Ha kutyatulajdonos vagy, ezeket az ételeket érdemes kerülni

5 étel, amit ne adj a kutyának

Petra, NA
Push értesítések

ÉRTESÜLJ ELSŐKÉNT,

IRATKOZZ FEL ÉRTESÍTÉSEINKRE

Ezzel ne etesd a kuyád

De hasonló szabály érvényes a legtöbb zöldségre és gyümölcsre. Lehet, hogy ezek számunkra nagyon ízletesek és vitamindúsak, viszont mi mindenevők vagyunk, a kutya meg húsevő. Így azok az ételek, amik a kutyák számára igazán táplálóak lehetnek, köszönőviszonyban sincsenek néhány általunk fogyasztott étellel.

Baromfi hús

A baromfi hús ugyan nem tartalmaz semmilyen olyan méreganyagot, ami a kutyáknak ártalmas lenne. Ennél az ételnél inkább a csontok jelentenek veszélyt, de azok is akkor, ha főtt csirkéről van szó. Nyersen bármikor fogyaszthatnak a kutyák csirkehúst anélkül, hogy bármiféle veszély leselkedne rájuk a tányérjukból. Ami viszont a főtt csirke esetében bajt okozhat - nem is kicsit - azok a csontok. Ugyanis a csontszilánk megrekedhet a gyomorban, vagy a belekben, ami elég veszélyes lehet. Ha látjuk a kutyánkon, hogy szúró fájdalmai vannak, érdemes felkereni egy állatorvost. Bár sokszor megesik az is, hogy a megrekedt csonttöredék eltűnik, viszont nem szabad mindig ebben bízni.

Kukaricacsutka

A kukoricacsutka ugyan ártalmatlannak tűnhet, viszont ez is nagy gondokat tud okozni, különösen akkor, ha a kutya nemcsak szétrágja, hanem meg is eszi. Ilyenkor előfordulhat, hogy a kutya nem tudja megemészteni a csutkát és ez komoly szövődményekhez vezethet.

Tejtermékek

Egébként nem árt a tejtermékekkel is csínnyán bánni. Bár a tej közel sem olyan veszélyes, mint mondjuk a hagyma és a zöldségek, viszont olyan kellemetlenségeket okozhatnak a kutyának, mint a hasmenés. Ennek ellenére kis mennyiségű tej még jótékony hatással is lehet rájuk, mivel kevés benne a laktóz.

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

üzemi növényvédelem

a ->növényvédő szerek engedélyokiratában utalás történik arra, hogy az adott szert az... Tovább

paradicsom (Solanum lycopersicum L. [Lycopersicon esculentum Mill.])

a ->burgonyafélék családjába tartozó, lágy szárú, egyéves növény. Karógyökere dúsan... Tovább

Tovább a lexikonra
Állatok