notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

hitelekhez a vállalkozásnak biztosítékokat kell nyújtania a bank felé

Hirdetés

EU-s pályázatok: már igényelhető a Start kezességvállalás

MTI

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

A 10 millió forintot meghaladó értékű vissza nem térítendő Európai Uniós támogatások elnyerésekor a pályázónak a támogatás visszafizetését garantáló biztosítékot kell nyújtania a nem teljesítés esetére. A pályázati kezességvállalás lényege, hogy a Start Zrt. készfizető kezességet vállal az irányító hatóság felé, hogy amennyiben a pályázó a támogatási szerződésben foglaltakat nem, vagy nem megfelelően teljesíti, akkor a pályázó helyett visszafizeti a támogatás összegét.
A vállalkozások számára komoly kihívást jelent a támogatott projekthez szükséges saját erő előteremtése

A támogatás előfinanszírozása„A vállalkozások számára komoly kihívást jelent a támogatott projekthez szükséges saját erő előteremtése és a támogatás előfinanszírozása, ami általában hitelből történik. A hitelekhez a vállalkozásnak biztosítékokat kell nyújtania a bank felé. Így még a tőkeerősebb vállalkozások esetében is előfordul, hogy a támogatás visszafizetését garantáló biztosítékra már nem jut szabad fedezet. Amennyiben a vállalkozás által felajánlott biztosíték érvényesítésre kerül, azaz a támogatást vissza kell fizetni, ez akár a társaság felszámolásához is vezethet.” - emelte ki Zoltán Csaba, a Start Tőkegarancia Zrt. vezérigazgatója.

BiztosítékBiztosítékként elfogadható ingatlan, egyéb tárgyi eszköz, bankgarancia vagy garanciaszervezet kezességvállalása, viszont vannak olyan vállalkozások, amelyek nem rendelkeznek tehermentes vagyontárggyal és fedezethiány miatt bankgaranciát sem tudnak szerezni. A Start Zrt., mint garanciaszervezet közvetlen pályázati kezességvállalás termékével, ezeknek a vállalkozásoknak teremt lehetőséget a támogatás megszerzésére azzal, hogy a kezességvállaláshoz nem igényel fedezetet.

Hirdetés

Kezességvállalás

Hirdetés

A pályázati kezességvállaláshoz a Start Zrt. nem kér fedezetet a pályázóktól, a kifizetések forrása a 6,3 milliárd forint értékű Start Garancia Alap. A pályázati kezességvállalásának értéke legalább 5, legfeljebb 100 millió forint lehet. A pályázati kezességvállalást a Start Zrt. egy egyszeri fedezeti díj és a futamidő alatt folyamatosan fizetendő kezességi díj mellett nyújtja, az alábbiak szerint:

•    díj megnevezése díj mértéke
•    Bírálati díj 0,5%
•    Fedezeti díj (egyszeri) 3,0% (1,5%*)
•    Kezességi díj (éves) 2,5%
•    Szerződésmódosítási díj 15.000 Ft

Csak a megvalósítási szakaszra vonatkozó kezességvállalás esetén a fedezeti díj 1,5%. A fenti díjak a kezességvállalás értékének százalékában értendőek. A pályázati kezességvállaláshoz kapcsolódó úgynevezett garanciaképességi kalkulátor segítségével a potenciális ügyfelek még az igénylés előtt megtudhatják, hogy esetükben a Start Zrt. vállalhat-e pályázati kezességet. Az erre vonatkozó info
Hirdetés

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
509 564
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2020. JANUÁR 1. ÓTA:
1 222 646
Közösség

Mohácsi Földhivatal

Földhivatal Földhivatal Cím: Mohács Szabadság u. 24. 7700 Magyarország Tovább

lucerna vegyszeres gyomirtása

a lucerna gyomirtási technológiája attól függ, hogy takarmánynövénnyel vetették-e, új... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 225

Átlagos értékelés: 5.0