Ezért gyűjtsd az esővizet! - Hihetetlen mennyi pénzt spórolhatsz!

hirdetes

Filléres trükk a locsoláshoz: Így spórolj rengeteg pénzt!

ZH

Hogyha természetes forrásból gyűjtjük össze a vizet, azzal nem csak a pénztárcánkat kíméljük meg, de sokkal egészségesebb és környezetbarát megoldás is, ugyanis az esővízben olyan ásványi anyagok vannak, amik abszolút a kert javára válnak!

esővízgyűjtés

Ezért gyűjtsd az esővizet!


A klímaváltozás miatt fellépő extrém vízhiány egy ideje már nemcsak az afrikai és közel-keleti, de az európai országokat is fenyegeti, hanem pár évtizeden belül Magyarországon is kialakulhat ez a súlyos probléma. Ezért egyszerre felelős a mezőgazdaság, az ipar, és a lakosság megnövekedett vízigénye is, de a problémát felerősíti az is, hogy nem mindig gazdálkodunk okosan a vízkészletekkel.


Magyarország közismerten gazdag vízkészleteiben, de már hazánkban is növekszik az aszályos időszakok hossza és gyakorisága is. Így könnyen lehet, hogy egy-két évtizeden belül, még ha időlegesen is, de feszültség léphet fel amiatt, hogy ki használhatja fel az édesvízkészletet és az öntözésre is egyre nagyobb lesz az igény, hiszen a melegedés hatására gyorsabban párolog el a víz a talajból. Szerencsére egyre többen döntenek az esővíz hasznosítása mellett, és neked is így kéne tenned!

hirdetes

Spórolj esővíz gyűjtéssel


A lakosság számára elérhető víz sókat és kemikáliákat tartalmaznak, tehát a legjobb víz, amivel öntözhetsz, az az eső víz, hiszen olyan ásványi anyagok vannak benne, amelyek teljes mértékben a kertünk és a növényeink javára válhatnak. Ha természetes forrásból gyűjtjük össze a vizet, azzal kíméljük a pénztárcánkat is, ezért is jó ötlet a ház körül egy esővízgyűjtő hordót kihelyeznünk (vagy többet). 

Esővízgyűjtő hordó


hirdetes
A tetőről és a csatornából leereszkedő lefolyó segítségével a tetőre érkező vizet is összegyűjthetjük. A vizet szűrni is tudjuk, hogy a hulladékok ne kerüljenek a vízbe. Az így összegyűjtött esővizet felhasználhatjuk öntözéshez, különféle kerti munkálatokhoz. Ez az egyik leghatékonyabb módja az otthoni vízmegtakarításnak és mellette szól még az is, hogy bárki elkészítheti magénak is a hordót nem kell készen venni!

Miért érdemes esővizet gyűjteni?


Az esővíz legelső pozitív tulajdonsága, ami általában az eszünkbe jut, hogy ingyen van, így nagyon sok pénzt megspórolhatunk, ha nem a vezetékes vizet használjuk. ár fogyasztásra nem alkalma, így csak a kertben tudjuk hasznosítani, de gondolj csak bele, hogy mennyi vizet kell elhasználnod a locsoláshoz. Mivel az esővíz környezetvédelmi szempontból is optimális, és további előnye, hogy nem olyan kemény, mint a vezetékes vagy a fúrt kutakból származó víz. Nem rontja a talaj minőségét és megkíméli a növényeket a vízkőtől. Ha nem tudjuk megszűrni a vizet, akkor kizárólag kerti öntözéshez használjuk, viszont a megtisztított vizet a ruhák mosásához is használhatjuk.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2022-08-01

A növényeink újjáélesztése, ha hőkárt szenvedtek

A legrosszabb, ami megtörtént növényeinkkel a hőkár. Ellenőrizd a növényeidet, és ha elhervadtak vagy leégtek, akkor tedd meg a fontos lépéseket hőkár esetén!

2022-07-31

Ismerjétek meg ti is a csodálatos bakopát

Ismerjétek meg ti is ezt a tündéri kis virágot, a bakopát. Mindent, az ültetéséről, teleltetéséről és a gondozásáról. Cikkünkből megtudhattok mindent a bakopa virágról!

2022-07-31

Hogyan állítsuk meg az invazív növények terjedését?

Kezdenek teret hódítani a kertedben a nem őshonos növények? Mutatunk néhány módszert amivel lelassíthatod, megállíthatod és akár meg si előzheted a terjedésüket!

2022-08-09

Mit ültess augusztusban? Ezek a növények tuti befutók

Az augusztus remek alkalom, hogy megtervezzük a következő évet. Nem tudod mit ültess augusztusban? Akkor itt az ideje, hogy elvesd a szívós egynyári növényeket.

2022-08-04

Gyomok a járda között? Így szabadulhatsz meg tőlük mindörökre!

A járdafelületek perzselőek és szárazak, különösen nyáron, ami jellemzően azt jelenti, hogy semmi sem maradhat meg alattuk, persze a gaz ennek is ellentmond!

2022-07-31

Miért rohad a paradicsomom alja? – kérdések és válaszok a virágzás utáni rothadásról

Te is találkoztál már azzal a problémával, hogy a paradicsomgyümölcseid alja rohadni kezdett ott, ahol korábban virág volt rajta? Mutatjuk, mi áll a hátterében!

2022-08-03

Egyszerű vegán sajtok: vágható cukkinisajt és kenhető paradicsomsajt

Mutatunk két könnyű vegán sajt receptet is. Az első egy cukkiniból készített puha sajt, a másik pedig narancsszínű paradicsomos nacho sajt. Egyszerű, de mennyei!

2022-08-11

Hogyan kezeld a szárazságot a kertben

Ha még nem tetted meg a lépéseket a szárazság megelőzésében. Kövesd az alábbi gyakorlati tanácsainkat, beleértve a növények öntözésére vonatkozó tippeket is.

További cikkek ebben a témában


család

1.—>Rendszertan. 2.—>Növénynemesítés értelmezésben olyan — kizarólag... Tovább

76/2008. (VI. 14.) FVM rendelet

Az Európai Mezõgazdasági Vidékfejlesztési Alapból a mezõgazdasági termelõk... Tovább

Tovább a lexikonra
Házi kert kert Kertészet kertfenntartás