Ezért gyűjtsd az esővizet! - Hihetetlen mennyi pénzt spórolhatsz!

hirdetes

Filléres trükk a locsoláshoz: Így spórolj rengeteg pénzt!

ZH
Instagram logo

KÖVESS MINKET

ISTAGRAMMON

Hogyha természetes forrásból gyűjtjük össze a vizet, azzal nem csak a pénztárcánkat kíméljük meg, de sokkal egészségesebb és környezetbarát megoldás is, ugyanis az esővízben olyan ásványi anyagok vannak, amik abszolút a kert javára válnak!

esővízgyűjtés

Ezért gyűjtsd az esővizet!


A klímaváltozás miatt fellépő extrém vízhiány egy ideje már nemcsak az afrikai és közel-keleti, de az európai országokat is fenyegeti, hanem pár évtizeden belül Magyarországon is kialakulhat ez a súlyos probléma. Ezért egyszerre felelős a mezőgazdaság, az ipar, és a lakosság megnövekedett vízigénye is, de a problémát felerősíti az is, hogy nem mindig gazdálkodunk okosan a vízkészletekkel.


Magyarország közismerten gazdag vízkészleteiben, de már hazánkban is növekszik az aszályos időszakok hossza és gyakorisága is. Így könnyen lehet, hogy egy-két évtizeden belül, még ha időlegesen is, de feszültség léphet fel amiatt, hogy ki használhatja fel az édesvízkészletet és az öntözésre is egyre nagyobb lesz az igény, hiszen a melegedés hatására gyorsabban párolog el a víz a talajból. Szerencsére egyre többen döntenek az esővíz hasznosítása mellett, és neked is így kéne tenned!

hirdetes

Spórolj esővíz gyűjtéssel


A lakosság számára elérhető víz sókat és kemikáliákat tartalmaznak, tehát a legjobb víz, amivel öntözhetsz, az az eső víz, hiszen olyan ásványi anyagok vannak benne, amelyek teljes mértékben a kertünk és a növényeink javára válhatnak. Ha természetes forrásból gyűjtjük össze a vizet, azzal kíméljük a pénztárcánkat is, ezért is jó ötlet a ház körül egy esővízgyűjtő hordót kihelyeznünk (vagy többet). 

Esővízgyűjtő hordó


hirdetes
A tetőről és a csatornából leereszkedő lefolyó segítségével a tetőre érkező vizet is összegyűjthetjük. A vizet szűrni is tudjuk, hogy a hulladékok ne kerüljenek a vízbe. Az így összegyűjtött esővizet felhasználhatjuk öntözéshez, különféle kerti munkálatokhoz. Ez az egyik leghatékonyabb módja az otthoni vízmegtakarításnak és mellette szól még az is, hogy bárki elkészítheti magénak is a hordót nem kell készen venni!

Miért érdemes esővizet gyűjteni?


Az esővíz legelső pozitív tulajdonsága, ami általában az eszünkbe jut, hogy ingyen van, így nagyon sok pénzt megspórolhatunk, ha nem a vezetékes vizet használjuk. ár fogyasztásra nem alkalma, így csak a kertben tudjuk hasznosítani, de gondolj csak bele, hogy mennyi vizet kell elhasználnod a locsoláshoz. Mivel az esővíz környezetvédelmi szempontból is optimális, és további előnye, hogy nem olyan kemény, mint a vezetékes vagy a fúrt kutakból származó víz. Nem rontja a talaj minőségét és megkíméli a növényeket a vízkőtől. Ha nem tudjuk megszűrni a vizet, akkor kizárólag kerti öntözéshez használjuk, viszont a megtisztított vizet a ruhák mosásához is használhatjuk.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2023-12-06

5 Kihagyhatatlan magyar természeti csoda télre

A hideg hónapokban is érdemes felfedezni a természet varázslatait, és Magyarország bővelkedik olyan természeti csodákban és különlegességekben, amik télen is lenyűgözőek.

2023-12-05

Műfenyő vagy vágott fenyő? – Ez egy teljes tévhit!

A Karácsonyfa-vásárlás kapcsán felmerülő dilemmát érintve Kovács Erik, a Klímapolitikai Intézet kutatója cáfolja a műfenyő környezetbarátságával kapcsolatos tévhiteket.

2023-12-05

Növények a fürdőszobában: páfrány, aloe vera és orchidea, ne hagyd növény nélkül a fürdőt!

Növényeket a fürdőszobába! Talán nem is gondolnánk, de az olyan növények, mint az orchideák, páfrányok és aloe verák kiválóan érzik magukat a nedves klímájú térben!

2023-12-05

Tudtad hogy ezekben a magyar fürdőkben gyulladáscsökkentő gyógyvízben lehet fürdeni?

Felfedezzük azokat a kivételes fürdőket, ahol nemcsak kellemesen pihenhetünk, de a gyulladáscsökkentő gyógyvíz áldásos hatásaival is gondoskodhatunk egészségünkről.

2023-12-05

Így teleltesd olyan profin a muskátlidat, mint egy kertész

Így teleltesd könnyedén és szakszerűen a muskátlidat, pont úgy, mint egy profi kertész! Most megmutatjuk, mi a pontos menete, kövesd te is a lépéseket a cikkben!

2023-12-05

Hogyan teleltessem a leanderemet megfelelően? - a kertész válaszol

A kertész szakértőnk most válaszol a fontos kérdésre és elmondja, hogyan teleltessük a leander növényünket, megoszt ehhez számos, hasznos tippet, kövesd te is!

2023-12-05

Természetes tápanyagok a szobanövények számára: banánhéj, zacc és cukor?

Természetes tápanyagok segítségével, a cukor, kávézacc, zöldségek főzőlevének és banánhéjnak titkait megismerve kertünkben exponenciálisan növelhetjük a növények szépségét

2023-12-05

A kínai hibiszkusz teleltetése: ezekkel a tippekkel túléli a telet!

A kínai hibiszkusz fagyérzékeny növény, ezért fontos, hogy időben megkezdjük a teleltetését, mégpedig ezekkel a tippekkel, így biztosan sikerül a teleltetés!!

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

önemésztés (autodigeszció,autodigestio)

az a folyamat, amikor az emésztőnedvek a halál után a szöveteket bontják (pl. a gyomornedv... Tovább

ízeltlábúak (Arthropoda)

mintegy 850 ezer fajt magában foglaló állattörzs. Szelvényesek; a szelvényeket és a... Tovább

Tovább a lexikonra
Házi kert kert Kertészet kertfenntartás