notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

A magyar mezőgazdaság sokat erősödött az elmúlt években jelentette ki Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter Fábiánsebestyénen. Magyar mezőgazdaság, agrár, agrártámogatás

Hirdetés

Erősödött a magyar mezőgazdaság

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

A magyar mezőgazdaság sokat erősödött az elmúlt években jelentette ki Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter Fábiánsebestyénen.

A magyar mezőgazdaság sokat erősödött az elmúlt években jelentette ki Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter Fábiánsebestyénen. Magyar mezőgazdaság, agrár, agrártámogatás
Bebizonyosodott, szívós munkával eredményeket lehet elérni, nő a termelési kedv, emelkedett a gazdák száma mondta az agrártárca vezetője a növénytermesztésre és kertészetre fókuszáló Kinizsi napok mezőgazdasági fesztivál keretében rendezett konferencián.
 
 

Magyar mezőgazdaság – Mezőgazdaság nélkül nem fejlődik az ország

A politikus hangsúlyozta, a magyar mezőgazdaság nélkül nem lehet az ország fejlődéséről beszélni. Erre jó példa, ha egy esztendőben súlyos aszály van, nincs gazdasági növekedés, ám ha egy kicsit jobb év következik, megindul a GDP bővülése.
 
Fazekas Sándor kifejtette, a magyar mezőgazdaság növekedés három pilléren nyugszik. Az elmúlt három évben létrejött az agrárbéke. A kormányzat aktív agrárpolitikával az egy-egy ágazat szintjén megjelenő problémákat gyakorlati megoldásokkal kezeli, és sikeres lépések történtek a kül- és belföldi piacok visszaszerzésére.
Hirdetés

Magyar mezőgazdaság – Az agrárexport is fejlődik 

A miniszter hangsúlyozta, az agrárexportban is előre tudott lépni az ország. 2012-ben az ágazat exportja 8,1 milliárd euró, 15 százalékkal több volt, mint az előző esztendőben, s ez 3,6 milliárd euróval haladta meg az import nagyságát. Ez a teljesítmény szinte egyedülálló az újonnan csatlakozott országok között, egyedül Lengyelország tudta ezt túlszárnyalni.
Hirdetés

Magyar mezőgazdaság – 20 százalékkal nő az agrártámogatás

Az agrártárca vezetője komoly eredménynek nevezte, hogy miközben az EU költségvetése 3,5 százalékkal csökken, a Magyarországra jutó agrártámogatás 20 százalékkal, összességében 12,3 milliárd euróra nő a következő költségvetési időszakban.
 
A politikus fontos feladatként jelölte meg az élelmiszeripar újjászervezését. A terület fejlesztésére 2014-től a kohéziós alapok mellett, az agrártámogatásokból is lehet forrásokat igényelni - tette hozzá.
 
 

Forrás: MTI

Hirdetés

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés
További cikkek ebben a témában
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
322 216
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2019. JANUÁR 1. ÓTA:
7 565 337
Közösség

izomszövet

összehúzódásra képes, sejtekből v. rostokból felépülő rugalmas szövet. Harántcsíkolt... Tovább

legelőberendezések

a legelő állatok deleléséhez szükséges cserények, itatok, a villanykarám (elektromos... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 222

Átlagos értékelés: 4.9

Gazdaság