a narancssárga virág érdekességei; a narancssárga virág jelentése; a narancssárga virág különlegessége; a naranccsárga virág különlegességének oka

Érdekességek a narancssárga virágokról, amit nem tudtál!

Szeder, NA
Instagram logo

KÖVESS MINKET

ISTAGRAMMON

A narancssárga színnek sokféle jelentése van kultúránként és időnként egyaránt. A narancssárga virágok izgalmat, örömöt, pozitivitást, szenvedélyt, energiát és lelkesedést szimbolizálhatnak. A viktoriánusok számára a narancssárga rózsa az elbűvölést és a vágyat üzente, míg a narancssárga liliom erős ellenszenvet. A narancs mindig erős érzelmeket jelez, és dinamikus üzenetet küld.

érdekességek a narancssárga növényekről

A narancssárga szín kialakulása

Tudtad, hogy a történelmi Európában a narancssárga színt gyakran a bőséghez és a termékenységhez társították? Vajon mi ennek az oka? Talán az, hogy sok gyümölcs, zöldség és levél narancssárga árnyalatúvá érik. Emiatt a szimbolizmus miatt Pomona aratásistennő festményein gyakran narancssárga ruhát visel. Az Egyesült Államokban pedig a hálaadás ünnepét, amelynek középpontjában a bőséges ételek állnak, a narancssárga dekoráció uralja. Jelen is volt meg nem is? Igaz, hogy maga a szín már létezett, legfőképp a természetnek köszönhetően, azonban akkoriban nem tudták, hogy milyen szín is ez. Ennek a színnek egészen az 1500-as évekig nem volt neve Európában, amikor is keletről hozták a narancsot. A színt több európai nyelven a gyümölcsről nevezték el. jelentős hatást a narancssárgával naplementéiben.

A narancssárga virágoknak is van jelentésük, de vajon mi?

A narancssárga virágok vallásonként és kultúránként eltérő jelentőséggel bírnak. A buddhisták narancssárga virágaiból gyakran koszorúkat készítenek, amelyeket szentélyekbe hordanak vagy ajánlanak fel, vagy háztartási oltárokra helyeznek. Természetesen nem arra valók, hogy tartósak legyenek, ugyanis a buddhista hagyományban a virágok a mulandóságot szimbolizálják. Egyik nap édesek és frissek, a másik nap pedig elszáradnak.

Íme néhány narancssárga virág, amivel érdemes díszíteni a kerted

Sétányrózsa (Lantana)

A lantana tökéletes a kertben lévő forró pontokhoz, a melegben virágzik és gyönyörű virágokat hoz, amivel kerted színvilágát feldobja. Ültesd függőkosarakban, vagy a virágágyás szélére.

Kockásliliom (Fritillaria)

Valami egyedit keresel kertedbe? A Fritillaria drámai hangulatot kölcsönöz narancssárga virágaival, amelyeket egy levélcsomó koronáz. Így garantált lesz a drámai megjelenés.

Blackberry Lily (Szederliliom)

Egy másik szokatlan példány, a szederliliom gyönyörű narancssárga virágokat hoz majd. Bár a növény rövid életű, érdemes ültetni a jövőbeni örömök érdekében.

Helénium

Ez a típusú virág egy igaz nagy durranás! A helenium hosszan tartó virágzása miatt a környék irigykedni fog nem is beszélve arról, hogy vágott virágokból készült csokrokhoz kiválóan alkalmasak.

Izlandi mák

Évelő, gyakran kétéves, ez a hideg éghajlatú mák gazdag árnyalatokkal és selymes virágokkal bontja ki a 2-3 láb magas szárakat a késő tavaszi hűvös időben. Így nem kell aggódni érte, ha beköszönt a hidegebb idő.

Ázsiai liliom

Ennek a liliomnak az intenzív narancssárga virágzása fehér, rózsaszín, halvány narancssárga vagy kék nyári virágokkal harmonizál. Ez a típus egy igazán színes választás lesz.

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

legelőn hizlalás

ősi gyak. eljárás; a téli szűkös takarmányellátás után a szm.-kat, a juhokat a legelőn... Tovább

kórisme (diagnózis)

a klinikai v. kórbonctani, valamint a kiegészítő laboratóriumi vizsgálatok eredményeinek... Tovább

Tovább a lexikonra
Kertészet