Lehet epret ültetni tavasszal? Mikor kell elültetni az epret tavasszal? tavaszi eperültetés lépései

hirdetes

Mikor kell elültetni az epret tavasszal?

VN
Pinterest logo

KÖVESS MINKET

PINTERESTEN

Semmi sem ver egy otthon termesztett epret, és mivel egyszerűen ültethető és gondozható, ezeknek az ízletes gyümölcsöknek ott a helye a te kertedben is. De mikor és hogyan kerüljenek oda, mikor érdemes az epret elültetni ahhoz, hogy a legjobb eredményt érjük el? Tavasszal is lehet epret ültetni? Mutatjuk az tavaszi eper ültetésével kapcsolatos legfontosabb információkat.

Tippek tavaszi eperültetéshez

Lehet epret ültetni tavasszal?

Igaz, az eper ültetésének fő szezonja az augusztus vége, de tavasszal is lehet pótolni az elmaradást, tehát tavasszal is lehet epret ültetni. Értelemszerűen a tavasszal kiültetett palánták fiatalabbak lesznek, mint az augusztusban földbe ásottak. Tavasszal sok helyen kapható olyan palánta, amin már virág és termés is van, ezek már ebben a szezonban is teremni fognak, ha megfelelően ültetjük el őket, és megkapják a kellő tápanyagot.

Mikor kell epret ültetni tavasszal?

Az eper növényeket, típusától függően, általában tavasszal is ki lehet ültetni, amikor a talaj bedolgozhatóvá válik, a fagy véglegesen megszűnik. Az eper nemcsak értékes termőföldeken teremhet, konténerekben, függőkosarakban is tökéletes helyük lehet, a konyhakertet is remekül kiegészíthetik. Az eper viszonylag szívós évelő növénynek számít, amit viszonylag olcsón lehet emiatt termeszteni. Egy növény körülbelül 4 évig termékeny, ezért érdemes a szaporításukkal is foglalkozni, folyamatosan fiatalítani az állományt. Az eper ültetésének tökéletes idejét nem egyszerű meghatározni, hiszen több tényezőt is figyelembe kell venni a szakértők szerint. nemcsak az éghajlat, hanem a helyi időjárási viszonylatok is nagyon meghatározóak. Nemcsak a fagyveszély elmúlása az egyetlen tényező, amire az eprek ültetésénél figyelni kell, mert olyan egyéb tényezők is gondot okozhatnak, mint a szél. Próbálj védett helyet keresni az epernek, hogy csökkentsd a virágkárokat, és megkönnyítsd a beporzó rovarok beporzását.

hirdetes
hirdetes

Hogyan lehet az epret tavasszal elültetni?

Az USDA növényállósági zónája és a helyi éghajlat befolyásolja, hogy melyik hónapban a legalkalmasabb az eper ültetése. A legtöbb eperfajta teljes napon fejlődik a legjobban, bár elvisel némi árnyékot. Az alpesi vagy erdei szamóca viszont nem igényel teljes napsütést, és ideális árnyékos helyre. Arra is oda kell figyelni, hogy az epernek nagy a tápanyag igény, ezért már hetekkel az ültetés előtt érdemes előkészíteni, gondos trágyázással. Valamint a vizet is szereti a növény, ezért a locsolásra is érdemes figyelni, amennyiben nincsen kellő természetes csapadék.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2023-05-31

Az 5 legszebb Dália fajta – Ha igazi különlegességet szeretnél a kertedbe

Ha érdekelnek a dáliák és szeretnéd megismerni az öt legszebb fajtájukat, akkor olvasd tovább ezt a cikket. Összegyűjtöttük az öt legszebb dáliafajtát!

2023-05-27

Ismerd meg a kerti Holdviolát – Nem csak a neve miatt olyan különleges

A holdviola (Lunaria annua), más néven ezüstvirág vagy pénzvirág, egy varázslatos növény, amely különleges és megkapó szépséggel bír. Ismerd meg közelebbről!

2023-05-18

Hibák, amiket paradicsomtermesztéskor véthetünk

Ebben a cikkben megvitatunk néhány gyakori termesztői hibát, amelyet el kell kerülni a paradicsomtermesztése során az egészséges és bőséges termésért cserébe!

2023-05-31

Levendulatermesztési hibák – a 6 legnagyobb elkerülendő hiba a kertészek szerint

Ebben a cikkben felsorolunk hat olyan gyakori hibát, amelyeket érdemes elkerülni a levendulatermesztés során, ahogy egy kertészeti szakértő javasolja.

2023-05-31

A tereprendezési sziklák tisztítása – egyszerű módszerek, hogy újra jól nézzen ki a sziklakert

A sziklakert sziklái könnyen bevonódhatnak mohával vagy szennyeződésekkel, aminek következtében elveszítik eredeti megjelenésüket, viszont egyszerű tisztítani!

2023-05-30

Milyen növényekkel érdemes társítani a levendulát, és miért?

Kártevők elleni védelem, talaj javítás, esztétikai szempontok: ebben a cikkben felfedezheted, mely növényeket érdemes társítani a levendulával, és miért.

2023-05-21

Ez a 6 legjobb társnövény az eper számára: ültesd mellé, hogy még finomabb termést kapj!

Az eper mellé a kertben érdemes ezeket a növényeket ültetni, hogy még finomabb és zamatosabb termést kaphass, sőt még a kártevők is el fogják kerülni az epredet!

2023-05-25

Az eper pozitív hatásai - Mire figyelj az epervásárlásnál

Ebben a cikkben felfedezzük az eper pozitív hatásait, és megosztunk néhány hasznos tippet az epervásárláshoz, hogy a legjobb minőségű epreket választhasd.

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

Vasvári Körzeti Földhivatal

Földhivatal Körzeti Földhivatal Cím: Vasvár Fõszolgabíró tér 2. 9800 Magyarország Tovább

allelopátia

növények egymásra gyakorolt hatása. Régebben csak a magasabb rendű növényeknél ismerték,... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek gyümölcs gyümölcstermesztés Házi kert