Energiahatékonyság fellendítése

12 pont az energiahatékonyság fellendítéséhez

Kiszner Klaudia
Pinterest logo

KÖVESS MINKET

PINTERESTEN

  A vezető hazai vállalatok ezekben a pontokban fogalmazták meg azt, hogyan lehetne a legszükségesebb intézkedéseket megtenni ez ügyben. A kezdeményezés célja megvalósítható javaslatokat tenni a kormány felé az energiahatékonysági beruházások fellendítéséhez. Mindennek hátterében a Magyar Energiahatékonysági Intézet áll.

Energiahatékonysági beruházások

 12 pont lényege

A pontokban konkrétan megfogalmazzák az energiahatékonysági beruházások pénzügyi és szakmai hátterét.  A beruházások létrejöttével újabb munkahelyek jöhetnének létre, emellett nagyban segítené a lakosság energia költségeinek csökkentését és az energiafüggőséget. A javaslat csomagot a napokban adják át a Kormány számára a „12 javaslat a hazai gazdasági növekedés beindítására az energiahatékonysági beruházások ösztönzésével” néven.

A 12 pont 3 fontosabb területet érint, ami a beruházások finanszírozását, az épületenergetikai beruházásokra vonatkozó jogszabályokat és a környezettudatos felhasználás elemeit tartalmazza.

A legfontosabb pontok

A fontosabb pontok a beruházások során:

  •  A szén- dioxid kvóták árveréséből származó évi 30 milliárd forintból az úgynevezett karbonforintokból támogassák a lakossági felújításokat
  • adjanak előnyt az energiahatékony termékeknek a közbeszerzések során
  • kedvezményes hitelek biztosítása a vissza nem térítendő támogatások mellé
  • az energiahatékonysági tanúsítványok rendszerének megerősítése
  • emeljék az energiahatékonysági beruházások követelmény- szintjét
  • adjanak előnyt az energiahatékony termékeknek a közbeszerzések során

 A 12 pont célja

A beruházások akár már 2013-ra hozhatnak több tízezer embernek állást és hasonlóan sok háztartásban költségcsökkentést. Mindezen beruházások megoldhatók lennének állami támogatásból hiszen előírtan a karbonforintok felét ilyesfajta célokra kell fordítani . Ezért is fogtak és foglalták össze a beruházás pontjait a javaslatok aláíró hogy minél előbb a gyakorlatban is véghez lehessen vinni a projektet.

 

 

Az aláírok véleménye szerint mindenkinek közös ügye ez. Elsősorban környezetünk megvédése érdekében , de sok egyéb jó származhat belőle, mint például munkahely teremtés és az ország energiafüggőségének csökkentése.

Forrás: agrarszektor.hu

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS


Tovább a Lexikonhoz

SUM 0235

Kukorica Cél: szemes Leírás:Hímvirágzása közepesen korai-közepes. A címer oldalágainak... Tovább

virágazt

Több ->virágból álló, levél nélküli szaporító hajtásrendszer, a ->megtermékenyítést... Tovább

Tovább a lexikonra