A legjobb választás – Legyen idén mindenkinek élő karácsonyfája!

hirdetes

Védd a fákat, nevelj élő karácsonyfát – Itt a teljes útmutató!

Szélesi Ferenc - Főkertész
Ezt kell tudnod, ha élő karácsonyfa mellett döntesz!

Fraser-jegenyefenyő (Abies fraseri)

A takaros Fraser-jegenyefenyő nagy kedvenc mind a karácsonyozók, mind a mókusok köreiben. A kifejlett példányok magvait előszeretettel fogyasztja több vadonélő állat is. Az ágak felfelé nőnek, ezzel nagyon rendezett megjelenést kölcsönözve a fáknak. Tűleveleik tartósak, kékeszöld színűek, és csodálatos illattal telítik meg a szobát. A Fraser-jegenyefenyők lassan nőnek, az enyhén savas talajt szeretik, és 5-7 USDA zónák között érzik magukat otthon.

Szúrós luc (Picea pungens)

A szúrós luccal sok helyen találkozhatunk előkertekben, hiszen a büszke tulajdonosok előszeretettel mutogatják őket az arra járóknak. Ezek a fenyők nagyon lassan nőnek, de akár a 30 métert is elérhetik durván 700 éves élettartamuk során. Az énekesmadarak pedig imádnak bennük fészkelni! Ezüst kék tűleveleiket nehezen eresztik el maguktól, és még a nehezebb díszeket is elbírják. 2-7 USDA zóna között érzik otthon magukat. Érdemes megjegyezni, hogy összenyomott leveleik illatát néhányan kellemetlennek tartják.

hirdetes

Amerikai duglászfenyő (Pseudotsuga menziesii)

A világ egyik legnépszerűbb karácsonyfája, az amerikai duglászfenyő egy közkedvelt kerti fa is egyben, mert többféle talajhoz is képes alkalmazkodni. Puha tűlevelei rövidek és sötétzöldek, és különféle szögekben állnak ki az ágakról, amivel bolyhos megjelenést kölcsönöznek a fáknak – nagyon kellemes illattal. Általában USDA 6 zónától hidegtűrő.

hirdetes

Erdeifenyő (Pinus sylvestris)

Szintén népszerű karácsonyfának az erdeifenyő, ami egyrészt strapabíró, és könnyű újra kiültetni a szabadba az ünnepek befejeztével. Ez az Európában és Ázsiában őshonos faj 3-7 USDA zónák között érzi jól magát.

Arizonai ciprus (Cupressus arizonica)

Kellemes illatának és mutatós, kékes-halványzöld leveleinek köszönhetően az arizonai ciprus egyre népszerűbb a karácsonyozók köreiben. Ez a fa gyorsan nő, és jól tűri az újraöltetést is. A melegebb területeket kedveli, és homokos, kavicsos talajban érzi jól magát, továbbá jól tűri a szárazságot is.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


versenylovak takarmányozása

A versenyre előkészített lovak nem vihetnek "holt tömeget", mert saját teljesítményük... Tovább

ólommérgezés

többnyire míniumtartalmú, —>korrózió elleni alapozófesték lenyalása, a kohók... Tovább

Tovább a lexikonra
Növénytermesztés