Egzotikus növények teltetése: már most, októberben el lehet kezdeni az előkészületeket, tervezgetést, ezért összegyűjtöttem most nektek a fontos tudnivalókat!

Hogyan gondoskodj az egzotikus növények teleltetéséről? - az előkészületeket most kell megkezdeni!

NA
Instagram logo

KÖVESS MINKET

ISTAGRAMMON

Az őszi hónapok beköszöntével a nappalok egyre rövidebbek lesznek, és az éjszakai hőmérséklet is csökkenő tendenciát mutat. Az egzotikus növények, amelyeket nyáron kint gondoztál és élvezted a szabadban, mostantól kockázatot jelentenek a hideg időjárás miatt. Ezért érdemes már október elején elkezdeni a téli teleltetési tervek készítését és a megfelelő előkészületeket.
 

egzotikus növények teltetetése

Egzotikus növények teleltetése: az első lépések

Az első lépés az egzotikus növények áthelyezése egy védett helyre, ahova a hideg és a fagy nem érheti el őket. Fontos, hogy ezt időben tedd meg, mielőtt az éjszakai hőmérséklet tartósan 0 fok közelébe süllyedne. Mielőtt a növényeket beviszed, takarítsd meg őket alaposan. Távolítsd el a hervadt leveleket, virágokat és a beteg vagy sérült részeket. Ezt követően végezz egy könnyű metszést, hogy a növények formásak maradjanak.

Egzotikus növények teleltetése: a megfelelő fény

Az egzotikus növényeknek továbbra is szükségük van megfelelő fényre. Ha a természetes fény hiányzik, növényi lámpákat is használhatsz. Ugyanakkor figyelj arra, hogy a hőmérséklet ne essen túl alacsonyra a növények számára.

Egzotikus növények teleltetése és öntözése

Az öntözést is gondosan kezeld. Télen általában kevesebb vízre van szükségük a növényeknek, mivel lassul a növekedésük. Csak akkor öntözd meg őket, amikor a talaj száraznak érződik, és ügyelj arra, hogy ne legyen túl nedves, mert ez gondokat okozhat.

A tápanyagellátást is csökkentsd télen, mivel a növényeknek kevesebb tápanyagra van szükségük. Ne feledkezz meg a növények védelméről télen sem. Rendszeresen ellenőrizd, hogy nincsenek-e kártevők vagy betegségek a növényeken, és ha szükséges, alkalmazz megfelelő védelmi intézkedéseket.

Egzotikus növények teleltetése: kezdd el most októberben!

Az egzotikus növények téli gondozása hosszú távú elkötelezettséget igényel, de megéri az erőfeszítést. Így a következő tavasszal egészségesen és virágzóan térhetnek vissza, és továbbra is gyönyörűséget hozhatnak kertedbe vagy lakásodba. Októberben kezdd el tervezni a téli teleltetést, hogy a hideg időjárás ne okozzon gondot a kedvenc egzotikus növényeid számára, mint például a leander, hibiszkusz, murvafürt, vaníliavirág, vagy akár a muskátlik. Ne hagyd, hogy az első hidegek meglepjenek téged és növényeidet – kezdd el időben a téli gondozást és készülj fel a hideg időjárásra, hogy növényeid egészségesen és virágzóan éledjenek át a telet.
 

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

szájkosár

a szm. v. a ló pofájára illő, ritka szövésű, drótból font, zsineggel a nyakra, ill. fejre... Tovább

árpatörmelék

a söriparban a sörárpa (->árpa) tisztításakor keletkező ->melléktermék; elsősorban tört... Tovább

Tovább a lexikonra
dísznövény