Ezeket az egynyári virágokat már februárban el kell ültetned! 2024 egynyári virágok ültetése útmutató

hirdetes

Ezeknek az egynyári virágoknak a magját februárban kell elültetni!

VN
Push értesítések

ÉRTESÜLJ ELSŐKÉNT,

IRATKOZZ FEL ÉRTESÍTÉSEINKRE

Felhívjuk minden kertész figyelmét arra, hogy a február egy nagyon rövid hónap, egyet-kettőt pislogunk, és már véget is ér. Azonban vannak olyan csodaszép egynyári virágok, amiknek a magját még februárban kell elültetni. 

Egynyári virágok ültetése mikor?

Februárban már érdemes elkezdeni a kerti munkálatokat

A legtöbb kertésznek nem éppen kedveznek a téli hónapok, napok. Bár van egy-két feladat, amit télen is el lehet végezni, vagy éppen ekkor érdemes, illetve bent, üvegházban ilyenkor is lehet kertészkedni. A legtöbb kertész számára mégsem a tél a kedvenc évszakja. Pedig nyaranta mennyit szoktunk imádkozni azért, hogy legyen már végre egy kis szabad napunk….most meg nem tudjuk, mit kezdjünk a sok szabad hétvégével. Februárban azonban már jobb napok köszönnek ránk, ugyanis rengeteg kertészeti feladatot el lehet kezdeni. Nemcsak a kert előkészítésével, hanem bizonyos növények, virágok ültetésével lehet és kell is foglalkozni, ha azt szeretnénk, hogy tavasz végére, nyárra színekben pompázzon kertünk, sok legyen a virág, és a termés. Lássuk, milyen egynyári virágokat kell már februárban elültetni a Hobbikert szerint.

hirdetes

Miért kell az egynyári növényeket már februárban elültetni?

Nem feltétlenül minden egynyári virágot kell már most elültetni, de a lassú fejlődésűeket már akár január végén - február elején is lehet vetni. Ha most elveted ezeket a virágokat, akkor is csak május-június környékén virágzanak. De vannak olyan virágok is, amiket ehhez a virágzáshoz áprilisban is elég szaporítani, hiszen akár már 2 hónap múlva kinyílnak. Lássuk mely egynyári növényeket kell már most elvetned, és hogyan!

Ezeket az egynyárikat langyos ágyba kell ültetni

A langyos ágyba az olyan egynyári növényeket lehet vetni, amelyek gyorsan fejlődnek, dűs a gyökérzetük, így az átültetést is jól tolerálják. Ilyenek a: oroszlánszáj, bíborka, szalmarózsa, nebáncsvirág, de a kerti viola, és még a petúnia is, valamint az oroszlánszáj. A langyos ágyhoz tökéletes hely a veranda, ablak.

hirdetes

Ezeket az egynyárikat szabadföldi palántaágyba kell ültetni

A gyors fejlődésű növényeket szabadföldi palántaágyba is vethetjük, ezeknek kimélyített palántaágyat kell készíteni, hogy védve legyenek a késői fagyoktól, be lehessen őket takarni. Például: kerti őszirózsa, bársonyvirág.

Ezeket az egynyárikat állandó helyükre kell ültetni

Vannak olyan egynyári virágok, amiket már rögtön az állandó helyükre lehet vetni, jellemzően azon növények esetében jó megoldás ez, amik nem tűrik semmilyen szinten az átültetést. Viszont ez egy nagyon gazdaságos, és túl sok extra energiát nem igénylő átültetési mód. Állandó helyre csak márciusban ültetünk, amikor a fagyveszély elmúlik. Mit? Például kerti búzavirágot, magas szarkalábat, vagy tatárvirágot.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2024-02-26

Így kell megmetszened a levendulát tavasszal

Azt szeretnéd, hogy idén nyárra még több meseszép virágot hozzon levendulabokrod? Akkor mutatjuk, hogyan kell megmetszened tavasszal - szakértői tanácsok.

2024-02-29

Ezek a legkülönlegesebb sétányrózsa fajták

A sétányrózsa egy csodaszép virág, aminek több fajtája is van. Alábbi cikkünkben a legkülönlegesebb sétányrózsa típusokat mutatjuk be. Ültess te is kertedbe!

2024-02-26

Ezt az 5 pillangómágnes virágot ültesd el idén tavasszal!

Ezek a legszebb pillangómágnes virágok, amiket te is elültethetsz idén tavasszal. Varázsoljunk gyönyörű kertet, mutatjuk a kertészek tippjeit!

2024-02-28

A csodálatos sétányrózsa ültetése és gondozása

Ha te is szeretnél gyönyörködni a sokszínű virág szépségében, akkor most mutatok néhány hasznos infót a sétányrózsa ültetésével, és gondozásával kapcsolatban.

2024-01-10

Hasznos ötletek, javaslatok gazdálkodóknak Dr. Máté Andrástól

Cikksorozatunkban a SZIE Növénytermesztési Tanüzemének volt igazgató, Dr. Máté András oszt meg tippeket gazdálkodóknak. Ez a cikk a vetésekkel kapcsolatos.

2024-02-26

Most kell elültetni a levendulát! Mutatjuk hogyan!

A levendula nemcsak csodaszép, hanem illata is remek, és számos gyógyhatással büszkélkedhet. Ültetni, gondozni nagyon egyszerű, most adunk néhány tippet.

2024-01-16

Milyen növényfajt érdemes termeszteni Magyarországon?

Egyetlen növényünk termesztési lehetőségei sem függetlenek a termelés belső és külső feltételeinek meglététől, ezért ezeket kell megvizsgálni választás előtt.

2024-02-26

Termessz chili paprikát úgy, mint egy profi

Termessz idén te is chili paprikát, már márciusban kezdheted a csíráztatást: kövesd a szakértő lépéseit, hogy te is profi chili termesztő lehess idén!

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

kokcidiózis (coccidiosis)

a háziállatokban igen elterjedt spórás véglények, az állatfajok szerint eltérő... Tovább

64/2006. (IX. 11.) FVM rendelet

a baromfihús- és tojáságazat rendkívüli piactámogatási intézkedéseirõl Az agrárpiaci... Tovább

Tovább a lexikonra
kert Növénytermesztés virág virágtermesztés