Karácsonyfa miatt ég a ház

hirdetes

Döbbenetes videó, ennyi idő alatt ég le az egész lakás a karácsonyfa miatt!

Szélesi Ferenc - Főkertész, ZH, NA
Pinterest logo

KÖVESS MINKET

PINTERESTEN

Egy döbbenetes videó kezdett el terjedni az interneten, mellyel arra szeretnék felhívni a figyelmet, hogy mekkora bajt okozhat a karácsonyfa, ha nem figyelünk oda eléggé. Nézzétek meg ti is ezeket a képsorokat, érdemes! 

Döbbenetes videó, ennyi idő alatt ég le az egész lakás a karácsonyfa miatt!

Elképesztő, mekkora problémát tud okozni a karácsonyfa az otthonunkban. Az alábbi videóban látható, hogy milyen gyorsan kezd el égni a fa, és azt is megtekinthetjük, hogy mekkora pusztítást végez pillanatok alatt a lakásban. 

Az adventi gyertya meggyújtása

A videóban arra figyelmeztetünk, hogy lehetőség szerint próbáljuk meg nedvesen tartani a fenyőt lakásban, ne hagyjuk kiszáradni a karácsonyfát, mert komoly gond lehet, ha felgyullad. A karácsonyfatüzek többsége egyébként január első napjaiban történik, amikor a fák már teljesen kiszáradtak, így a tűleveleik hamarabb lángra kapnak, mint a frissen kivágott fenyőfa.

hirdetes

A karácsonyfa és a gyertya kombinációja kifejezetten veszélyes, de a száraz tűlevelek és az ágak is erősen gyúlékonyak, egy percen belül az egész fenyőfa lángra lobbanhat! A karácsonyfatüzeket a felügyelet nélkül hagyott csillagszórók, esetenként a működésben lévő, elektromos árammal működő lámpafüzérek helytelen, vagy ellenőrzés nélküli használata okozhatja. Javasoljuk, hogy csak felnőttek gyújtsanak csillagszórót a karácsonyfán, mielőtt pedig elhagyjuk a helyiséget, távolítsuk el a csillagszóró maradványait! 

hirdetes

Sajnos az a legrosszabb, hogy a legtöbb esetben nem marad időnk a reagálásra, így mire tennénk valamit, már túl késő. A száraz részek begyulladása után a tűz hamar eléri az ágak és tűlevelek belsejében található illóolajokat és cellulózt, a fa tulajdonképpen felrobban…Érdemes megnéznie mindenkinek ezt a megdöbbentő videót, mindössze másfél perces, de nagyon sokatmondó! Kívánom, hogy mindenkinek legyen szép karácsonya, a fákra pedig nagyon vigyázzatok! 

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

Csávázó Wakil XL 32,5 WG

Gombaölő csávázószer.Hatóanyag: 175 g/kg mefenoxam, 100 g/kg cimoxanil, 50 g/kg... Tovább

idegsejt (neuron)

az —>idegszövet egyik, osztódásra nem képes sejtje; sejttestből és nyúlványokból... Tovább

Tovább a lexikonra
Karácsony Karácsonyi asztal Karácsonyi díszek