notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Csíráztass te is, megmutatom a legfontosabb lépéseit és az előnyeit!

Hirdetés

Csíráztatás lépésről lépésre

Bohács Ádám - Kertépítő technikus

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

A csíráknak számos áldásos hatásuk van a szervezetünk számára, sokan mégis félnek nekivágni, mert úgy gondolják, hogy nehéz művelet a csíráztatás. Azonban ez egyáltalán nem így van, könnyebb, mint hinnéd. Most pedig el is mondunk neked mindent, mit csíráztathatsz, melyik csírának van a legjobb hatása, illetve pár lépésben elmondom nektek, hogyan csíráztathattok könnyedén otthon.

Csíráztass te is!

A csírák élettani hatásai

A csírák a kifejlett növény esszenciáját tartalmazzák, rendkívül gazdagok ásványokban, vitaminokban, enzimekben, ezért egészségvédő hatásuk kiemelkedő. Elősegítik a tápanyagok felszívódását, és a salakanyagok kiürülését a szervezetünkből, rendszeres fogyasztásuk kedvezően hat a vérnyomásra, és csökkenti egyes érrendszeri megbetegedések kockázatát. A csírázó magvak enzimtermelése eléri azt a legmagasabb szintet, amit a növény a fejlődése során már nem lép túl. Előnye az, hogy pár nap alatt eredményt érhetünk el, nem kell napokat várni a „termésre”.

 

Milyen magokat érdemes csíráztatni?

A választék hatalmas, gabonafélék, hüvelyesek, zöldségek, olajos magvak, fűszernövények, de még fűfélék is alkalmasak a csíráztatásra. A legfontosabb az, hogy minden esetben kiváló minőségű magot válasszunk, gazdaboltokban, bioboltokban vásároljunk ellenőrzött magokat. A legkedveltebbek a következők: búza, brokkoli, csicseriborsó, görögszéna, köles, lucerna, mustár, napraforgó, retek, rozs, szója, tönkölybúza, vörös lóhere, vöröshagyma, vöröskáposzta, zöldborsó, zsázsa, de a választék nagyon széles valóban, nézzetek be egy közeli bioboltba vagy gazdaboltba.

Hirdetés

 

Megvásároltuk a csíráztató tálat, illetve a csíráztatni kívánt magot...

...Fontos tudnivaló, hogy az étkezésre szánt magvakat nem földben csíráztatjuk. A legjobb, hogyha csíráztató tálcát használunk, ezt is forró mosószeres vízzel mossuk ki, fertőtlenítsük, ugyanis nagyon fontos a tisztaság, kerüljük a szennyeződéseket.

Hirdetés

 

Ha éppen nincs csíráztató tálca, akkor a befőttes üveges módszer is megfelel a célnak. Áztatás előtt fertőtlenítsük a magvakat citromlé és ecet keverékébe áztassuk be, majd alaposan öblítsük le forró vízzel. Fertőtlenítve van minden, kezdjük el a csíráztatást. A következő oldalon folytatom, érdemes lapozni egyet! 

 

Thanks for your Like • donations welcome képe a Pixabay -en.

Hirdetés

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés
További cikkek ebben a témában
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
527 977
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2020. JANUÁR 1. ÓTA:
1 241 059
Közösség

Vízélettani Laboratórium - Fõvárosi és Pest Megyei Növény- és Talajvédelmi Szolgálat

Laboratórium Vezetõ: Báskay Imre laborvezetõ Cím: Gödöllõ Kotlán Sándor u.... Tovább

érvényesítési mutató (életrevalósági mutató, vitalitási index)

a regenerációs gazdálkodásban használatos fogalom. Elsősorban a tájékozódáshoz nyújt... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 2

Átlagos értékelés: 5.0

Érdekességek