A legszebb balkon virág: A cserepes lobelia gondozása, cserepes lobelia öntözése, cserepes lobelia fényigénye

hirdetes

A legszebb balkon virág: A cserepes lobelia gondozása

VN
Youtube logo

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

A lobelia egyre nagyobb népszerűségnek örvend, amit mi nem is csodálunk, hiszen egy csodaszép virág, amit gondozni sem olyan bonyolult. A balkon igazi éke lehet ez a csodás virág. Szeretnéd te is csodássá varázsolni az erkélyt, vagy teraszt? Mutatjuk, hogyan gondozd a lobeliát helyesen, hogy a legszebb fényében tündököljön.

Cserepes lobelia kiültetése

Lobeliát a balkonokra

A lobelia népszerű választás a virágszegélyekhez és a konténeres díszültetésekhez. A vörös kardinális lobelia és az egynyári lobelia gyönyörű színt és lágy, levegős textúrát ad a kertnek. Míg a bíboros lobeliát manapság gyakran évelőként termesztik, a többi fajtát rövid virágzó egynyári virágként kezelik tavaszi és nyári kertben. Ez különösen értékes eszközzé teszi őket, amikor díszcserepeket terveznek a balkonok és a tornácok számára. 

Cserepes lolbelia gondozása 

Az egynyári lobelia növényeknek sokféle fajtája létezik. Az apró rózsaszín, fehér vagy kék virágok drámai hatást keltenek az cserepekben. A bőséges virágzás kiváló választássá teszi a lobelia cserépben való termesztését. A lobelia ültetvényesben történő termesztése nagyszerű módja ennek a virágnak a sikerének biztosítására. Bár ezek a virágos növények gyönyörűek, bizonyos növekedési feltételeket igényelnek, hogy valóban fejlődjenek. 

hirdetes

Cserepes lolbelia gondozása - fényigény

Ha a cserepes lobelia igényeiről van szó, a cserép gondozása közvetlenül befolyásolja a növény általános egészségi állapotát és virágzási idejét. Mint sok virág, a cserépben termesztett lobelia is akkor működik a legjobban, ha bőséges napfényt kap. A hűvösebb termesztési zónákban ez azt jelenti, hogy az cserepeknek naponta legalább hat órányi napfényben kell részesülnie. Amikor a lobeliát melegebb nappali hőmérsékletű helyeken termesztjük, a növénynek olyan helyre lehet szüksége, amely a nap legmelegebb részeiben árnyékos.

hirdetes

Cserepes lolbelia gondozása - öntözés

A lobelia növények nagyon érzékenyek a talaj hő- és nedvességszintjére. Mivel az évelő virágok a mocsaras területeken őshonosak, elengedhetetlen, hogy a cserépben termesztett lobelia növények talaját ne hagyjuk teljesen kiszáradni. Ezeknek a növényeknek állandó nedvességre van szükségük, de nem fejlődnek jól, ha túlöntözik, vagy ha az edények bevizesedtek.

Cserepes lolbelia gondozása egyéb tudnivalók

Míg a lobelia az ültetvényesekben egész tavasszal és kora nyáron nagyon szép lehet, nagyon gyakori, hogy a növények küzdeni kezdenek, amikor a hőmérséklet emelkedni kezd. Ennek eredményeként a lobelia virágzása megszűnhet, vagy elhalhat ebben az időszakban. A virágzást abbahagyó lobelia növények valószínűleg ősszel újra virágoznak, amint a hőmérséklet lehűl.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2023-09-27

Unod a megszokottat? Itt van 5 nagyon különleges árvácska fajta

Az árvácskák nyáron, tavasszal, és ősszel is ültethetőek. Tedd színessé a keretedet a legszebb, legkülönlegesebb árvácskákkal. Fekete, fehér, vagy piros?

2023-09-26

5 őszi virág a veranda, terasz tökéletes dekorációjához

Kiüríteni a nyári cserepeket, és elrakni a garázs mélyére az ősz beköszöntével? Na még mit nem! Vannak csodaszép őszi virágok is, amik feldobják a verandákat...

2023-09-19

Klímával fűtesz? - Ilyen hatással lesz a szobanövényekre!

A klímaberendezések hajlamosak kiszárítani a levegőt, ami negatívan befolyásolhatja a szobanövényeket. A száraz levegő stresszt okozhat a növényeknek.

2023-09-19

A Balaton-felvidék 5 mesés kirándulóhelye, amely ősszel is elkápráztat

Ha beköszönt az ősz akkor én személy szerint, imádom felfedezni a Balatont, a friss levegő és őszi illat, ami ilyenkor az erdőkben és a hegyekben érződik, mind-mind magával ragad

2023-09-19

Termesszünk dísztököt, hogy tudjunk mivel dekorálni a szezon alatt!

Az őszi időszak egy igazi ajándék a kertészek és a dekoráció kedvelői számára. Ebben az időszakban megjelennek az aranyszínű falevelek, a melegítő teák és a színpompás dísztökök.

2023-09-26

A tuja őszi ápolása - ezeket a lépéseket ki ne hagyd!

Az alábbiakban részletesen bemutatjuk a tuja őszi gondozásának lépéseit, amiket nem hagyhatsz ki, ha azt szeretnéd, hogy csodás legyen egész évben tujád.

2023-09-27

Eperfa metszése: októberben neki is állhatunk!

Az eperfa metszése októberben elérkezik, a cikkben megmutatom, a szakszerű lépéseit az eperfa metszésnek és azt is, hogy miért most kell megmetszeni az eperfát!

2023-09-27

Így védekezz az leggyakoribb őszi kertészeti betegségek és kártevők ellen

Az őszi időszakban számos betegség és kártevő is felüti a fejét. Ahhoz, hogy megőrizzük növényeink egészségét, fontos ismernünk és kezelnünk ezeket a problémákat

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

Vasvári Körzeti Földhivatal

Földhivatal Körzeti Földhivatal Cím: Vasvár Fõszolgabíró tér 2. 9800 Magyarország Tovább

Szekszárdi Körzeti Földhivatal

Földhivatal Körzeti Földhivatal Cím: Szekszárd Széchenyi u. 54-58. 7100 Magyarország Tovább

Tovább a lexikonra
Házi kert virág virágtermesztés