Citromfű jótékony hatásai, citromfű termesztése

Kiszállító és termelő kereső
hirdetes

Ezért érdemes mindenkinek citromfüvet termesztenie

Bohács Ádám - Kertépítő technikus
Citromfű termesztése

A citromfű termesztése házilag

Szerencsére amilyen hasznos a citromfű, annyira egyszerű megtermeszteni is. A mentafélék családjában megfigyelhető terjeszkedés jellemző rá, azonban kevésbé agresszívebb módon, mint rokonai esetén. Elsősorban szárazabb éghajlatokon érzi jól magát, de lényegében bármilyen területen termeszthető. Ideális esetben főként napsütötte helyre ajánlott helyezni, ahová némi árnyék is vetődik a nap során. 50-60 centire érdemes ültetni őket egymástól, gazdag talajba, miután az utolsó fagy is elmúlt. Kifejezetten pozitívan reagál a levágásra, ugyanis hétszer olyan vastagon növeszti majd vissza hiányzó részeit.

hirdetes

Egyszerűen nevelhető magról, vagy egy már kifejlett példány egyik hajtásából, amelyet egy pohár vízben érdemes kigyökereztetni (a vizet naponta kell cserélni). Miután a gyökerek megjelennek, a hajtás már a talajba is kiültethetővé válik. A citromfű a nyirkos, jó vízelvezetésű talajt kedveli. Mivel valószínűleg gyakran szüreteled majd, így a rendszeres visszanövekedéshez szüksége lesz némi műtrágyára is. Miután növekedni kezd, bármikor levághatsz néhányat leveleiből és száraiból, habár érdemes várni, míg néhány szára megerősödik.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2020-11-18

Tudtad, hogy fán terem a kolbász? Nevelj te is kolbászfát!

Hallottatok már kolbászfáról? Pedig létezik, most be is mutatjuk nektek a nem mindennapi kolbászfát! Tudjátok meg ti is, hogyan lehet kolbászfát nevelni!

2020-11-10

Karácsonyi kaktusz gondozása

A karácsonyi kaktusz gondozása, a karácsonyi kaktusz nevelése, a karácsonyi kaktusz igényei - Mit kell tennünk annak érdekében, hogy időben virágozzon a karácsonyi kaktusz? Szakértői tanácsok a karácsonyi kaktusz gondozásához, a karácsonyi kaktusz neveléséhez, a karácsonyi kaktusz ápolásához.

2020-11-10

A tél legcsodálatosabb éke – A mikulásvirág gondozása/tippek, trükkök szakértőktől!

A mikulásvirágról nagyon sokan kérdeztetek tavaly és már idén is, éppen ezért most elhoztam nektek szakértőnk szuper cikkét, tudjatok meg mindent a mikulásvirágról!

2020-11-05

Itt az ideje a növények teleltetésének? - Szakértőnk válaszol!

Ismét eljött az idő, érkezik a hideg, a növények esetében pedig érdemes elvégeznünk a teleltetést. Mikor és mit kell tennünk? Most mindent elmondok nektek, gyertek velem és tudjátok meg, hogyan teleltethetitek sikeresen a növényeket!

2020-11-11

15 szabály a szobanövények öntözéséhez – Tartsd be mindet!

15 szabályt mutatok most nektek a szobanövények öntözéséhez, mindet érdemes betartanotok, ha azt szeretnétek, hogy meseszép szobanövényeitek legyen!

2020-11-03

Az őszi kertek csodája, madarak kedvence - A tűztövis

Tudj meg mindent te is az ősz egyik legszebb díszéről, a tűztövisről. Elmondunk mindent, amit tudnotok kell a tűztövis gondozásáról és neveléséről, ismerd meg a tűztövist te is!

2020-11-03

Feledésbe merülő őszi ropogtatnivaló – A török mogyoró bemutatása

Neked is sokkal többet kellene belőle fogyasztani, mivel nagyon sok jótékony hatása ismert, ráadásul van még egy jó hírem, a saját kertedben is megterem!

További cikkek ebben a témában
hirdetes


gyógyszeralakok

a gyógyszerek lehetnek szilárdak (porok, szemecskékké, tablettákká, labdacsokká, kúpokká... Tovább

gennyes gyulladás

a gyulladás jellegzetességét a nyálkahártyával, savóshártyával bélelt üregekben v. a... Tovább

Tovább a lexikonra
Nemesítés, biotechnológia Növénytermesztés