Citromfű jótékony hatásai, citromfű termesztése

hirdetes

Ezért érdemes mindenkinek citromfüvet termesztenie

Bohács Ádám - Kertépítő technikus
Citromfű termesztése

A citromfű termesztése házilag

Szerencsére amilyen hasznos a citromfű, annyira egyszerű megtermeszteni is. A mentafélék családjában megfigyelhető terjeszkedés jellemző rá, azonban kevésbé agresszívebb módon, mint rokonai esetén. Elsősorban szárazabb éghajlatokon érzi jól magát, de lényegében bármilyen területen termeszthető. Ideális esetben főként napsütötte helyre ajánlott helyezni, ahová némi árnyék is vetődik a nap során. 50-60 centire érdemes ültetni őket egymástól, gazdag talajba, miután az utolsó fagy is elmúlt. Kifejezetten pozitívan reagál a levágásra, ugyanis hétszer olyan vastagon növeszti majd vissza hiányzó részeit.

hirdetes

Egyszerűen nevelhető magról, vagy egy már kifejlett példány egyik hajtásából, amelyet egy pohár vízben érdemes kigyökereztetni (a vizet naponta kell cserélni). Miután a gyökerek megjelennek, a hajtás már a talajba is kiültethetővé válik. A citromfű a nyirkos, jó vízelvezetésű talajt kedveli. Mivel valószínűleg gyakran szüreteled majd, így a rendszeres visszanövekedéshez szüksége lesz némi műtrágyára is. Miután növekedni kezd, bármikor levághatsz néhányat leveleiből és száraiból, habár érdemes várni, míg néhány szára megerősödik.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2021-05-11

Négylevelű lóhere és szerencsehere – melyik hoz szerencsét és miért?

Miért hisznek az emberek abban, hogy a négylevelű lóhere szerencsét hoz? Mostani cikkünkből tudj meg a négylevelű lóheréről, illetve a szerencseheréről mindent.

2021-05-09

Egzotikus szobanövények – ismerd meg Te is a szerencsebambuszt

A szerencsebambusz közkedvelt növény, aki hisz a feng shui hatásában, tudja, hogy nem csak rá de környezetére is szerencsét fog hozni. Ismerd meg most őt Te is!

2021-05-08

Bemutatkozik a zöldike – ismerjétek meg ezt a csüngő. csíkos növényt

Ez a kedves, csíkokkal mintázott növény kezdő kertészeknek is tökéletes, nincsenek nagy igényei, rendkívül kedvelt szobanövény. Ismerjétek meg most Ti is!

2021-05-07

Finom megjelenésű szobanövény – ismerd meg a párnafüvet!

A párnafű kedvelt szobanövényünk, apró zöld leveleivel, melyek szőnyeget képeznek, s melyek a kaspó szélén futnak lefelé. Most ismerd meg a párnafüvet Te is!

2021-05-26

Kertészkedj az egyik legegyszerűbb módon – legyen szuper palackkerted!

A palackkertek vagy floráriumok, valamint terráriumok napjainkban egyre népszerűbbek, ráadásul gondozásuk is egyszerű – se locsolás, se bonyodalmak.

2020-11-10

A tél legcsodálatosabb éke – A mikulásvirág gondozása/tippek, trükkök szakértőktől!

A mikulásvirágról nagyon sokan kérdeztetek tavaly és már idén is, éppen ezért most elhoztam nektek szakértőnk szuper cikkét, tudjatok meg mindent a mikulásvirágról!

2020-11-26

A legcsodálatosabb karácsonyi növények - És a gondozásuk

Minden, amit tudni érdemes a karácsonyi növények gondozásáról, karácsonyi növények neveléséről. Szakértőnk mindent elmond a karácsonyi növények gondozásáról!

2020-11-24

10 titok a szobanövények gondozásához, ha te is egész télen pompázó virágokra vágysz!

Nagyon hasznos trükköket gyűjtöttem most össze nektek, amik ráadásul nem csak hasznosak, de még nagyon olcsók is. Próbáld ki mindet és virágozzanak a szobanövényeid egész télen!

További cikkek ebben a témában


fölözőgépek (tejszeparátorok)

működésük a centrifugális szeparátor elvének felel meg. Sűrűsége alapján a tejet... Tovább

klamídiák okozta betegségek

kerekded, egyszerű kettéhasadással és csak a sejtekben szaporodó mikroorganizmusok a... Tovább

Tovább a lexikonra
Nemesítés, biotechnológia Növénytermesztés