notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

DKC4851 (EA 4804)

DKC4851 (EA 4804)

Hirdetés

Kukorica


Cél: szemes


Leírás:

Hímvirágzása közepes. A címeren található oldalágak kissé görbék-görbék, számuk kevés. A növény közepesnél magasabb, csövei hosszúak-nagyon hosszúak, a szemek lófogúak, a szemkorona színe sárga, a csutka antociános.


Jellemzés:

Tenyészidõ: FAO 400 (kozépérésû)
Figyelembe véve, hogy a jelölt a vizsgálati idõszakának két évében, 2002-ben és 2004-ben 416 ill. 422, 2003-ban pedig 331 FAO számmal szerepelt, a kapott átlagot 390-nil 400-ra korrigáltuk valószínûsítve, hogy az évek nagyobb hányadában a hibrid inkább a középérésû csoport elejéhez tartozónak bizonyul. A fajta kétségtelen elõnye, hogy a nagy hõségre válaszul mutatott drasztikus tenyészidõ rövidülés 11cm járt relatív terméscsökkenéssel. A jelölt a három éves vizsgálati idõszak alatt a sztenderdhez viszonyítva 114,3%-os eredményt ért el (11,84 t/ha). Töréskori szemnedvessége 18,61% volt, a sztenderdnél 1,08% -kal kevesebb. 50-os nõvirágzási ideje megegyezett a sztenderddel. Szárszilárdsági hibája 1,4 volt, a sztenderddel közel azonos.
A golyvásüszög betegségre kissé fogékony. A fuzáriumos szártõkorhadással szemben közepesnél fogékonyabb. A fuzáriumos csõpenészedésre közepesen fogékony.


Fajtajogosult:

Monsanto Technology, US


Képviselő:

Monsanto Kft., Budapest


Fajtafenntartó:

Dekalb Genetics Co., US


Hasznos volt számodra a szótárunk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 249

Átlagos értékelés: 5.0

Hirdetés

címkék:
Kapcsolódó cikkek
Készítsünk tökéletes főtt kukoricát!

Így készíthetsz te is tökéletes főtt kukoricát!

Lassan itt a nyár, végre ismét jön a főtt kukorica szezonja, a legtöbb ember erre vár egész évben. A most következő cikkben elmondjuk nektek, hogyan készíthetitek el a...

Vermelés tudnivalók

Őseink bevált módszerei – A földalatti tartósítás

A modern technológia vívmányainak köszönhetően élelmiszereink akár hetekig is fogyaszthatók maradhatnak, miután megvásároltuk őket az üzletekből. Ezt különféle...

Gyapjaslepke megjelenése

Megjelent a gyapjaslepke, így védekezz ellene!

Idén is számítani kell a gyapjaslepkék tömeges megjelenésére. Ezek a rovarok bármilyen gyümölcsfát és növényt képesek megrongálni a rágásukkal, éppen ezért érdemes...

Ismerjétek meg 2019 legszebb gazdászlányát

Okos és szorgalmas 2019 legszebb gazdászlánya – Interjú Hegyesi Katalinnal

Idén negyedik alkalommal került megrendezésre a Gazdász Szépe, amit Hegyesi Katalin nyert meg. Készítettünk egy interjút a 22 éves lánnyal, akinek a személyében egy nagyon...

Az őszibarack bemutatása

A legkedveltebb magyar gyümölcs – Az őszibarack (Termesztési kisokos)

Egy harapás barack egy harapás nyárnak felel meg, és a nyár mindig az ember saját kertjéből a legízletesebb. Bizonyára felesleges lenne hosszasan ecsetelni, hogy miért érdemes...

Tudj meg mindent a majoránna termesztéséről

Egy fűszernövény, ami nem hiányozhat a kertedből – A majoránna termesztése

Mégis melyik zöldségeskertből hiányozhatna a majoránna (Origanum majorana)? Ez a méltán közkedvelt fűszernövény nem csak konyhádat, hanem kertedet is illatosabbá teheti,...

Salsa kert létrehozása

Így állítsd össze a tökéletes salsa kertet magadnak (szósz recepttel)

Vannak azok az emberek, akiknek a salsáról egy tánc jut az eszükbe, és vannak azok, akiknek egy szósz. Ha az utóbbi táborba tartozol, akkor ez az útmutató neked szól. A salsa egy...

Bírság jár a parlagfűmentesítés elmulasztásáért

Parlagfű irtása – Akár 5 millió forint is lehet a bírság!

Idén is elérkezett a parlagfűszezon, éppen ezért hívjuk fel ismételten mindenki figyelmét arra, hogy védekeznünk kell ezen növények ellen, és nemcsak azért mert...

Betakarítási kisokos mindenkinek

Mikor és hogy végezzük a betakarítást? – Szüretelési kisokos mindenkinek

Amikor a növénytermesztésről beszélünk, sokan csak az ültetési és gondozási fázisra gondolnak, pedig azt, hogy mikor (és hogyan) szüreteli le az ember munkája gyümölcsét...

Saját kezűleg készíthetünk paradicsomszószt

Így készül a tökéletes házi paradicsomszósz – RECEPT!

A paradicsomszósz egy sokoldalú hozzávaló, ami egyetlen olasz ízeket kedvelő házigazda konyhájából sem hiányozhat. Ha vannak saját, házi termesztésű paradicsomaid (vagy...

Így használhatod fel a műanyag kannákat

16 dolog, amire felhasználhatsz egy műanyag kannát

Habár a műanyag kannák haszna egyértelmű egy gazda, vagy otthontulajdonos számára, némi kreativitással elképesztően sokat ki lehet hozni ezekből az egyszerű, de nagyszerű...

Most mindent elmondunk a paradicsom trágyázásáról

Mivel és hogyan trágyázd paradicsomaidat

Most kell a legjobban odafigyelnünk a paradicsom tápanyagutánpótlására, mert ha nem tesszük meg, akkor nem is várhatunk nagy termést. Mostani cikkemben elmondok mindent a paradicsom...