VIII. Országos Takarékszövetkezeti Borverseny

2 NAGY ARANY- ÉS 33 ARANYÉREM SZÜLETETT A VIII. ORSZÁGOS TAKARÉKSZÖVETKEZETI BORVERSENYEN

M. Tóth László
Instagram logo

KÖVESS MINKET

ISTAGRAMMON

HAT ORSZÁG BORVIDÉKEIRŐL KÖZEL HÁROMSZÁZ MINTÁT BÍRÁLT EL A SZAKMAI ZSŰRI Idén nyolcadik alkalommal rendezte meg a Takarékszövetkezeti Integráció országos Borversenyét, mely egyben a hazai borversenyek körében megnyitotta az évet. A megmérettetésen hazánk szinte valamennyi borvidéke, valamint a határ menti magyar borászatok is képviseltették magukat. Az immáron hagyományosnak mondható rendezvény a takarékszövetkezetek partnereinek nyújt lehetőséget boraik bemutatására és megmérettetésére.
VIII. Országos Takarékszövetkezeti Borverseny

Az Országos Takarékszövetkezeti Szövetség és a Takarékbank szervezte borversenyre 2006-ban 297 minta érkezett hat országból: a magyar termés mellett Ausztria (Burgenland), Szlovákia (Párkány, Kürt, Ogyella, Ipolynyék, Kis-Kárpátok), Románia (Arad-hegyalja/Ménes), Szerbia-Montenegró (Palicsfürdő) és Horvátország (Kutjevac) borkülönlegességeit ízlelhette meg a neves borászokból, nemzetközileg elismert szakemberekből álló zsűri. Az eredményhirdetést követően Zilai Zoltán, a Magyar Szőlő- és Borkultúra Kht. ügyvezető igazgatója elmondta: „A beküldött minták magas száma a takarékszövetkezetek erős vidéki jelenlétének köszönhető, azonban a mennyiség nem ment a minőség rovására, összesen 183 érmet oszthattunk ki: 2 nagy arany, 33 arany, 73 ezüst és 75 bronzérmet vehettek át a nyertes borászok.”

 

Négy teremben hatfős bizottságok értékelték a nedűket egy rendhagyó kritériumrendszer segítségével: a nemzetközileg szabályozott, 100 pontból álló bírálati lap mellett két további szempontot is figyelembe vettek a zsűri tagjai, a mennyiségi jellemzőket és az aromákat. Az így nyert adatok nem csak a borok minőségéről árulkodtak, hanem a laikusok számára is tippeket adtak például arról, hogy mely borokat milyen ételekhez érdemes fogyasztani. A bírálók között a határ-menti területek képviselői is helyet foglaltak, valamint megjelentek a fiatal borászgeneráció tagjai is.

 

M. Tóth László, az Országos Takarékszövetkezeti Szövetség ügyvezető igazgatója szerint a nevezések száma is igazolja azt a tényt, hogy a takarékszövetkezetek a szőlő- és bortermelők jelentős részét finanszírozzák. „A Takarékszövetkezeti Borverseny célja, hogy hozzájáruljon a borászatok szakmai fejlődéséhez és sikeréhez, illetve a magyar borkultúra hírnevének megőrzésével és népszerűsítésével elősegítse a vidékfejlesztést. A verseny különös értéke, hogy a kisebb, kevésbé gyakorlott pincészetek számára elérhetővé teszi az országos szintű és nemzetközi színvonalú megmérettetés lehetőségét.”

-vége-

 

 TOVÁBBI INFORMÁCIÓ:

 

M. Tóth László

ügyvezető igazgató

Országos Takarékszövetkezeti Szövetség

Tel: 06-1/488-0862

e-mail: m.toth.laszlo@otsz.hu

web: www.takarekszovetkezetek.hu

Az Országos Takarékszövetkezeti Szövetségről

Az Országos Takarékszövetkezeti Szövetség (OTSZ) a Takarékszövetkezetek országos szakmai, érdekképviseleti szerve, melyet 1990-ben a Takarékszövetkezetek hoztak létre piaci helyzetük stabilizálása és országos érdekeik összehangolása céljából.

Az 1993-ban megalakított Takarékszövetkezeti Integráció megfelelő szervezeti keretet biztosít a szektor csoportszintű együttműködéséhez, a vidéki lakosság, a vállalkozók és önkormányzatok teljes körű kiszolgálásához, a kistérségek gazdasági fejlődésének esélyegyenlőségéhez.

A Takarékszövetkezetek mintegy 1650 fiókot számláló hálózatuk révén Magyarország minden második településén, több mint 1 millió ügyfélnek nyújtanak európai színvonalú pénzügyi szolgáltatásokat. Több mint 440 ATM (az országban a második legnagyobb hálózat), eBanking és Internet banking szolgálja a pénzügyi tranzakciók minél gyorsabb és helyhez nem kötött bonyolítását.

 

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS


Tovább a Lexikonhoz

csapadék

a —> levegő páratartalmából a földre hulló szilárd v. folyékony halmazállapotú víz.... Tovább

Tovább a lexikonra