notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Befolyásolja-e a vegyszer a bor minőségét?

Hirdetés

Befolyásolja-e a vegyszer a bor minőségét?

Hirdetés

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

Hogy sikeres legyen a szüret, esetleg az utolsó pillanatban is védeni kell a szürkerothadástól a szőlőt. A szőlősgazdák jól tudják, hogy szüret előtt két-három héttel abba kell hagyni a permetezést, mert a vegyszer gátolja a must erjedését. Minden esetben igaz-e ez és minden vegyszerre érvényes-e?
Befolyásolja-e a vegyszer a bor minőségét?

Kérdése van? Tegye fel, tanácsadóink válaszolnak! Állattenyésztés, növénytermesztés, kertészet, növényvédelem, talajművelés, jog, biotechnológia, környezetgazdálkodás, minden ami mezőgazdaság: Agrároldal.hu.

Igaz, hogy a későn kialakuló botritiszes fertőzés ellen nehéz védekezni, de van megoldás, hiszen a hosszú élelmezés-egészségügyi várakozási idejű botritisz elleni vegyszereknél már eleve figyelembe vették a várakozási idő megszabásánál azt, hogy a must erjedését ne befolyásolja. Tehát, ha én betartom a botritisz elleni vegyszereknél az élelmezés-egészségügyi várakozási időt ősszel is, akkor attól nem kell tartanom, hogy ez befolyásolni fogja a bor minőségét. Ami a másik kérdést illeti, hogy van-e olyan botritisz elleni vegyszer, amelyik olyan rövid várakozási idővel rendelkezik, hogy meg tudjam védeni néhány nappal a szüret előtt is a szőlőt: van ilyen! Nem is vegyszer ez valójában, ez egy gomba által termelt természetes anyag, amit kivonnak. Ennek a várakozási ideje csupán három nap és semmiféle befolyással nincs a borkezelésre és a bor minőségére. Ugyanakkor három nappal szüret előtt is szürkerothadás ellen felhasználható.

Hirdetés

Tehát gombával a gomba ellen! Nem olcsó a termék, ezért olyankor védekezzünk, amikor tényleg szükség van erre a vegyszerre, tehát a szüret előtt! Ha a gazdának döntenie kell, nyilván az olcsó mellett dönt. Éppen ezzel saját magának is kárt okozhat. Az unióba való belépésünk kapcsán ezek a szempontok - mint például az élelmiszerbiztonság, az élelmezés-egészségügyi várakozási idő betartása, a permetezési napló - sokkal jobban előtérbe került, mint korábban. Csak azt tudnám javasolni, hogy ha van vegyszer - már pedig van -, ha a rendelkezések és az előírások áthágása nélkül is tudunk a botritisz ellen védekezni, akkor alkalmazzuk azokat a vegyszereket.

Hirdetés

Szeretné vállalkozását hatékonyan hirdetni? Szeretné, ha weblapja látogatottabb lenne? Online marketing tanácsadás, és hatékony online hirdetés az Agrároldal.hu szakértőitől! Kérje ajánlatunkat itt!

Forrás: Eu-info

Hirdetés

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés
Hirdetés
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
271 688
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2019. JANUÁR 1. ÓTA:
5 445 135
Közösség

emerald (Brassica napus L.)

a takarmányrepce-fajták keresztezéséből előállított, 140—160 cm-re megnövő növény.... Tovább

Rovarölo Force 1,5 G

Piretroid tipusú rovarölő talafertőtlenítő granulátum.Hatóanyag: 15 g/kg... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 141

Átlagos értékelés: 5.0