Borháború Oroszországban, bor, boralapanyag, gazdaság, borászat

hirdetes

Borháború Oroszországban

dr. Kemény Ádám
Push értesítések

ÉRTESÜLJ ELSŐKÉNT,

IRATKOZZ FEL ÉRTESÍTÉSEINKRE

Az orosz Fogyasztóvédelmi Szolgálat még egy március végén hozott határozatával felfüggesztette a Moldovából és Grúziából származó borok, majd később a konyak értékesítését. Júniusban a Fogyasztóvédelmi Szolgálat moszkvai területi igazgatósága a napokban bejelentette, a korábban Moszkvába szállított moldáv és grúz eredetű konyakot, bort és boralapanyagot meg kell semmisíteni.
Borháború Oroszországban, bor, boralapanyag, gazdaság, borászat

Kérdése van? Tegye fel, tanácsadóink válaszolnak! Állattenyésztés, növénytermesztés, kertészet, növényvédelem, talajművelés, jog, biotechnológia, környezetgazdálkodás, minden ami mezőgazdaság: Agrároldal.hu.

Szeretné vállalkozását hatékonyan hirdeti? Szeretné, ha weblapja látogatottabb lenne? Online marketing tanácsadás, és hatékony online hirdetés az Agrároldal.hu szakértőitől! Kérje ajánlatunkat itt!
A rendelkezés szerint valamennyi, az ügyben érintett vállalkozásnak be kell mutatnia a hatóság részére azt a tervet, amely alapján sor kerül a termékek megsemmisítésére. Amennyiben a hatóság nem fogadja el az intézkedési tervet, az adott cég működési engedélyét azonnal bevonják.
 
A "borháborúban" bekövetkezett legfrissebb fejlemény, hogy a Szolgálat egyik területi szerve pert indított egy borforgalmazó cég ellen, mivel az nem volt hajlandó önkéntesen beszolgáltatni, illetve megsemmisíteni a nála lévő grúz eredetű, 20 ezer palackos borkészletet. A perben a bíróság elmarasztalta a Szolgálatot, és úgy döntött, hogy a megsemmisítési rendelkezés törvénytelen. Gennagyij Onyiscsenko, a Szolgálat vezetője, országos tiszti főorvos a bírósági döntés után úgy nyilatkozott, hogy fellebbezni fognak a Legfelső Bírósághoz, és kilátásba helyzete, hogy az érintett cég működési engedélyét soron kívül be fogják vonni.
hirdetes
 
Figyelemmel arra, hogy július 1-től az alkoholos italok már csak az új típusú zárjegyekkel hozhatók forgalomba, a közeljövőben várhatóan perek sorozata indul be. Szakértők becslése szerint országosan mintegy 170 millió palack moldáv és a grúz borról lehet szó, összesen kb. 400 millió USD értékben. Csak a moszkvai nagykereskedelmi raktárakban mintegy 60 millió USD értékű árut (kb. 25-30 millió palack) tárolnak.
hirdetes
 
A Fogyasztóvédelmi Szolgálat és a borkereskedők közötti feszültség alapvető oka nyilvánvalóan az, hogy a betiltott borok, amennyiben nem kerülnek megsemmisítésre, előbb-utóbb valószínűleg új címkét és palackot kapnak, és mint bolgár, chilei vagy argentin áru jelennek meg a piacon.
Szeretné vállalkozását hatékonyan hirdeti? Szeretné, ha weblapja látogatottabb lenne? Online marketing tanácsadás, és hatékony online hirdetés az Agrároldal.hu szakértőitől! Kérje ajánlatunkat itt!

Forrás: www.fvm.hu

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes


Tovább a Lexikonhoz

derbi

a hároméves angol telivér versenylovak legjelentősebb díja. Nevét Earl of Derbytől [e. on of... Tovább

.../2006. (...) FVM rendelet

a növényvédõ szerek forgalomba hozatalának és felhasználásának engedélyezésérõl,... Tovább

Tovább a lexikonra