Borháború Oroszországban, bor, boralapanyag, gazdaság, borászat

Hirdetés

Borháború Oroszországban

dr. Kemény Ádám
Hirdetés

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

Az orosz Fogyasztóvédelmi Szolgálat még egy március végén hozott határozatával felfüggesztette a Moldovából és Grúziából származó borok, majd később a konyak értékesítését. Júniusban a Fogyasztóvédelmi Szolgálat moszkvai területi igazgatósága a napokban bejelentette, a korábban Moszkvába szállított moldáv és grúz eredetű konyakot, bort és boralapanyagot meg kell semmisíteni.
Borháború Oroszországban, bor, boralapanyag, gazdaság, borászat

Kérdése van? Tegye fel, tanácsadóink válaszolnak! Állattenyésztés, növénytermesztés, kertészet, növényvédelem, talajművelés, jog, biotechnológia, környezetgazdálkodás, minden ami mezőgazdaság: Agrároldal.hu.

 

Szeretné vállalkozását hatékonyan hirdeti? Szeretné, ha weblapja látogatottabb lenne? Online marketing tanácsadás, és hatékony online hirdetés az Agrároldal.hu szakértőitől! Kérje ajánlatunkat itt!
A rendelkezés szerint valamennyi, az ügyben érintett vállalkozásnak be kell mutatnia a hatóság részére azt a tervet, amely alapján sor kerül a termékek megsemmisítésére. Amennyiben a hatóság nem fogadja el az intézkedési tervet, az adott cég működési engedélyét azonnal bevonják.
 
A "borháborúban" bekövetkezett legfrissebb fejlemény, hogy a Szolgálat egyik területi szerve pert indított egy borforgalmazó cég ellen, mivel az nem volt hajlandó önkéntesen beszolgáltatni, illetve megsemmisíteni a nála lévő grúz eredetű, 20 ezer palackos borkészletet. A perben a bíróság elmarasztalta a Szolgálatot, és úgy döntött, hogy a megsemmisítési rendelkezés törvénytelen. Gennagyij Onyiscsenko, a Szolgálat vezetője, országos tiszti főorvos a bírósági döntés után úgy nyilatkozott, hogy fellebbezni fognak a Legfelső Bírósághoz, és kilátásba helyzete, hogy az érintett cég működési engedélyét soron kívül be fogják vonni.
Hirdetés
 
Figyelemmel arra, hogy július 1-től az alkoholos italok már csak az új típusú zárjegyekkel hozhatók forgalomba, a közeljövőben várhatóan perek sorozata indul be. Szakértők becslése szerint országosan mintegy 170 millió palack moldáv és a grúz borról lehet szó, összesen kb. 400 millió USD értékben. Csak a moszkvai nagykereskedelmi raktárakban mintegy 60 millió USD értékű árut (kb. 25-30 millió palack) tárolnak.
Hirdetés
 
A Fogyasztóvédelmi Szolgálat és a borkereskedők közötti feszültség alapvető oka nyilvánvalóan az, hogy a betiltott borok, amennyiben nem kerülnek megsemmisítésre, előbb-utóbb valószínűleg új címkét és palackot kapnak, és mint bolgár, chilei vagy argentin áru jelennek meg a piacon.
Szeretné vállalkozását hatékonyan hirdeti? Szeretné, ha weblapja látogatottabb lenne? Online marketing tanácsadás, és hatékony online hirdetés az Agrároldal.hu szakértőitől! Kérje ajánlatunkat itt!

Forrás: www.fvm.hu

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés

karanténozás

a fertőző betegségek behurcolásának megelőzése céljából az idegen helyről származó... Tovább

babeziózis (babesiosis)

véglények, a ->vörösvérsejtekben babéziák okozta betegség; Mo.-n a szm.ban, ritkábban... Tovább

Tovább a lexikonra
Hirdetés
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a legfrisebb iparági hírek, legújabb blogbejegyzéseink?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.