Bolhák elleni megoldások

Kiszállító és termelő kereső
hirdetes

Így szabadulj meg természetes módon a bolháktól otthonodban

Szélesi Ferenc - Főkertész
A legjobb megoldások bolhák ellen

2. Folyékony mosogatószer

A meleg vízbe kevert folyékony mosogatószer szintén hatékony bolhairtó lehet. Öntsd a keveréket egy alacsony tálkába, majd helyezd azt a bolhafészek közelébe. Fogj egy lámpát, és állítsd be úgy, hogy a tálkára világítson. Mivel a bolhákat vonzza az erős fény, így idővel beleugranak majd, és rövidesen el is pusztulnak.

3. Almaborecet

Az almaborecet is sokat segíthet – keverd el egyenlő arányban vízzel és ecettel, és öntsd az egészet egy pumpás flakonba. Ezt aztán bárhová odapermetezheted, ahol bolhákkal találkozol.

4. Bolhasampon állatoknak

Ha a bolhák a házadban vannak, akkor több mint valószínű, hogy kedvenceidet is kínozzák. Érdemes bolhasamponnal megfürdetni őket – ehhez először vidd ki őket a szabadba, és állítsd őket újságpapírokra. Ez után alaposan fésüld/keféld ki a szőrüket – az újságpapírra azért van szükség, hogy a lepotyogó bolhákat azonnal összegyűjthesd és végezhess velük. Ez után kezdődhet a fürdetés a készítmény csomagolásán leírt instrukciók alapján.

hirdetes

5. Nagytakarítás

Otthonod egy alapos takarítást igényel, amely során egyetlen apró rést sem hagyhatsz ki. A szőnyegeket, kanapékat és foteleket jól porszívózd át, az ágyneműket, plédeket, és egyéb szöveteket pedig jól mosd át, ahogyan a törölközőket is. Ha van egy gőztisztítód, akkor a függönyöket és ágyneműket érdemes azzal „kezelni”, mert a forró gőz a bolhákat és a petéiket is elpusztítja.

hirdetes

6. Kovaföld

A kovaföld valójában megkövült tengeri állatok maradványaiból áll, és remek rovarirtó megoldás számos kártevő (csótányok, bolhák, stb.) ellen. Hatékonyságát annak köszönheti, hogy a rovarok testére tapadva elszívja annak nedvességtartalmát, szép lassan kiszárítva ezzel a kéretlen látogatókat, amibe előbb-utóbb bele is pusztulnak. Csak étkezési kovaföldet használj, ami biztonságos állati fogyasztásra is – így nem kell aggódnod, ha esetleg kedvenceid véletlenül rátalálnak valahol, és felnyalják.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2020-09-15

Közeleg a tél - Gondoskodj malacaidról időben!

Sertéstartás télen, készülj fel időben és gondoskodj sertéseidről a téli hidegben is. Mostani cikkemben mindent elmondok nektek a sertések téli gondoskodásáról!

2020-09-01

Kártevőirtó madarak – Így csalogasd őket a kertbe!

A leghasznosabb kártevőirtó madarakat mutatom most be nektek, ismerjétek meg ti is a kártevőirtó madarakat, ott a helye a ti kertetekben is a kártevőirtó madaraknak!

2020-02-12

Állatkínzás vagy sem? Ezért van lyuk a tehenek oldalán

Lyuk kerül a tehenek oldalára, ez pedig rengeteg vitának képezi a tárgyát. Nézzük, miért van lyuk a tehenek oldalán, és mennyire előnyös ez. Valóban állatkínzás lenne?

2020-07-24

7 növény, ami segít ingyen kacsatáphoz jutni!

Mostani cikkemben bemutatok nektek hét növény, aminek a segítségével ingyen kacsatáphoz juthatunk. Nézzük, melyik az a hét növény, ami kiváló kacsatáp!

2020-07-03

Tollaslábú szépségek – A Brahma tyúkok bemutatása

A Brahma tyúkok nagyon érdekesek, nagyon szépek és nagyon aranyosak, mostani cikkemben mindent elmondok nektek a Barahma tyúkokról!

2020-06-05

Melyik tojást fogyasszuk? – Különbségek a bolti és a szabadtartású tojások között!

Mi mindenben különböznek egymástól a bolti valamint a szabadtartású tojások? Cikkünkben mindent elmondunk nektek a tojások közötti különbségekről!

2020-02-18

Kód a tojásokon - Melyik mit jelent? Erre kell odafigyelni!

Kódok a tojásokon - a most következő cikkből minden kiderül, melyik kód milyen jelentéssel bír, mire érdemes odafigyelni tojás vásárlásnál, ajánlom mindenkinek.

2020-03-16

FONTOS FELHÍVÁS ÁLLATTARTÓKNAK - Így készülj fel a koronavírusra!

Mostani cikkemben nagyon fontos információkat gyűjtöttünk össze a koronavírussal kapcsolatban állattartóknak. Most minden állattartó fel tud készülni a koronavírusra!

További cikkek ebben a témában
hirdetes


Teraszburkolat

Egyáltalán nem mindegy, hogy milyen anyagot választunk a terasz burkolásához. A... Tovább

bodorka

a szikes gyepekben tenyésző herefélék közös neve. Enyhe télutón tömegesen jelennek meg... Tovább

Tovább a lexikonra
Állatok Állatorvos Állattenyésztés