Ezek alapján láthatod Te is, hogy kutyád jól érzi magát otthonában

Te jól tartod kutyusodat? Ezek az egyértelmű jelek, hogy szeret!

TK, SFV
Push értesítések

ÉRTESÜLJ ELSŐKÉNT,

IRATKOZZ FEL ÉRTESÍTÉSEINKRE

Téged is érdekel, hogy vajon kedvenced jól érzi-e magát otthonodban? Akkor mostani cikkünkben eláruljuk, mik azok a jelek, melyek biztosan állítják, hogy kutyád örül annak, hogy Veled lehet!

Boldog kutya

Biztosan Te is gondolkoztál már azon, mennyire jó lenne olvasni kedvenceink gondolataiban – erre szerencsére már semmi szükség, ugyanis a szakértők egyre több érdekességet állapítanak meg, amikből kiderülhet, hogy mennyire érzi jól magát környezetében kutyusod. Nézzük, mik azok a mozdulatok, amikből kiderül, hogy kedvenced szeret Veled lenni!


Kedvencünk tekintete


Biztosan Te is hallottál már róla, mennyi mindent ki tud fejezni a nonverbális kommunikáció. Ez nem is véletlen, hiszen kedvenceink nem tudnak szavakkal kommunikálni, ezért kénytelenek a különböző hangokra, mozdulatokra és tekintetükre támaszkodni. 


Brian Hare szerint a kutyusok már rengeteg dolgot képesek kifejezni csupán tekintetükkel, ha mélyen a szemedbe néznek. Ez lehet akár akkor, amikor kettesben játszotok, vagy csupán elmentek egy rövidebb-hosszabb sétára, ő pedig szinte elmerül tekintetedben. Ennek oka, hogy ilyenkor oxitocin szabadul fel szervezetedben – ez a hormon pedig azért is felelős, hogy kialakuljon a megfelelő anya-gyermek kötődés.


Hogyan tudod ezt letesztelni kedvencednél? Mindenekelőtt semmiképp se próbálj meg esztelenül szemezést kezdeményezni. Ebben az esetben ugyanis kutyusod csak azt fogja érezni, hogy valami nem stimmel – ez lesz az oka annak is, hogy feltekint Rád. Viselkedj természetesen, és néhány alkalommal próbáld meg vele felvenni a szemkontaktust.


Ásítás


Emberek között is köztudott, hogy ragadós az ásítás – de azt gondoltad volna, hogy ez a kutyusoknál is érvényes? Ugyanakkor van a két eset között egy-két különbség. Még az embereknél tudattalan empátiáról van szó a cselekvés kapcsán, a kutyusoknál más a helyzet.


Megtalálhatóak felmérések, miszerint, ha ásítasz és kedvenced ezt leutánozza, akkor azzal a szeretetét próbálja meg kifejezni.

 

 

Amennyiben érdekel cikkünk folytatása, lapozz!
 

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

virulencia

Kórokozó baktériunok azon sajátossága,hogy képesek a szervezetbe behatolni,ott elszaporodni... Tovább

oldalazó talajművelő eszközök

azok a munkaeszközök, amelyeknek munkavégzési síkja a vonóerőgép tengelyére nem merőleges... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek