AVOP 2006! Január 9-től újra lehet Agrár- és Vidékfejlesztési Operatív Program forrásokra pályázni, mezőgazdasági pályázat 2006

hirdetes

AVOP 2006!
Január 9-től újra lehet Agrár- és Vidékfejlesztési Operatív Program forrásokra pályázni

Kislegyi Tündi
Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

Ismét lehet jövő hét elejétől, 2006 január 9-től pályázni az Agrár- és Vidékfejlesztési Operatív Program (AVOP) forrásaira - tájékoztatta Pásztohy András, az agrártárca politikai államtitkára az MTI-t csütörtökön.
AVOP 2006! Január 9-től újra lehet Agrár- és Vidékfejlesztési Operatív Program  forrásokra pályázni, mezőgazdasági pályázat 2006

AVOP pályázat 2006

Hatékony, üzletet hozó honlapkészítés, online marketing tanácsadás részletesebben ide kattintva!

Pályázat figyelés, pályázatírás, aktuális pályázatok itt!

Elmondta: 6,2 milliárd forint áll a gazdálkodók rendelkezésére, akik összesen hét jogcímen nyújthatják be pályázataikat az AVOP-pénzekre. 


    Az öntözési beruházások támogatására 776 millió forint áll rendelkezésre. A projektérték felső határa 90 millió forint és a program megvalósítási költségének 45 százaléka EU-támogatás.


    A meliorációs beruházások megvalósításának segítésére 178 millió forint pályázati pénz fordítható, a projektérték felső határa ez esetben is 90 millió forint és az EU-támogatás mértéke 45 százalék lehet.

 
    A fiatal gazdálkodók indulásának támogatására mintegy 463-660 millió forint áll rendelkezésre. Egyszeri tőkejuttatásként 6,375 millió forint vehető igénybe. Amennyiben a pályázó szaktanácsadásra is igényt tart, úgy az igénybe vehető összeg 7,650 millió forintra nőhet.

Aktuális AVOP pályázatok itt!


    A szakmai tovább- és átképzést 367 millió forinttal lehet támogatni. Az elszámolható költségek 90 százaléka támogatásként vehető igénybe. Amennyiben a program speciálisan a roma népességet érinti, úgy a támogatás mértéke 100 százalék lehet. A projektérték felső határa 90 millió forint.

 
    A vidéki jövedelemszerzési lehetőségek bővítésének segítésére összesen 2,2 milliárd forint áll rendelkezésre. Az egyes programok megvalósításának felső határa 30 millió forint lehet és az uniós támogatás mértéke 45 százalékos lehet.

Kérdése van az AVOP pályázatokkal kapcsolatban? Tegye fel nekünk, válaszolunk! Díjmentes online pályázati tanácsadás a STandard-Team Kft oldalán! Online tanácsadás itt!


    A mezőgazdasági vízkészlet-gazdálkodás korszerűsítésére 2,088 milliárd forint fordítható. Az öntözőrendszerek fejlesztésére kollektív programok megvalósítása esetén  80 millió forintos felső projektérték-határig 75 százalékos támogatás vehető igénybe. A vízkár-elhárítást szolgáló beruházások megvalósítására maximum ugyancsak 80 millió forint vehető igénybe, a támogatási szint mértéke pedig szintén 75 százalék.


    A földterület-fejlesztésre, meliorációs munkálatok segítésére 133 millió forint áll rendelkezésre. A projektérték felső határa 25 millió forint, a támogatás mértéke pedig 75 százalékos.

 
    Pásztohy András hangsúlyozta: három évre - 2004-2006 között - az AVOP-programok finanszírozására 106 milliárd forint áll rendelkezésre. Ennek az összegnek 85 százalékát már pályázatokkal lekötötték. A rendelkezésre álló forrásokból 19 milliárd forintot vettek igénybe a gazdálkodók. Az érdeklődést jelzi az államtitkár szerint, hogy a 106 milliárd forintos forrásra a gazdálkodók 160 milliárd forintnyi forrásigényt jelentettek be, azaz "túljegyezték" a lehetőségeket.
 
2005. január 5.

Hatékony, üzletet hozó honlapkészítés, online marketing tanácsadás részletesebben ide kattintva!

Pályázat figyelés, pályázatírás, aktuális pályázatok itt!

hirdetes

Forrás: Magyarország.hu

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes


Tovább a Lexikonhoz

folyékonyműtrágya-szóró

tartályból, adagolószerkezetből és a talajba juttató berendezésből álló vontatott v.... Tovább

lisztharmatfélék (Erysiphales)

a tömlősgombák osztályának egyik rendje. A lisztharmatgombák családjába tartozó fajok a... Tovább

Tovább a lexikonra