Betiltják az avarégetést – Az avarégetés betiltása

Kiszállító és termelő kereső
hirdetes

Tudtad, hogy a parlament betiltotta az égetést egész Magyarországon?

Szélesi Ferenc - Főkertész
Magyarországon betiltják az avarégetést

Mit tehetünk, ha éget a szomszéd?

A legfontosabb dolog, amit az eszedbe kell, hogy véss, az az, hogy nem kell neked nyelni más butasága miatt a hihetetlenül káros füstöt! A baj az, hogy az emberek többsége tűr-tűr, belefásul a mérgező füstbe, gondolván, hogy úgysem tehet semmi, hiszen szabad égetni. Ez nem így van!

Ne félj a szomszédtól, nem kell tartanod a konfrontációtól, mivel mindenkinek az az érdeke, még neki is, hogy egészségesen éljen. Én először úgy gondoltam, hogy nem fogok összeveszni senkivel az avarégetés miatt, ezért először tényeket mondtam az öregbácsinak, aki meg is értette azonnal, hogy mit szeretnék mondani, csak éppen nem érdekelte.

Viszont azzal, hogy elmondtam az összes szomszédnak, hogy mennyire mérgezik a környék levegőjét és mekkora veszélyt jelentenek az égetéssel családjukra, saját magukra és a kis házi kedvencekre nézve, célt értem. Sajnos korábban tízből kilenc szomszéd égette az avart, a jó szomszédi beszélgetés után azonban már csak az öregbácsi maradt, ő hajthatatlan volt.

hirdetes

Van más megoldás az avarégetőkkel szemben! 

Nem akartam vele veszekedni, nem is tettem, éppen ezért a megyei kormányhivatal környezetvédelmi és természetvédelmi osztályához fordultam. Most ismét utánanéztem, hogy is működik ez: közérdekű panaszbejelentést kell tenni, ami illetékmentes, írásban történik, és erre a jogszabályra kell vonatkozni: 1995. évi LIII. törvény 97. paragrafus második bekezdése és a 306/2010. kormányrendelet. Jó, ha mellékelünk videót, vagy fotót, sokat segít! 

hirdetes

Végső megoldás az avarégetés ellen

Ha ez sem célravezető, akkor lehet a tűzoltóságot, vagy a rendőrséget értesíteni. A helyszínre érkező szerveknek kötelező írásban rögzíteni a bejelentő által tapasztalt problémát, ezt pedig továbbítják a járási hivatal felé. Érdemes tudni, hogy minden esetet kivizsgálás követ, tehát eljárás is indulhat az égető ellen! Én bízok benne, hogy mindenki hasonlóan fog járni, mint én, vagyis már elég lesz egy kis elbeszélgetés! 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2020-02-27

Megszűnik a kiskerti gyomirtás? – Betiltják a glifozátot!

Betiltják a glifozátot, hamarosan nem lehet használni a kiskertekben. Nézzük, miért döntöttek úgy, hogy kivonják a forgalomból a glifozátot, a legismertebb gyomirtót.

2020-10-14

Használd a természet erejét - Az esővízgyűjtés művészete

Víz hiányában a növényeink illetve gyepünk hamar száradásnak indul, és lehet, hogy mikor eljutnánk oda, hogy orvosoljuk azt már késő. Így folyamatosan kell biztosítanunk a megfelelő mennyiségű vizet növényünk és gyepünk számára.

2020-05-26

Amire senki sem gondol – Sokat ártunk a környezetnek a ház körüli gyeppel!

A gyep káros hatásaira szinte senki sem gondol, pedig ha hiszitek, ha nem, rendkívül káros lehet környezetünkre a szépen művelt gyep, erről fogok beszélni most nektek!

2020-02-20

Szomorú, hogy valaki képes erre - Gázolajjal öntözték meg az Újszülöttek ligetét

Elképesztő, hogy mire képesek az emberek, csak azért, mert őket zavarja valami. Most az újszülöttek tiszteletére ültetett fákat locsolták le gázolajjal.

2020-02-20

2000 tonna betegségeket terjesztő rovar marad életben, ha nem segítünk a fecskéknek!

Hatalmas bajban vagyunk, és ha így marad, akkor még nagyobb bajban leszünk. A fecskék száma az utóbbi két évtizedben a felére esett vissza. Védjük meg együtt a fecskéket!

2020-03-27

Tisztul a Föld a koronavírusnak köszönhetően

A koronavírus miatti intézkedéseknek köszönhetően hatalmas változások következtek be a Föld életében. Egyre jobban tisztul a levegő, ennek eredményeképpen egyre tisztább a Föld.

2020-06-27

Erdők-mezők gyümölcsei - Az erdei és az indiai szamóca bemutatása

Az erdei szamóca és az indiai szamóca megtalálhatók az erdőkben és a mezőkben, az emberek többsége mégsem ismeri őket annyira. Mostani cikkemben mindent elmondok erről a két szamócafajtáról!

További cikkek ebben a témában
hirdetes


védőkörzet

Különösen veszélyes fertőző betegségek esetén kerül felállításra,amikor... Tovább

üzemi növényvédelem

a ->növényvédő szerek engedélyokiratában utalás történik arra, hogy az adott szert az... Tovább

Tovább a lexikonra
Környezetgazdálkodás Környezetvédelem