Augusztus 20.

Instagram logo

KÖVESS MINKET

ISTAGRAMMON

Gráf József: Segíteni kell a magyar vidéken élőknek - Nagy kihívás a következő hét évben a magyar vidék és mezőgazdaság számára annak az 1.000-1.200 milliárd forintnak a jó felhasználása, amire feljogosította az Európai Unió - mondta Gráf József földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter csütörtökön Budapesten.
Augusztus 20., magyar vidék, mezőgazdaság

Kérdése van? Tegye fel, tanácsadóink válaszolnak! Állattenyésztés, növénytermesztés, kertészet, növényvédelem, talajművelés, jog, biotechnológia, környezetgazdálkodás, minden ami mezőgazdaság: Agrároldal.hu.

A miniszter a tárca épületében tartott ünnepségen, ahol kitüntetéseket adott át augusztus 20. alkalmából, elmondta: szerdán bocsátották társadalmi vitára a támogatás felhasználásának stratégiai tervét, amihez reményei szerint sokan hozzáadják majd a véleményüket.
 
Hozzátette: kihívás ezenkívül annak az 1.500 milliárd forintnak a megfelelő célokra való felhasználása is, ami közvetlen támogatás formájában érkezik az ágazatba.
 
A miniszter a legfontosabb feladatok közül a technológiai megújulást, valamint a növénytermesztés és az állattenyésztés közötti arányok helyreállítását emelte ki.
 
Hangsúlyozta: segíteni kell azt, hogy a magyar vidéken maradjon ott a lakosság, s ehhez el kell indulni azon az úton, hogy ne csak a mezőgazdasági termelés biztosítson jövedelmet a vidéken élőknek. A támogatások egy része ezért a vidék karbantartására, a falusi turizmus fejlesztésére irányul.
 
Augusztus 20. alkalmából a miniszter Fleischmann Rudolf díjat adományozott Kismányoky Tamásnak, a veszprémi Pannon Egyetem tanszékvezető egyetemi tanárának, Tolnay Sándor díjat Bea Józsefnek, az FVM Állategészségügyi és Élelmiszerellenőrzési Főosztály nyugalmazott vezető-főtanácsosának, Kovács Sándornak, az Országos Élelmiszervizsgáló Intézet nyugalmazott igazgató-főállatorvosának és az intézmények közül a Bács-Kiskun Megyei Állategészségügyi és Élelmiszer Ellenőrző Állomásnak.
 
Pro Silva Hungariae (Magyar Erdőkért) díjat kapott Luzsi József, az Agrotelek Kft. termelési irányítója, Ősz Gusztáv, az ÁESZ Egri Igazgatósága igazgató-helyettese és Zámbó János Péter, a Pilis Parkerdő Zrt. vezérigazgatója.
 
A miniszter továbbá Kovács Béla díjat, Aranykoszorús Gazda és Gazdaasszony díjat, Életfa emlékplakettet és Miniszteri Elismerő Oklevelet adott át.
 
Szeretné vállalkozását hatékonyan hirdetni? Szeretné, ha weblapja látogatottabb lenne? Online marketing tanácsadás, és hatékony online hirdetés az Agrároldal.hu szakértőitől! Kérje ajánlatunkat itt!

Forrás: Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS


Tovább a Lexikonhoz

kórfejlődés

a betegség alatt jelentkező működésbeli és alaktani változások kialakulásának módjára... Tovább

Tovább a lexikonra