Ezeket a kerti munkákat nem szabad elfelejtened augusztusban

hirdetes

Augusztusi kerti munkák – ezeket nem szabad a hónapban elfelejtened

TK

Minden hónapnak megvannak a sajátos kerti teendői. Mostani cikkünkben nézzük végig, mik azok, amiket semmiképpen se hanyagolj majd el augusztusban.

Kertészkedés

A nyár utolsó napjában is érdemes odafigyelnünk, hogy mindent sikeresen elvégezzünk kertünk körül, hiszen ekkor sem érdemes lustálkodni, ha kerti munkákról van szó. Ilyenkor már elsősorban a betakarítás, a télre való készülődés lesz jelentős, de az állandó öntözés, vízutánpótlás sem hanyagolható el.


Még mindig nem hanyagolható el az öntözés


A kertész fontos teendői közé tartozik napról-hónapra, hogy odafigyeljen, nehogy kertje kiszáradjon. Ez ugyanis létfontosságú, ha szeretnénk, hogy zöldségeink megfelelően teremjenek továbbra is még a napban, valamint hiányában a gyümölcsök, a virágok, a fák, bokrok, egyszóval minden képes kárba veszni, amire eddig szántuk időnket.

hirdetes


A száraz, forró nyári időszakban pedig ez még hangsúlyosabb – fontos, hogy ne csak kertünket, de balkonunkat, virágládáinkat is megfelelően megöntözzük, a cserjék, fák társaságában.

 

 

Lazíts!


Nem, most nem arra gondolunk, hogy ne foglalkozz megfelelően környezeteddel, hanem hogy érdemes a talaj felső rétegét a hónap megérkeztével enyhén meglazítani. Ez segíteni fog majd visszatartani a nedvességet, ugyanis onnan sokkal könnyebben képes a folyadék elpárologni, amennyiben az tömör, szikkadt. Ennek oka, hogy a tömör talajban apró járatok alakulnak ki, amik miatt könnyedén elillan majd az értékes vízmennyiség.

hirdetes


Elég csupán néhány centiben gondolkoznod, semmiképpen se lazítsd meg a talajt mélyen!


Tartsd szemmel cukkinidet


Vannak olyan zöldségek, melyek még ilyenkor is betegségekkel, kártevőkkel küzdhetnek – ezek közül pedig a cukkini emelkedik ki lisztharmatosodásával, de az összes tökféle veszélyben lehet, hogy csak egy konkrétabb növénycsoportot említsünk. Fontos ezekben az esetekben, hogy megfelelően és időben kezdjük el kezelni a problémát – erről itt bővebben olvashatsz.

 

Amennyiben érdekel cikkünk folytatása, lapozz!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2022-06-29

Ezért kell visszametszeni a paradicsomot! – Trükkök a tökéletes terméshez

Miért hasznos rendszeresen visszametszeni a paradicsomot? A paradicsomok visszametszése igazán fontos, a növény fejlődésének érdekében, tudd meg miért!

2022-06-29

Növények, amelyek szépen növekednek az árnyékban

Árnyékos a kerted? Nem csak erdőt, de gyönyörű virágoskertet is nevelhetsz ám belőle! Mutatjuk, hogy milyen árnyéktűrő növényekre lesz hozzá szükséged!

2022-06-24

Mentsd meg az idei diótermést! Terjed a gyilkos kór!

Mi a felelős a tömeges diótermés pusztulásért? Hogyan menthetjük meg a diótermést, hogy ősszel legyen mit betakarítani? Dióburok-fúrólégy elleni védekezés

2022-06-29

Így mentheted meg kiszáradt növényeidet

A szárazság még a gyökereket is megtámadhatja, amitől a növény végül teljesen kipusztul majd. De van megoldás a kiszáradt növények megmentésére, mutatjuk!

2022-06-27

„A szomszéd kertje mindig zöldebb” – De miért lesz gyomos a fű a kertedben?

A gyönyörű tiszta szép fű nem kell, hogy csak álom maradjon, ha neked is megkeserítik a mindennapjaidat a fűben kinövő gyomnövények,tudd meg, hogy mi okozza!

2022-06-23

Kezdő kertész vagy? – Mutatjuk a 10 legkönnyebben termeszthető zöldségféléket!

Nem árt tudnod kezdő kertészként, hogy a zöldségféléket a legegyszerűbb magról vetni, ami ráadásul olcsóbb is, változatosabb és még nagyobb sikerélményt is ad

2022-06-29

Pusztít a gombás fertőzés a párás, meleg időben – Így védekezz!

A gombás fertőzések melegágya a párás és meleg időjárás, maikor a legtöbb növényünk veszélynek van kitéve. Így védekezz a gombás fertőzések ellen a kertben.

2022-06-29

Darázsfészket találtál a kertben? – Mutatjuk mit kell tenned a darázsfészekkel!

A darázsfajokat nem fenyegeti az eltűnés veszélye, ugyanakkor a fullánkosokat akkor is vétek írtani. De mit kell tenni, ha darázsfészket találunk a ház körül?

További cikkek ebben a témában


vinasz

A melasz alapú szeszgyárzás során keletkező híg moslék sűrítménye.Jelentős mennyiségű... Tovább

füves vetésforgó

V. R. Viljamsz szovjet tudós dolgozta ki a füves földművelési rendszeren belül. Lényege, hogy... Tovább

Tovább a lexikonra
Házi kert kert Kertészet