Hulladékból vonalkódos áru, CAEB MP 400/S nyesedékbálázó gép, AUDITKER Kft, gyümölcstermesztés

Hulladékból vonalkódos áru

Váczi Lajos
Youtube logo

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

A kecskeméti székhelyű AUDITKER Kft, a zöldség-, szőlő- és gyümölcstermesztés gépújdonságainak forgalmazója öt állomásból álló előadássorozaton mutatta be az új CAEB MP 400/S nyesedékbálázó gépet, ahol az érdeklődők működés közben is megcsodálhatták a modern eszközt. Lapunk a dunaföldvári rendezvényen vett részt.
Hulladékból vonalkódos áru,  CAEB MP 400/S nyesedékbálázó gép, AUDITKER Kft, gyümölcstermesztés

Kérdése van? Tegye fel, tanácsadóink válaszolnak! Állattenyésztés, növénytermesztés, kertészet, növényvédelem, talajművelés, jog, biotechnológia, környezetgazdálkodás, minden ami mezőgazdaság: Agrároldal.hu.

Európaszerte, így Magyarországon is egyre nagyobb figyelmet fordítanak a szakemberek a megújuló energiaforrásokra. A szél és napenergia hasznosítása mellett mind nagyobb hangsúlyt kapnak a biomassza energetikai felhasználásának módozatai is. Az energiafűről, -erdőről, a biodízelről és a bioetanolról egyre többet hallhatunk, olvashatunk. Természetesen az említett termékek hasznosítása beruházásokkal (pl. energiafű, repce feldolgozása) és termőföld igénnyel jár együtt. Azonban van egy ágazat, ahol az energiaforrás szó szerint „a lábunk előtt hever”, csak össze kell szedni.

Mint ifj. Kis Pál, az AUDITKER import-termék felelőse elmondta, Magyarországon évente 600-700 ezer tonna szőlővenyige és gyümölcsös nyesedék képződik, ami eddig csak gondot okozott a gazdáknak. Régen a tábla szélén elégették a nyesedéket, ez a módszer a környezetszennyezés mellett energiapocsékolást is jelentett. A másik lehetőség a levágott vesszők talajba való beforgatása, ami növény-egészségügyi problémákat vet fel. Az 1 ha szőlőben képződő 1500-4000 kg venyige fűtőértéke a bükkfáéval vetekszik, így viszonylag kis területről összegyűjtött nyesedék elegendő egy családi ház energiaszükségletének kielégítésére.

Az Olaszországban gyártott CAEB MP 400/S nyesedékbálázó gép, amelynek kizárólagos forgalmazási jogával a kecskeméti székhelyű AUDITKER Kft rendelkezik, XXI. századi megoldást kínál a szőlőben és gyümölcsösben képződő metszési melléktermék hasznosítására. A gallyakat, ágnyesedéket a felszedő rotor összegyűjti és a bálakamrába továbbítja és belőle egy sor acélhenger 40cm átmérőjű, 60cm hosszúságú 25-35kg-os bálákat készít, amelyeket műanyag hálóval teker be. A teljes folyamat kb. 50 másodpercet vesz igénybe. A nehéz, speciális igénybevételre tervezett, erősített kivitelű gép 3,5cm vastagságig képes feldolgozni az ágakat. A túlterhelés ellen védelmi rendszerrel rendelkezik a CAEB MP 400/S. Amennyiben a gép túl vastag ágat „kebelez be”, automatikusan leáll, szerkezeti elemei pedig visszaforgathatók.

Amikor a kezelő által beállított tömörségű bála elkészül, a gép hangjelzést ad, ezután fülkében elhelyezett kezelőszerv utasítására elkezdődik a szintén szabályozható hosszúságú műanyaghálós betekerés. A kész bála a hidraulikusan nyitható ajtón keresztül hagyja el a gépet. A nyesedékbálázó felfüggesztő rendszere 2 pozícióba állítható így a szőlészetekben, gyümölcsösökben alkalmazott erőgépek nagy részével összekapcsolható. Vonóerő igénye 20 LE.

A bálák előállítási költsége (a traktor üzemanyaga és a műanyagháló) minimális, Magyarországon a bálák elégetésére alkalmas kazán jelenleg is megvásárolható, így semmi akadálya egy új, olcsó energiaforrás kiaknázásának.

Az AUDITKER a nyesedékbálázón kívül az intenzív zöldségtermesztők részére csészés, fogóujjas, forgódobos palántázó gépeket, aktív és passzív ágyáskészítőket, aprómag vető-, sík és alagútfólia fektető és –felszedő gépeket kínál, a szőlő és gyümölcstermesztőknek pedig gyümölcsrázókat, gépi előmetszőket, gallyseprőket, kultivátorokat kínál. Ezen felül öntözéstechnika gépeinek nagy választéka is beszerezhető náluk.

Szeretné vállalkozását hatékonyan hirdetni? Szeretné, ha weblapja látogatottabb lenne? Online marketing tanácsadás, és hatékony online hirdetés az Agrároldal.hu szakértőitől! Kérje ajánlatunkat itt!

Forrás: Agrárágazat

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS


Tovább a Lexikonhoz

antivitaminok (vitamin-antagonisták)

a ->vitaminokhoz hasonló szerkezetű —>antimetabolitok, amelyek a koenzimként (->enzimek)... Tovább

etológia (szokástan, viselkedéstan)

az állatok viselkedésével foglalkozó tudományág. Célja, más tudományágak eredményeit... Tovább

Tovább a lexikonra