A legkülönlegesebb árvácska fajták

hirdetes

A kert színfoltjai: az árvácska fajtái

SzSz, ZH
Pinterest logo

KÖVESS MINKET

PINTERESTEN

Az árvácska az egyik legnépszerűbb kerti dísznövény, amely nagyon jól érzi magát akár a kertben, akár cserépben is. Ismerd meg most legkülönnlegesebb fajtáit!

A legkülönlegesebb árvácska fajták

Az árvácska az egyik legnépszerűbb kerti dísznövény, amely nagyon jól érzi magát akár a kertben, akár cserépben is. Az árvácskák között is azonban rengeteg fajta megtalálható, amelyek különleges színekben és formákban virágzik, így bőven válogathatunk közöttük. Lássuk most az árvácskák fajtáit és jellemzőiket! 

Az árvácskák ibolyafajok keresztezésével létrehozott hibrid növény fajta. Éppen emiatt a tulajdonsága miatt található belőlük számos fajta, amelyek a legkülönlegesebb színekben virágoznak. A fajták virágzása között is különbséget tehetünk, hiszen egyes fajok ősszel, még mások tavasszal hozzák virágaikat. 

Matrix Solar Flare

A „Matrix” árvácskákat úgy fejlesztették ki, hogy bármiféle rendellenesség mellett ellenálljon az őszi, melegebb hőmérsékleteknek. Éppen emiatt az egyik legkedveltebb árvácska fajta az őszi virágok között a kertben.  

hirdetes

Cool Wave White

A tél közeledtével egyre kevesebb virág található meg a kertben vagy épp a lakásban, és mindig hiányérzetünk lehet emiatt. A „Cool Wave White” árvácska fajta azonban a téli időjárás mellett is hetekig képesek kitartani, ha cserépben tároljuk őket és esténként bevisszük őket a garázsba. 

Delta Marina

Sok kerti virág esetében hihetjük azt, hogy kék, azonban valójában inkább lilás árnyalattal rendelkezik. Nem úgy, mint a 'Delta Marina' árvácska esetén. A 'Delta' árvácska fajta szilárd, keményebb szára függőlegesen tartják a virágokat, így egy nagyobb tavaszi vihar esetén sem fognak a sárba lógni. 

Fekete árvácska

Ha szemet gyönyörködtető kertet szeretnénk fekete virágokkal tarkítva, akkor a fekete árvácska remek választás lesz. Kevés olyan sötét színű, mégis hangulatos virág van, mint a fekete árvácska. mint a hangulatos 'Black Accord' árvácska. Ha más színű virágokkal párosítjuk őket, például sárga színű árvácskákkal, akkor igen kontrasztosan fognak egymás mellett mutatni, ezzel pedig maximális hatást érnek el látvány terén. 

hirdetes

Inspire Plus Mardi Gras Mix

Néhány kertész számára az árvácska, nem árvácska akkor, ha nincs meg a tipikus folt a virág közepén. Az extra nagy virágokat hozó Inspire Plus fajta során az árvácskák általában sárga és lila színű virágokat hoz, hatalmas folttal, amelyek szemet gyönyörködtetők.  
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2023-01-30

Útmutató a fák és a cserjék késő téli és korai tavaszi metszéséhez

Tekintsd meg listánkat arról, hogy mely fákat és cserjéket kell metszeni a nyugalmi hónapokban – és kapj néhány általános metszési tippet a szezonra!

2023-01-30

A trombitafolyondár ültetése, metszése és fajtái

A trombitafolyondár az egyik legszebb kúszónövény, amely igencsak kevés odafigyelést igényel. Néhány fontos dolgot azonban nem szabad elszalasztani!

2023-01-30

5 romantikus szobanövény, amit ajándékozhatsz Valentin-napra

A tucatnyi vörös rózsa nyüzsgő, rövid életű, illatmentes csokornak megvolt a maga ideje, ami már leágazott. Válassz helyette egy mutatós szobanövényt!

2023-01-30

A kúszó fikusz termesztése és gondozása

A legnépszerűbb a Ficus pumila, más néven kúszó fikusz. Nemcsak könnyen termeszthetőek, de kiváló és viszonylag szívós szobanövények is, mutatjuk hogy gondozd!

2023-01-31

Ezek a legjobb tippek a fa alá ültetéshez

A fa alatti növények remekül tudnak mutatni, feltéve, ha ki is bírják ott az árnyékos, száraz talajban sokáig: de ne aggódj, léteznek ilyen növények!

2023-01-30

Mit csinálj februárban, a kertben? - 5 lépés a tavaszi szezonra való felkészüléshez

Februári kerti teendők listája: Ha csak hobbikertész vagy, akkor is jól fognak jönni ezek a tippek, hogy könnyedén elő tudj készülni a márciusi szezonra.

2023-01-30

Lonc gondozása: Hogyan neveljünk loncot a kertben

Mindenki felismeri a lonc növény kedves illatát és nektárjának édes ízét. De hogyan kell gondozzuk a lonc növényeket a házi kertben, hogy csodásan virágozzon?

2023-01-30

A lilaakác ültetése, termesztése és gondozása

A lilaakác erőteljesen virágzik tavasszal, új növekedéskor lila színű virágcsoportokat hoz létre, amelyek viszont a fő hajtások sarkantyújából kelnek ki.

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

egyedfejlődés

az egy- és a többsejtű élőlények felépítés és működési változásainak az összessége,... Tovább

apoferritin

a bél falában képződő nagy molekulatömegű fehérje, amely a vasnak az... Tovább

Tovább a lexikonra
Kertészet kertfenntartás Növénytermesztés virágtermesztés