A legkülönlegesebb árvácska fajták

hirdetes

A kert színfoltjai: az árvácska fajtái

SzSz, ZH
Instagram logo

KÖVESS MINKET

ISTAGRAMMON

Az árvácska az egyik legnépszerűbb kerti dísznövény, amely nagyon jól érzi magát akár a kertben, akár cserépben is. Ismerd meg most legkülönnlegesebb fajtáit!

A legkülönlegesebb árvácska fajták

Az árvácska az egyik legnépszerűbb kerti dísznövény, amely nagyon jól érzi magát akár a kertben, akár cserépben is. Az árvácskák között is azonban rengeteg fajta megtalálható, amelyek különleges színekben és formákban virágzik, így bőven válogathatunk közöttük. Lássuk most az árvácskák fajtáit és jellemzőiket! 

Az árvácskák ibolyafajok keresztezésével létrehozott hibrid növény fajta. Éppen emiatt a tulajdonsága miatt található belőlük számos fajta, amelyek a legkülönlegesebb színekben virágoznak. A fajták virágzása között is különbséget tehetünk, hiszen egyes fajok ősszel, még mások tavasszal hozzák virágaikat. 

Matrix Solar Flare

A „Matrix” árvácskákat úgy fejlesztették ki, hogy bármiféle rendellenesség mellett ellenálljon az őszi, melegebb hőmérsékleteknek. Éppen emiatt az egyik legkedveltebb árvácska fajta az őszi virágok között a kertben.  

hirdetes

Cool Wave White

A tél közeledtével egyre kevesebb virág található meg a kertben vagy épp a lakásban, és mindig hiányérzetünk lehet emiatt. A „Cool Wave White” árvácska fajta azonban a téli időjárás mellett is hetekig képesek kitartani, ha cserépben tároljuk őket és esténként bevisszük őket a garázsba. 

Delta Marina

Sok kerti virág esetében hihetjük azt, hogy kék, azonban valójában inkább lilás árnyalattal rendelkezik. Nem úgy, mint a 'Delta Marina' árvácska esetén. A 'Delta' árvácska fajta szilárd, keményebb szára függőlegesen tartják a virágokat, így egy nagyobb tavaszi vihar esetén sem fognak a sárba lógni. 

Fekete árvácska

Ha szemet gyönyörködtető kertet szeretnénk fekete virágokkal tarkítva, akkor a fekete árvácska remek választás lesz. Kevés olyan sötét színű, mégis hangulatos virág van, mint a fekete árvácska. mint a hangulatos 'Black Accord' árvácska. Ha más színű virágokkal párosítjuk őket, például sárga színű árvácskákkal, akkor igen kontrasztosan fognak egymás mellett mutatni, ezzel pedig maximális hatást érnek el látvány terén. 

hirdetes

Inspire Plus Mardi Gras Mix

Néhány kertész számára az árvácska, nem árvácska akkor, ha nincs meg a tipikus folt a virág közepén. Az extra nagy virágokat hozó Inspire Plus fajta során az árvácskák általában sárga és lila színű virágokat hoz, hatalmas folttal, amelyek szemet gyönyörködtetők.  
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2024-02-22

Nem csak szép, de jól alkalmazkodik is: ismerd meg az erdei tündérfürtöt

Az erdei tündérfürtöt csak imádni lehet: jól alkalmazkodik, szereti az árnyékos helyeket és nem igényel nagy törődést, legyen neked is erdei tündérfürtöd!

2024-02-06

Ezeknek az egynyári virágoknak a magját februárban kell elültetni!

Felhívjuk minden kertész figyelmét arra, hogy a február egy nagyon rövid hónap, egyet-kettőt pislogunk, és már véget is ér, pedig sok mindent most kell ültetni!

2024-01-18

Mi az oka, ha nem kel ki a fokhagymám a kertben?

A fokhagyma termesztése nem bonyolult folyamat, ám, ha nem kelt ki a fokhagymád a kertben, akkor lehet te is az öntözéssel rontottad el.

2024-01-16

Milyen növényfajt érdemes termeszteni Magyarországon?

Egyetlen növényünk termesztési lehetőségei sem függetlenek a termelés belső és külső feltételeinek meglététől, ezért ezeket kell megvizsgálni választás előtt.

2024-02-26

Termessz chili paprikát úgy, mint egy profi

Termessz idén te is chili paprikát, már márciusban kezdheted a csíráztatást: kövesd a szakértő lépéseit, hogy te is profi chili termesztő lehess idén!

2024-02-13

Március elején ébresszük fel rózsáinkat téli álmukból

Kettőt pislogunk és itt a március, ideje a rózsáinkkal is foglalkozni és megmetszeni őket alaposan az alábbi tanácsok segítségével!

2024-02-26

Így ültesd be pompás vadvirágokkal a kerted idén tavasszal

Ugye nem én vagyok az egyetlen, aki imádja a vadvirágokat? Ha te is hozzám hasonlóan rajongsz értük, akkor ezt a cikket imádni fogod a vadvirágok ültetéséről.

2024-02-26

Így kell megmetszened a levendulát tavasszal

Azt szeretnéd, hogy idén nyárra még több meseszép virágot hozzon levendulabokrod? Akkor mutatjuk, hogyan kell megmetszened tavasszal - szakértői tanácsok.

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

hibrid nyúl

valamilyen hasznosítási irányra tenyésztett állat. Tovább

abszorpció

gázok elnyelése, oldódása folyadékokban v. szilárd anyagokban. Az abszorbeálódott gáz... Tovább

Tovább a lexikonra
Kertészet kertfenntartás Növénytermesztés virágtermesztés