A legkülönlegesebb árvácska fajták

hirdetes

A kert színfoltjai: az árvácska fajtái

SzSz

Az árvácska az egyik legnépszerűbb kerti dísznövény, amely nagyon jól érzi magát akár a kertben, akár cserépben is. Ismerd meg most legkülönnlegesebb fajtáit!

A legkülönlegesebb árvácska fajták

Az árvácska az egyik legnépszerűbb kerti dísznövény, amely nagyon jól érzi magát akár a kertben, akár cserépben is. Az árvácskák között is azonban rengeteg fajta megtalálható, amelyek különleges színekben és formákban virágzik, így bőven válogathatunk közöttük. Lássuk most az árvácskák fajtáit és jellemzőiket! 

Az árvácskák ibolyafajok keresztezésével létrehozott hibrid növény fajta. Éppen emiatt a tulajdonsága miatt található belőlük számos fajta, amelyek a legkülönlegesebb színekben virágoznak. A fajták virágzása között is különbséget tehetünk, hiszen egyes fajok ősszel, még mások tavasszal hozzák virágaikat. 

Matrix Solar Flare

A „Matrix” árvácskákat úgy fejlesztették ki, hogy bármiféle rendellenesség mellett ellenálljon az őszi, melegebb hőmérsékleteknek. Éppen emiatt az egyik legkedveltebb árvácska fajta az őszi virágok között a kertben.  

hirdetes

Cool Wave White

A tél közeledtével egyre kevesebb virág található meg a kertben vagy épp a lakásban, és mindig hiányérzetünk lehet emiatt. A „Cool Wave White” árvácska fajta azonban a téli időjárás mellett is hetekig képesek kitartani, ha cserépben tároljuk őket és esténként bevisszük őket a garázsba. 

Delta Marina

Sok kerti virág esetében hihetjük azt, hogy kék, azonban valójában inkább lilás árnyalattal rendelkezik. Nem úgy, mint a 'Delta Marina' árvácska esetén. A 'Delta' árvácska fajta szilárd, keményebb szára függőlegesen tartják a virágokat, így egy nagyobb tavaszi vihar esetén sem fognak a sárba lógni. 

Fekete árvácska

Ha szemet gyönyörködtető kertet szeretnénk fekete virágokkal tarkítva, akkor a fekete árvácska remek választás lesz. Kevés olyan sötét színű, mégis hangulatos virág van, mint a fekete árvácska. mint a hangulatos 'Black Accord' árvácska. Ha más színű virágokkal párosítjuk őket, például sárga színű árvácskákkal, akkor igen kontrasztosan fognak egymás mellett mutatni, ezzel pedig maximális hatást érnek el látvány terén. 

hirdetes

Inspire Plus Mardi Gras Mix

Néhány kertész számára az árvácska, nem árvácska akkor, ha nincs meg a tipikus folt a virág közepén. Az extra nagy virágokat hozó Inspire Plus fajta során az árvácskák általában sárga és lila színű virágokat hoz, hatalmas folttal, amelyek szemet gyönyörködtetők.  
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes


Baranya Megyei Földhivatal

Földhivatal Az ingatlan-nyilvántartás vezetése, az ingatlanokkal kapcsolatos ügyek intézése... Tovább

hermafroditizmus (hímnősség)

fejlődési rendellenesség; valódi hermafroditizmus esetén ugyanazon állatban mindkét nemre... Tovább

Tovább a lexikonra