Árnyékos kert inspirációk

hirdetes

Inspiráló árnyékos kert ötletek, amelyeket imádni fogsz

SzSz, GE.
Árnyékos kert inspirációk

Cserepes növények

A sűrű, árnyékos kert kialakítása során minden növényt nem fogunk tudni elültetni. éppen ezért tervezni kell cserepes növényekkel is. A cserepes növények esetén azonban az a jó, hogy könnyen mozgathatók, így akár egy napfényt kedvelő növényt akár egy árnyéktűrőt választunk, jó helyre tudjuk majd rakni az udvaron. Mindamellett, pedig akár trópusi növényt is tudunk a kertbe rakni, hiszen a téli hideg időjárás esetén a lakásba vagy a garázsba bevihetjük. A cserepes növények a színes, stílusos cserepekkel egy kis extrát adhatnak hozzá a kert hangulatához. 

hirdetes

Szín

Nem meglepő, hogy az árnyékkertek kissé sötétek. Világítsuk meg a teret virágos árnyalatokkal, színes cserepekkel, szobrokkal, kerti tóval vagy olyan bútorokkal, amelyek kiemelik a növények és a kert hangulatát, szépségét. 

Tereprendezés

 A tereprendezés egy árnyékkert esetén rendkívül fontos, hiszen az ilyen kertek esetén a növények többsége sűrűn ültetett, így mindenképp oda kell figyelni, hogy melyik növénynek milyen igénye van, és aszerint kell egymás mellé ültetni őket. Az árnyékos kertek esetén a sűrű növényzetben jól mutatnak a sziklakertek, az ösvények, a pavilonok és a rácsok, amelyek fokozzák a növények megjelenését vagy akár növekedésüket is elősegítik. 

hirdetes

Világítás

A finom megvilágítás, amely késő délután megvilágítja az árnyékos területet, felhívja a figyelmet a kertre, kiemeli a növények formáit, és a terület sokkal hangulatosabb lesz. Fontos azonban, hogy olyan világító testeket használjunk, amelyek nem hevülnek túl, hogy ne sértsék a növényeket.

De lássunk, csodaszép árnyékos kert ötleteket, amelyekből bátran inspirálódhatsz!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes


Tovább a Lexikonhoz

Monori Földhivatal

Földhivatal Földhivatal Cím: Monor Nemzetõr u. 23. 2200 Magyarország Tovább

heparin

a kötőszövete hízósejtek által termelt véralvadást gátló anyag; a protrombinnak trombinná... Tovább

Tovább a lexikonra