Árnyékos kert inspirációk

hirdetes

Inspiráló árnyékos kert ötletek, amelyeket imádni fogsz

SzSz, GE.
Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

Az árnyékos kertek kialakítása kihívást jelenthet a kertészek számára is. Lássuk, miket kell megfontolni az árnyékos kert kialakítása során! Tippek és inspirációk.

Árnyékos kert inspirációk

Az árnyékos kertek kialakítása kihívást jelenthet a kertészek számára is, hiszen olyan speciális növényeket kell választani, amelyek az éghajlathoz igazodva virágoznak, jól néznek ki, és könnyen karban is lehet őket tartani. Hazánkban pedig a szélsőséges időjáráshoz is igazodnia kell a növényeknek, hiszen még nyáron tűrniük kell a forróságot, télen pedig a fagyokat. 

Ha ilyen „dzsungel” hangulatú kertet szeretnénk létrehozni, mindenképp érdemes kikérnünk egy kertész vagy egy botanikus véleményét, hogy milyen növényeket érdemes elültetni a kertben. Tőlük rengeteg tippet kaphatunk, amelyeket mindenképp hasznosítani tudunk majd. 

hirdetes

Az árnyékkert megtervezése

Kutatásra és tervezésre van szükség az udvar minden részén, legyen szó egy csináld magad projektről vagy egy profi által kezelt projektről. A következő tippek mindenképp segítségedre lesznek az árnyékos kert kialakításában: 

Válaszd ki a kert stílusát

Ha szereted a sűrű növényzetet és a trópusi hangulatot, akkor ahhoz mérten kell igazodnia a kert minden részének. Ha egy stílust szeretnél kialakítani, akkor maradj is annál, különben rendkívül szétszórt és össze-vissza hangulata lesz. Jobb, ha maradunk az egységességnél, hiszen így lesz tökéletes a kert hangulata. 

hirdetes

Folyamatosság és következetesség

Igen, a teljes napsütést szerető és az árnyékkedvelő növények különböznek. A cél ugyanakkor, hogy azonos vagy hasonló növényeket használjunk az egész udvaron úgy, hogy egy valódi egységet alkossanak. Válassz olyan növényeket, amelyek kedvelik a részleges napsütést vagy árnyékot, így pedig tökéletesen beleillenek majd az egész árnyékos kert hangulatába és megfelelően tudnak majd növekedni. 

A következő oldalonb inspiráló galériánkat is megnézheted!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes


Tovább a Lexikonhoz

burokban születés

a magzataburok az —> elléskor nem reped meg és a magzat abba zárva jut a külvilágra.... Tovább

katéter

üreges szervek (pl. húgyhólyag, méh) tartalmának lebocsátására, ill. tartalmának... Tovább

Tovább a lexikonra