notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Minden, amit a titóniáról tudni kell

Hirdetés

Titónia a kertben

Petra

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

A titónia nagyon fel tudja dobni a kertet, viszont egyáltalán nem mindegy, hova ültetjük, ugyanis ez a virág nem igazén kedveli a szelet, viszont a meleget jól bírja.

Titónia

A titónia a napvirág utódja, amik Mexikóban őshonos. Ott akár öt méterre is megnőnek, viszont hazánkban maximum egy-két méter magasak. De akármilyen magas is ez a virág, gyönyörűen néz ki. Nagyon szép narancssárga és sárga virágai vannak, amik leginkább a dáliához, meg a rézvirághoz hasonlítanak. Magyar nemesítésű fajtája, a Pásztortűz a többi fajtával ellentétben jobban bírja a szelet, kicsit zártabb és masszívabb felépítésű és nem nő meg olyan magasra, csak maximum 70, vagy 80 centisre.

Titónia

A növény talaj tekintetében nem tartozik a legkényesebb növények közé, mert bármilyen vízáteresztő talajba szépen eléldegél. A növénynek kell a napfény, a napigényes virágok közé tartozik. Viszont érdemes olyan helyre ültetnünk, ahol nincs kitéve állandóan a szél tépázásának, mert szélérzékeny. Ez a virág alkalmatlan vágott virágnak, mivel üreges a szára. Viszont a kertben gyönyörűen mutat, akár egyedül ültetjük, akár csoportban. Remek ötlet a kerítés elé csoportban ültetni takarónak, vagy térelválasztónak, vagy esetleg cserjepótlónak.

Titónia

Azért jó ötlet falak, vagy kerítések védelmébe ültetni, mert ez a virág ki nem állhatja a szelet - de lehetőleg úgy, hogy elegendő napfény is érje, mert arra is nagy szüksége van. A virág szereti a meleg időjárást, éppen ezért jól viseli a forró aszályokat, viszont attól még vízre szüksége van, ezért érdemes sokat öntözni. A növényt magvetéssel tudjuk szaporítani. Két lehetőségünk van: vagy április végén azonnal beültetjük a magokat végleges helyükre a talajba, vagy pedig márciusban szaporítóládába tesszük és csak május közepén ültetjük el őket a kertbe.

Titónia

Ennek a virágnak szerencsére nincs túl sok kártevője, legfeljebb a meztelen csiga, ami leginkább esős időben szokott felbukkanni a kertekben. Ezért amikor sok csapadék esik, érdemes szemmel tartani a kertet, különösen azokat a pontokat, ahova ezeket a gyönyörű virágokat ültettük.

Forrás: Eu-info

Hirdetés

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés
További cikkek ebben a témában
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
698 653
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2020. JANUÁR 1. ÓTA:
1 411 735
Közösség

Csongrádi Körzeti Földhivatal

Földhivatal Körzeti Földhivatal Cím: Csongrád Fõ u. 26. 6640 Magyarország Tovább

életképesség

az élőlények gen. alkalmassága élettevékenységük fenntartása, az alkalmazkodás... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 181

Átlagos értékelés: 4.7

Mezőgazdaság