Aknázólegyek elleni védekezési lehetőségek

Kiszállító és termelő kereső
hirdetes

Furcsa vonalak a leveleken – Védekezés az aknázólegyek ellen

Bohács Ádám - Kertépítő technikus
Ismerkedj meg az aknázóléggyel

Alkalmazz fóliaalagutakat

A fóliaalagutak segítenek megvédeni növényeidet a kifejlett legyektől (és temérdek más repülő kártevőtől), hogy azok ne petézhessenek bele a levelekbe.

Használj légycsapdákat

A ragadós légycsapdák szintén segíthetnek csökkenteni a legyek számát kertedben, lehetőleg persze még az előtt, hogy elvégeznék dolgukat a leveleken.

Mit lehet tenni aknázólégy-invázió esetében?

Ha nem sikerült időben felkészülnöd az aknázólegyek rohamára, vagy most találkozol először ezzel a problémával kertedben, akkor már drasztikusabb módszerekre lesz szükséged. Lássuk, hogy hogyan vethetsz véget az aknázólegyek ámokfutásának növényed leveleiben.

hirdetes

Távolítsd el a petéket saját kezűleg

Ha elég jók a szemeid, akkor talán észreveheted az aknázólegyek petéit, és eltávolíthatod őket kertedből, mielőtt kikelnének.

Telepíts kertedbe ’Diglyphus Isaea’ darazsakat

A Diglyphus Isaea egy apró darázsféle, ami kifejezetten az aknázólegyek lárváira vadászik, és még az előtt végez velük, hogy kifejlődhetnének. Ez a darázs lényegében az aknázólégylegyek rémálma. Nem kell megijedni a darázs megnevezéstől, ezek a rovarok ugyanis nagyjából 1 mm-esek és egyáltalán nem foglalkoznak az emberekkel. A legjobb eredmények érdekében a szezon elején ereszd el őket kertedben, mielőtt az aknázólegyek nagyobb számban elterjedhetnének. Tartsd észben továbbá, hogy a rovarirtó szerek ezekkel a hasznos darazsakkal is végeznek!

hirdetes

Használj neem olajat

A neem olaj számos kerti kártevők kapcsán említésre kerül, méghozzá jó okból, ugyanis egy nagyon hatékony, természetes növényvédő szerként is alkalmazható. A neem olajat spray formájában (erősen hígítva) szokás fújni a levelekre.

Ez a készítmény segít megbénítani az aknázólegyek és más kártevők fejlődését, illetve távol tartja őket a lefújt növényektől. Különleges tulajdonsága, hogy nem mérgező a mézelő méhekre és más hasznos rovarokra nézve.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2020-10-23

Rengeteg kárt okoznak - Így védekezz a tripszek ellen!

A tripszek rengeteg kárt képesek okozni a kertben, éppen ezért érdemes mindenkinek elolvasnia cikkünket, most mindent elmondunk nektek a tripszek elleni védekezésről!

2020-11-05

Itt az ideje a növények teleltetésének? - Szakértőnk válaszol!

Ismét eljött az idő, érkezik a hideg, a növények esetében pedig érdemes elvégeznünk a teleltetést. Mikor és mit kell tennünk? Most mindent elmondok nektek, gyertek velem és tudjátok meg, hogyan teleltethetitek sikeresen a növényeket!

2020-11-10

Karácsonyi kaktusz gondozása

A karácsonyi kaktusz gondozása, a karácsonyi kaktusz nevelése, a karácsonyi kaktusz igényei - Mit kell tennünk annak érdekében, hogy időben virágozzon a karácsonyi kaktusz? Szakértői tanácsok a karácsonyi kaktusz gondozásához, a karácsonyi kaktusz neveléséhez, a karácsonyi kaktusz ápolásához.

2020-11-10

Hogyan teleltessük a citromfát helyesen? - Szakértőnk elmondja!

Most mindent megtudhatsz a citromfa teleltetéséről, szakértőnk azokat a tippeket-trükköket osztja meg a citromfa teleltetéséhez, amik már ténylegesen beváltak! Olvasd el cikkünket, és teleltesd át a citromfát sikeresen!

2020-11-17

A répalepkék kártétele – Így védekezz a répalepkék ellen!

A répalepke rengeteg kárt képes okozni a kertben, éppen ezért most mindent elmondunk nektek a répalepkéről, valamint a répalepke elleni védekezésről!

További cikkek ebben a témában
hirdetes


genetikus talajosztályozás

a talajokat a fejl.-történetük során végbement fiz., kém. és biol. folyamatok jellege... Tovább

zab (Avena sativa L.)

a -> pázsitfüvek családjába tartozó, Elő-Ázsiából származó faj. Világszerte elterjedt,... Tovább

Tovább a lexikonra
Növényvédelem