Agyagos talajt kedvelő virágok - Az agyagos talaj nem mindig egyszerű dolog a kertészkedésben, azonban nincs semmi sem veszve, ha a kertedben ilyen talaj van: ezek a virágok kifejezetten kedvelik!

Ezek a legjobb évelő növények agyagos talajú kertekbe

NA
Instagram logo

KÖVESS MINKET

ISTAGRAMMON

Az agyagos talaj kihívást jelenthet a kertészkedésben. Nem engedi könnyen lefolyni a vizet, és a nagy melegben könnyen kiszárad. Ez azonban nem jelenti azt, hogy nem termeszthetsz gyönyörű növényeket. Fedezd fel azokat a növényeket, amelyek képesek kihasználni az agyagos talaj előnyeit, és tudd meg hogyan lehet ezt a talajt optimalizálni a növények egészséges növekedésének és virágzásának elősegítése érdekében.

Agyagos talajt kedvelő évelők

Mi az az agyagos talaj?

Az agyagos talaj gazdag tápanyagokban, mivel az agyag részecskéi képesek a tápanyagokat megkötni és megtartani. Ezért az agyagos talaj általában jó termőképességgel rendelkezik és alkalmasak a mezőgazdasági termelésre. Azonban az agyagos talajt nehéz lehet megmunkálni, mivel könnyen tapadnak a szerszámokra és nehézkessé teszik a talajtúrást. A következő virágok viszont kifejezetten kedvelik ezt a talajt.

Őszirózsa

A későszezoni tájat mélyibolya-levendula-rózsaszín virágaival megvilágítva az őszirózsa színt és kontrasztot ad az évelő szegélyfronthoz. Ezek a nektárban gazdag virágok a beporzók kedvencei. Ha a növény magasságát szabályozni kell, július közepe előtt csípd vissza a szárakat, hogy késleltesd a virágzást és csökkentsd a karózás szükségességét.

Méhbalzsam

Egy régimódi kedvenc évelőnk, a méhbalzsam élénk színű virágfejekkel, piros, rózsaszín, levendula és lila árnyalatokban kápráztatja el a kertünket. Ez az illatos növény vonzó a méhek és a lepkék számára, különösen, ha tömeges ültetvényekbe csoportosítják. Kiskerti környezetben a méhbalzsam egyes fajtái le tudják verni a kevésbé agresszív szomszédiakat, ezért legyél óvatos, hová ülteted őket.

Kúpvirág

Nyáron a napfényes szegélyek egyik fő dísze, a kúpvirág az egyik legnépszerűbb kerti évelő virág. Akár 10 cm átmérőjű százszorszépszerű sárga virágai kiváló kiegészítői évelő szegélyeknek, kerteknek. A 'Goldsturm' az egyik legnépszerűbb fajta erőteljes növekedése és bőséges virágzása miatt. Gyorsan, de nem invazívan terjed, hogy hosszantartó színnel töltse meg a te kertedet is.

Közönséges cickafark

A gyönyörű cickafark az egyik legjobb évelő virág az agyagos talajba és könnyen virágozhat a kertben, ahol más nehezen termeszthető. A cickafark jól tűri a szárazságot és a meleget, kiválóan alkalmas frissen vágott és szárított virágoknak is. Páfrányszerű, ezüstszürke lombozata és aranysárga virágzata különösen vonzó a lepkék számára.

Aranyvessző

Az élénksárga virágtüskéiről ismert aranyvessző megvilágítja a kerteket, amikor nyár végétől őszig virágzik. Nagyon vonzó a méhek és a pillangók számára és jó vágott virág is lehet belőle. Az aranyvesszők általában jó virágok agyagos talajra, és akár 150 cm magasra is megnőhetnek.

Kasvirág

A napsütéses helyekre ültetett pillangómágnes kasvirág egy könnyen termeszthető évelő növény. Mutatós, százszorszépszerű virágai merev szárak tetején nyílnak sötétzöld levelekkel, amelyek nagyszerű, frissen vágott csokrot alkotnak. Keress olyan hibrideket is, amelyek színe a rózsaszíntől a fehérig, narancssárgáig, bordóig és pirosig terjed.
 

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

tejcsepegés

Oka a tőgybimbócsatorna záróizmának sérülése v. bénulása. Tovább

farkastorok

fejlődési rendellenesség, amikor a száj- és az orrüreg a szájpadláson levő hasadékon... Tovább

Tovább a lexikonra
virág