Csatlakozás az agrárkár-enyhítési rendszerhez , mezőgazdasági termelők, 88/2006. (XII. 28.) FVM rendelet, önkéntesség, kölcsönös tehervállalás, gyümölcs-ültetvény, szántóföldi, Kárenyhítő juttatás, k

hirdetes

Csatlakozás az agrárkár-enyhítési rendszerhez

Youtube logo

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

A mezőgazdasági termelők 2006. január 27-ig köthetnek szerződést a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal megyei kirendeltségével, amennyiben már ebben az évben csatlakozni kívánnak az agrárkár-enyhítési rendszerhez. Aki január 27-ig nem köt szerződést, kárenyhítő juttatásban 2007-ben nem részesülhet, mivel a határidőn túl szerződéskötésre még méltányossági okokból sincs lehetőség.
Csatlakozás az agrárkár-enyhítési rendszerhez , mezőgazdasági termelők, 88/2006. (XII. 28.) FVM rendelet, önkéntesség, kölcsönös tehervállalás, gyümölcs-ültetvény, szántóföldi, Kárenyhítő juttatás, ká

Kérdése van? Tegye fel, tanácsadóink válaszolnak! Állattenyésztés, növénytermesztés, kertészet, növényvédelem, talajművelés, jog, biotechnológia, környezetgazdálkodás, minden ami mezőgazdaság: Agrároldal.hu.

A 2006. október 30-án elfogadott, a nemzeti agrárkár-enyhítési rendszerről szóló 2006. évi LXXXVIII. törvény alapján kiadott 88/2006. (XII. 28.) FVM rendelet szabályozza az új agrárkár-enyhítési rendszer működésének és a hozzá való csatlakozás szabályait.
 
A rendszer alapelve az önkéntesség és a kölcsönös tehervállalás. A részvétel feltétele a használatban lévő földterület nagysága, illetve művelési ága szerinti (szántóföldi művelés esetén 1000 Ft/ha, szőlő- és gyümölcs-ültetvény esetén 3000 Ft/ha összegű) hozzájárulás befizetése. A befizetés határideje 2007. szeptember 30. Ezeket a befizetéseket az állam a költségvetésből ugyanolyan összeggel kiegészíti. Az így képződött forrást lehet a kárenyhítés céljára felhasználni.
 
Kárenyhítő juttatásban csak az a gazdálkodó részesül, akinek az elemi károk okozta hozamkiesése a gazdasága egészét tekintve meghaladja a harminc százalékot.
 
A káreseményeket a megyei mezőgazdasági szakigazgatási hivataloknál kell bejelenteni, ugyanitt történik a később megállapításra kerülő hozamkiesés alapján kiszámított kárenyhítési juttatás iránti igény ellenőrzése, záradékoltatása. A kárenyhítés iránti igényt a záradékoltatás után a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal megyei kirendeltségéhez kell benyújtani legkésőbb 2007. november 10-ig.
 
Tekintettel arra, hogy a kárenyhítési igények összegyűjtése, feldolgozása, valamint a juttatások kiutalásának engedélyeztetése jelentős munkaráfordítást igényel, a kárenyhítő juttatások kifizetésére csak a kár keletkezésének évét követő év elején kerülhet sor.

hirdetes

Szeretné vállalkozását hatékonyan hirdetni? Szeretné, ha weblapja látogatottabb lenne? Online marketing tanácsadás, és hatékony online hirdetés az Agrároldal.hu szakértőitől! Kérje ajánlatunkat itt!

hirdetes

Forrás: FVM

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes


Tovább a Lexikonhoz

Elixxir (RH 0319)

Kukorica Cél: szemes Leírás:Hímvirágzásának ideje közepes. A kalászkapelyva nem, vagy... Tovább

fajta-előállítás

az a nemesítési tevékenység, amelynek eredményeként új, hasznos tulajdonságokat hordozó és... Tovább

Tovább a lexikonra