notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Agrár-támogatási eljárási törvény, változások, uniós szabály, vidékfejlesztési miniszter, piacszabályozás, finanszírozás, pénzalap, nemzeti támogatások, termőföld, Magyarország, magyar mezőgazdaság

Hirdetés

Agrár-támogatási eljárási törvény

Hirdetés

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

2007 és 2013 között jelentős változások lesznek. Az új agrár-támogatási eljárási törvényt az uniós szabályok változása indokolja - mondta Gráf József vidékfejlesztési miniszter a mezőgazdasági, agrár-vidékfejlesztési, valamint a halászati támogatásokhoz és egyéb intézkedésekhez kapcsolódó eljárás egyes kérdéseiről szóló törvényjavaslat általános vitájának kezdetén, kedden a parlamentben.
Agrár-támogatási eljárási törvény, változások, uniós szabály, vidékfejlesztési miniszter, piacszabályozás, finanszírozás, pénzalap, nemzeti támogatások, termőföld, Magyarország, magyar mezőgazdaság
A miniszter kiemelte: az Európai Unió közös agrárpolitikájában 2007 és 2013 között jelentős változások következnek be, ugyanis a közös agrárpolitika eddigi két pillére jelentősen megváltozik.
 
Ez azt jelenti, hogy a 2007-es pénzügyi évtől, az EU Tanácsa módosítása alapján, a piacszabályozás és az agrár-vidékfejlesztés pénzügyi értelemben is önállósodott egymástól - tette hozzá.
 
Magyarázatként közölte: a korábbi, strukturális alapokból történő finanszírozás helyett létrejött két új önálló pénzalap, az Európai Mezőgazdasági Garancia Alap (EMGA), valamint az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap (EMVA). Ezeket a pénzügyi alapokat egészíti ki az Európai Halászati Alap (EHA) - tette hozzá.
 
Az agrárminiszter hangsúlyozta, 2007 és 2013 között 1500 milliárd forint EU-s támogatás érkezik az EMVA alapokra, és ezek felhasználásának módjáról is az új agrár-támogatási eljárási törvény dönt.
 
Elmondta azt is, hogy a nemzeti támogatásokra 2007 május 1-től kell alkalmazni az új szabályokat.
 
Gráf József közölte, a kormány május elseje után többek között az erdészeti feladatok, a termőföld hasznosítás, a hal- és vadgazdálkodás, valamint a vadászható állatfajok természetes állománya és élőhelyük megőrzése támogatási konstrukciójának működtetését tervezi.
 
Az uniós szabályok 2007-től kezdődően kötelezően előírják a tejtámogatás termeléstől való elválasztását - jegyezte meg példaként a miniszter.
 
Hangsúlyozta azt is: az új törvény hatására olcsóbb lesz a működtetés, gyorsabb lesz az ügyintézés, nagyobb lesz a jogbiztonság az agrárium terén.
 
Kiemelte azt is, Magyarországnak van egy technikai lemaradása Európa vezető agrár országaival szemben. Ők nyolc-tíz évvel ezelőtt egy termelés korszerűsítést végeztek el, mennyiségi oldalról számukra már nincs igazán előrelépési lehetőség - tette hozzá, majd jelezte: Magyarország mezőgazdaságában harminc százalék termelési tartalék van.
 
Gráf József hangsúlyozta, az új agrár-támogatási eljárási törvénnyel a minisztérium 15-20 évre meghatározza a magyar mezőgazdaság sorsát.
 
Hirdetés

Forrás: FVM

Hirdetés

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés
Hirdetés
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
365 195
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2019. JANUÁR 1. ÓTA:
5 959 930
Közösség

sárgaság (ikterusz, icterus)

az —>epefesték-forgalom zavara; az epefesték (bilirubin, biliverdin) fölhalmozódik a... Tovább

kétnövésű gyapjú

az a csekély értékű gyapjú, amelyben a szálak kisebb-nagyobb hányada szakadt. Hosszabb... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 147

Átlagos értékelés: 4.7