Adavanta vetőmagok, kukorica, napraforgó

Kiszállító és termelő kereső
hirdetes

ADVANTA VETŐMAGOK - ELISMERTEN KIVÁLÓ ÁR-ÉRTÉK ARÁNYÚ HIBRIDEK

Az Advanta világviszonylatban is élen jár a hibridkukorica nemesítés terén. Kiterjedt kutató és nemesítő hálózatában integrált több évtizedes genetikai anyag, tudás és tapasztalat a garancia arra, hogy a cégünk kukorica hibridjeit termesztő partnereink csakis a legjobbat kaphatják!
Adavanta vetőmagok, kukorica, napraforgó
Az Advanta világviszonylatban is élen jár a hibridkukorica nemesítés terén. Kiterjedt kutató és nemesítő hálózatában integrált több évtizedes genetikai anyag, tudás és tapasztalat a garancia arra, hogy a cégünk kukorica hibridjeit termesztő partnereink csakis a legjobbat kaphatják!
Kukorica fajtaajánlatunkban szereplő hibridek átfogják a hazánkban legkeresettebb érésidő intervallumot s kielégítik a legkülönbözőbb termelői igényeket is.

VIRTUOSE (FAO 320) több szempontból is igazi kuriózum a hazai palettán, elsősorban sokoldalú hasznosítása miatt.
Szemesként elsősorban a félintenzív és extenzív viszonyok közt tarthat számot érdeklődésre, míg silóként az intenzív, magas energiatartalmú takarmányt igénylő állattartó gazdaságok figyelmébe ajánljuk.
2000-2002 évek kiváló szereplése miatt a termelők ragasztották rá a SIVATAGI KUKORICA jelzőt, mely kiugró szárazságtűrésére és plasztikusságára utal.
Rejtett tulajdonságai (magasabb fehérje tartalom, acélos szemek, kiváló grízkihozatali arány, alacsony úszási szám, kiváló őrlési mutatók) révén a VIRTUOSE HAZÁNK ELSŐ HUMÁN FELHASZNÁLÁSRA IS REGISZTRÁLT kukorica hibridje.
A korai éréscsoport második felének közkedvelt reprezentánsa a HYPNOS, mely nevét rendkívül mutatós külleme (igazi szemes típus!) miatt kapta. A tetszetős külső sokkal kézzel foghatóbb belső értékeket takar. E hibrid intenzív és félintenzív termesztési körülmények között az éréscsoport végére jellemző kiváló termőképességet ötvözi alacsony betakarítási szemnedvességgel.
HORUS és SHIVA hibridjeink rövid idő alatt szereztek tekintélyt maguknak a középérésű hibridek illusztris mezőnyében.
Mindkét hibridet félintenzív és intenzív körülmények közé ajánljuk szemes és siló hasznosításra egyaránt. A HORUS kiváló tápanyag reakciója révén a legkisebb trágyázást is jelentős termésnövekedéssel képes lereagálni. Vízleadása a tenyészidőszak utolsó harmadában gyorsul fel, de stabil szára miatt akár a "lábon szárítást" is bírja.
A SHIVA a termésstabilitás bajnokaként a 2002.év Advanta hibridje cím birtokosa.
A legújabb generációt képviselő CHARRON hibrid csúcspotenciálja elsősorban a jobb víz- és tápanyag-gazdálkodású termőhelyeken tud érvényre jutni.

Egyre több termelő él a SEMAFOR 20 FS-el való csávázás lehetőségével, mely révén versenyképes áron tudhatják biztonságban vetésüket a drótféreg károsításával szemben.
Az Advanta kiemelt szerepet szán a BASF nevével fémjelzett CLEARFIELD technológiának, mely az elmúlt években széles körben vált kedveltté. A cég legjobb kukorica hibridjeinek imidazolinon ellenálló változatai (Horus CL, Hypnos CL) már a piacon vannak.

Az Advanta napraforgó programja a világon az egyik legsikeresebb és legkiterjedtebb, kiváló alapot nyújtva a hazai körülményeknek leginkább megfelelő genotípusok szelekciójához.
A honosított hibridek egész sora révén rendelkezésre áll egy ütőképes fajta szortiment, melynek tagjai tavaly már látványosan bizonyították képességeiket a nagyüzemekben is.
Az olajipari napraforgók nagy fajtaváltása idején debütált a cég első hibridje (HYSUN321, OMÉK2000 díj), mely az elmúlt 4 évben folyamatosan a legjobb és legkeresettebb hibridek közt szerepelve alapozta meg a cég kiváló napraforgóinak jó hírét.
A megbízhatóságáról közismert HYSUN321 PR genetikai alapjaira építkezve minősítették az ASTOR-t, mely intenzív termesztési körülmények közt van igazán elemében. Itt viszont szinte verhetetlennek bizonyult mind termőképesség, mind pedig olajtartalom (akár 52% fölötti!) tekintetében.
Kiemelt érdeklődés övezi a cég első igen korai hibridjének hazai premierjét! A LOUIDOR napraforgó hibrid korai és középérésű hibrideket meghazudtoló termőképessége, kiugróan magas olajtartalma (50-53%) és stabilitása (tányér Sclerotínia rezisztens!) mellett olyan hozzáadott értéket hordoz, mely lehetőséget ad az érésgyorsítás elhagyására, így jelentős költségtakarékosságra. Egyik legkorábbi hazai hibridként jó eséllyel tágíthatja ki éréscsoportjának határait.
A korai CORISTE attraktív küllemében jól ötvözi a stabil kórtani hátteret a kiugróan magas kaszatterméssel. Bevezető árszintjével gazdaságos alternatívát kínál.
A hasonló genetikai hátterű CLEDOR a Coriste-nél említett kedvező termesztési tulajdonságokat még magasabb olajtartalommal koronázza meg.
Ebben a szezonban a CLEDOR ellenállhatatlanul kedvező kondíciókkal kínálja magát az igényes termelőknek.

Az Advanta régió piaca iránti elkötelezettségét jelzi a mezőhegyesi napraforgó kutató és nemesítő bázis létrehozása 1998-ban, mely a hosszú távú versenyképesség elsődleges forrása lehet.


hirdetes

Forrás: Agrárágazat

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes


kártevők rajzásdinamikája

az új nemzedékű fejlett rovar kártevők megjelenésének alakulása térben és időben. A... Tovább

makroerg vegyületek (nagy energiájú vegyületek)

az élő szervezetek nagy energiájú (makroerg) P-O v. P-N kötéseket tartalmazó vegyületei. A... Tovább

Tovább a lexikonra