Adavanta vetőmagok, kukorica, napraforgó

ADVANTA VETŐMAGOK - ELISMERTEN KIVÁLÓ ÁR-ÉRTÉK ARÁNYÚ HIBRIDEK

Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

Az Advanta világviszonylatban is élen jár a hibridkukorica nemesítés terén. Kiterjedt kutató és nemesítő hálózatában integrált több évtizedes genetikai anyag, tudás és tapasztalat a garancia arra, hogy a cégünk kukorica hibridjeit termesztő partnereink csakis a legjobbat kaphatják!
Adavanta vetőmagok, kukorica, napraforgó
Az Advanta világviszonylatban is élen jár a hibridkukorica nemesítés terén. Kiterjedt kutató és nemesítő hálózatában integrált több évtizedes genetikai anyag, tudás és tapasztalat a garancia arra, hogy a cégünk kukorica hibridjeit termesztő partnereink csakis a legjobbat kaphatják!
Kukorica fajtaajánlatunkban szereplő hibridek átfogják a hazánkban legkeresettebb érésidő intervallumot s kielégítik a legkülönbözőbb termelői igényeket is.

VIRTUOSE (FAO 320) több szempontból is igazi kuriózum a hazai palettán, elsősorban sokoldalú hasznosítása miatt.
Szemesként elsősorban a félintenzív és extenzív viszonyok közt tarthat számot érdeklődésre, míg silóként az intenzív, magas energiatartalmú takarmányt igénylő állattartó gazdaságok figyelmébe ajánljuk.
2000-2002 évek kiváló szereplése miatt a termelők ragasztották rá a SIVATAGI KUKORICA jelzőt, mely kiugró szárazságtűrésére és plasztikusságára utal.
Rejtett tulajdonságai (magasabb fehérje tartalom, acélos szemek, kiváló grízkihozatali arány, alacsony úszási szám, kiváló őrlési mutatók) révén a VIRTUOSE HAZÁNK ELSŐ HUMÁN FELHASZNÁLÁSRA IS REGISZTRÁLT kukorica hibridje.
A korai éréscsoport második felének közkedvelt reprezentánsa a HYPNOS, mely nevét rendkívül mutatós külleme (igazi szemes típus!) miatt kapta. A tetszetős külső sokkal kézzel foghatóbb belső értékeket takar. E hibrid intenzív és félintenzív termesztési körülmények között az éréscsoport végére jellemző kiváló termőképességet ötvözi alacsony betakarítási szemnedvességgel.
HORUS és SHIVA hibridjeink rövid idő alatt szereztek tekintélyt maguknak a középérésű hibridek illusztris mezőnyében.
Mindkét hibridet félintenzív és intenzív körülmények közé ajánljuk szemes és siló hasznosításra egyaránt. A HORUS kiváló tápanyag reakciója révén a legkisebb trágyázást is jelentős termésnövekedéssel képes lereagálni. Vízleadása a tenyészidőszak utolsó harmadában gyorsul fel, de stabil szára miatt akár a "lábon szárítást" is bírja.
A SHIVA a termésstabilitás bajnokaként a 2002.év Advanta hibridje cím birtokosa.
A legújabb generációt képviselő CHARRON hibrid csúcspotenciálja elsősorban a jobb víz- és tápanyag-gazdálkodású termőhelyeken tud érvényre jutni.

Egyre több termelő él a SEMAFOR 20 FS-el való csávázás lehetőségével, mely révén versenyképes áron tudhatják biztonságban vetésüket a drótféreg károsításával szemben.
Az Advanta kiemelt szerepet szán a BASF nevével fémjelzett CLEARFIELD technológiának, mely az elmúlt években széles körben vált kedveltté. A cég legjobb kukorica hibridjeinek imidazolinon ellenálló változatai (Horus CL, Hypnos CL) már a piacon vannak.

Az Advanta napraforgó programja a világon az egyik legsikeresebb és legkiterjedtebb, kiváló alapot nyújtva a hazai körülményeknek leginkább megfelelő genotípusok szelekciójához.
A honosított hibridek egész sora révén rendelkezésre áll egy ütőképes fajta szortiment, melynek tagjai tavaly már látványosan bizonyították képességeiket a nagyüzemekben is.
Az olajipari napraforgók nagy fajtaváltása idején debütált a cég első hibridje (HYSUN321, OMÉK2000 díj), mely az elmúlt 4 évben folyamatosan a legjobb és legkeresettebb hibridek közt szerepelve alapozta meg a cég kiváló napraforgóinak jó hírét.
A megbízhatóságáról közismert HYSUN321 PR genetikai alapjaira építkezve minősítették az ASTOR-t, mely intenzív termesztési körülmények közt van igazán elemében. Itt viszont szinte verhetetlennek bizonyult mind termőképesség, mind pedig olajtartalom (akár 52% fölötti!) tekintetében.
Kiemelt érdeklődés övezi a cég első igen korai hibridjének hazai premierjét! A LOUIDOR napraforgó hibrid korai és középérésű hibrideket meghazudtoló termőképessége, kiugróan magas olajtartalma (50-53%) és stabilitása (tányér Sclerotínia rezisztens!) mellett olyan hozzáadott értéket hordoz, mely lehetőséget ad az érésgyorsítás elhagyására, így jelentős költségtakarékosságra. Egyik legkorábbi hazai hibridként jó eséllyel tágíthatja ki éréscsoportjának határait.
A korai CORISTE attraktív küllemében jól ötvözi a stabil kórtani hátteret a kiugróan magas kaszatterméssel. Bevezető árszintjével gazdaságos alternatívát kínál.
A hasonló genetikai hátterű CLEDOR a Coriste-nél említett kedvező termesztési tulajdonságokat még magasabb olajtartalommal koronázza meg.
Ebben a szezonban a CLEDOR ellenállhatatlanul kedvező kondíciókkal kínálja magát az igényes termelőknek.

Az Advanta régió piaca iránti elkötelezettségét jelzi a mezőhegyesi napraforgó kutató és nemesítő bázis létrehozása 1998-ban, mely a hosszú távú versenyképesség elsődleges forrása lehet.


Forrás: Agrárágazat

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS


Tovább a Lexikonhoz

szájterpesztő

az állatok szájának kinyitása és hosszabb időn át való nyitva tartására szolgáló... Tovább

fajlagos lefolyás

a vízgyűjtő terület egységnyi részére (ha, km2) egy meghatározott időben (év, évszak,... Tovább

Tovább a lexikonra