A világ 8 legérdekesebb keverék állata

A világ 8 legérdekesebb keverék állata

SFV
Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

Hihetetlenül érdekesek ezek az állatok, egy része természetesen, más része viszont emberi beavatkozás által jött létre. Olyan élőlények, melyekről még nem biztos, hogy hallottál.

Hihetetlenül érdekesek ezek az állatok, egy része természetesen, más része viszont emberi beavatkozás által jött létre. Olyan élőlények, melyekről még nem biztos, hogy hallottál.

Elképesztő, hogy miket tud produkálni a természet sokszor, néha azonban az emberek sem képesek megálnni, hogy belepiszkáljanak a természetes génekbe. A következő állatok mindegyike keverék, nagyon érdekesek, érdemes megnézni őket.

Zebroid

Lumpkin megyében született egy szamár-zebra keverék, minden emberi beavatkozás nélkül. A csikó mindkét faj jellegzetességeit magán viseli: anyja szamárkanca, apja zebracsődör. Bár a természetben is előfordul a fajok keveredése, ez legtöbbször emberi beavatkozás révén, mesterséges megtermékenyítéssel történik. A legutolsó vadon élő zebroidot negyven évvel ezelőtt látták. Mount Kenyában rendszeresen kereszteztek zebrákat lovakkal, a született csikókat pedig turista látványosságnak szánták. A zebroid kifejezés a zebrák keverékeire vonatkozik.

Szavanna

A Szavanna egy afrikai vadmacska, a Serval, és egy háziasított macska keresztezéséből születik. Általában egzotikus házimacskával kereszteznek, mint a Bengáli, a Keleti rövidszőrű (Oriental Shorthair), egyiptomi Mau, vagy a Serengeti. A különleges utódok „óriási” házimacskák, felnőtt korukra akár 20-22 kg-osak is lehetnek.

Grizzly jegesmedve

Habár a szakértők szerint a grizzly medvék és a jegesmedvék, mind a szabadban, mind pedig fogságban elhatárolják magukat egymástól, érdekes, hogy a kanadai sarkvidéken több olyan grizzly jegesmedvére találtak, melyek a DNS vizsgálatok szerint e két medvefaj közös utódja. Az, hogy a grizzly jegesmedve hibrid létrejött, a tudósok szerint arra enged következtetni, hogy a jegesmedvék kénytelenek délebbre vándorolni a víz és jég birodalmából a sarki jégsapkák olvadása miatt.

Wolphin

Egy másik hibridfaj, ami1985-ben született meg, egy nőstény palackorrú delfin és egy hím gyilkos bálna keveredéséből, a Hawaii tengeri vadasparkban. 2005-ben a wolphin saját utódnak adott életet.

Leopon

A leopon a leopárd és az oroszlán hibridje. Bár manapság nem létezik, régen japán és európai állatkertekben gyakran tenyésztették.

Láma-teve utódok

Ez a hibrid állat, egy láma és egy teve gyermeke. Szőrzete egységesen rozsdabarna. Jellemző bélyege az orrán látható fekete sáv és a fekete sávok a lábain. Korábban a mértéktelen vadászat miatt majdnem kihalt, de az Afrika déli részén levő vadrezervátumokban és magánfarmokon élő néhány túlélő egyed aktív védelmével sikerült a fajt megmenteni. Mára elég gyakori fajjá vált ismét.

Beefalo

A beefalo az amerikai bölény (buffalo) és szarvasmarha keveréke. A tizenkilencedik században láttak először vadon élő beefalot, manapság a húsáért tenyésztik.

Liger

A tigris és az oroszlán a vadonban csak nagyon ritkán keveredik, a kölykök legnagyobb része pedig elpusztul. Jelenleg két liger él a Miami Jungle Island Theme Park-ban. A liger külsőre leginkább az oroszlánra hasonlít, bár sörénye nincs és a tigrisre is emlékeztet. A bundájuk lehet teljesen csíkos, de az is előfordulhat, hogy egyáltalán nincsenek csíkjaik. A liger apja oroszlán, anyja tigris. Fordított esetben a hibrid sarj neve tigon.

Forrás: haziallat.hu

További képek

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

hosszúgyapjas húsjuhok

Angliában a helyi fajták nemesítésével állították elő hús hasznosítású fajtákat. A... Tovább

hipotóniás oldat (hipoozmotikus oldat)

olyan oldat, amelynek ozmózisos nyomása egy másik oldat ozmózisos nyomásához viszonyítva... Tovább

Tovább a lexikonra
Állatok