A mikulásvirág legendája - ismerjétek meg most Ti is

hirdetes

A mikulásvirág könnyfakasztó legendája

Szélesi Ferenc, NA
Push értesítések

ÉRTESÜLJ ELSŐKÉNT,

IRATKOZZ FEL ÉRTESÍTÉSEINKRE

Szinte mindenki ismeri a karácsonyi ünnepek sztárnövényét, azt viszont kevesen tudják, hogy milyen utat járt be addig, amíg gyomnövényből csodálatosan szép dísznövény lett. Most megismerkedhettek ti is a mikulásvirág könnyfakasztó legendájával!

Elmondom a mikulásvirág legendáját

A téli hónapok sztárnövényévé nőtte ki magát a mikulásvirág, szinte az egész világon nagy népszerűségnek örvend. Korábbi cikkünkben már elmondtunk nektek mindent a mikulásvirág gondozásáról, ezért most másról fogok nektek beszélni.

Kevesen tudják, hogy milyen kalandos utat járt be ez a csodálatos növény, míg őshazájából eljutott a világ minden pontjára, és lett az ünnep egyik nélkülözhetetlen éke. Ismerkedjünk meg a mikulásvirág kedves legendájával, aminek igazából két változata is van, de mindkettőben közös, hogy Mexikóból ered. Az egyik történetben két unokatestvér szerepel (Pepita és Pedro), a másikban pedig két testvér (Mária és öccse, Pablo).

A mikulásvirág legendája

Valamikor réges-régen élt két gyermek egy kis faluban - nagyon szegények voltak, még ételre is alig jutott pénzük. Amikor közeledett a karácsony, a faluban egyre nőttek a mulatságok, felvonulások és fesztiválok száma. Az ünnep, az öröm, a vidámság, rengeteg embert vonzott, a falubeliek még egy nagy jászolt is felállítottak a templomban. A jászolban fekvő Jézust a gyermekek meglátogatták és még ajándékot is vittek.

hirdetes

A két kisgyermek is szeretett volna valamit vinni Jézusnak, de sajnos nem volt semmi pénzük – közben a többi gyermek azon vitatkozott, hogy melyikük drága ajándéka nyeri el a kis Jézus tetszését. A két kisgyermek akkor is szeretett volna vinni valamit a kis Jézusnak, noha nem volt semmijük. Karácsony estéjén aztán mindenkinél korábban indultak el a templomba, és eldöntötték, hogy az útszélén található növényeket szedik csokorba, hogy azokkal díszítsék a bölcsőt. Amikor a többi gyermek is megérkezett a templomba, elkezdték gúnyolni a két szegény csöppséget, akiknek szemében a szégyen és a tehetetlenség könnyei kezdtek el gyülekezni.

hirdetes

Ekkor azonban csoda történt – az útszéli gazok ragyogó vörös szirmú, csillagformájú virágokká változtak, olyan szépségesek voltak, hogy mindenki elámult. Ekkor értette meg mindenki, hogy a szeretet ajándéka a legszebb, és a legkedvesebb Jézus szemében – sokkal szebb és kedvesebb, mint a drága pénzért vett ajándékok. Azóta már nem gazként tekintenek az emberek a mikulásvirágra, a legnépszerűbb karácsonyi díszek egyike lett az egész világon. 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

talajuntság

a termesztett növények fejl.-ét gátló tünetcsoport. Főleg ->monokultúra, esetleg egy-egy faj... Tovább

szuperelit vetőmag

A nemesített fajta törzskeverékének v. első szaporulatának termése. Tovább

Tovább a lexikonra
Karácsony