Milyen fekete virágot tudok ültetni? A kert különlegességei - ismerd meg ezt a 8 fekete virágot

hirdetes

Kertünk különlegességei – 8 izgalmas fekete virág, melyet kertedben nevelhetsz

TK, SFV

Kertünk kialakítása mindenki számára fontos – ehhez használhatunk cserjéket, bokrokat, virágokat. Viszont, ha különlegességre vágysz, akkor ezeket a növényeket is ajánljuk figyelmedbe. Ismerd meg Te is a legcsodálatosabb fekete virágokat.

Fekete tulipán

Amennyiben otthonunkat fel szeretnénk dobni, ennek a legegyszerűbb módja, hogy például virágokat ültetünk járdánk mellé, esetleg előkertünkbe – ezek szép színfoltjai lesznek majd az említett területeknek, érdemes tehát olyan helyben gondolkozni, ahol mindig szem előtt lesznek, de megkapják a számukra megfelelő mennyiségű fényt is. Öntözés szempontjából érdemes a mélyre hatoló (ritkás, de akkor hosszantartó, kisebb szünetekkel) locsolást alkalmaznod – így megfelelő mennyiségű vizet kapnak, és az képes lesz kellőképpen felszívódni. Ebben az esetben kevésbé kell tartanod majd a túlöntözéstől. Az itt felsorolt virágoknak is érdemes megfelelően kiszárított talajt, ami jó vízelvezetéssel rendelkezik, és többnyire napos helyet keresni – ilyen körülmények között biztos lehetsz benne, hogy gyönyörű virágzással fognak majd megajándékozni nem csak tavasszal, de a legtöbben közülük nyáron, és ősszel is. Amennyiben vágott formában szeretnéd majd velük díszíteni csokraid, lakásod, érdemes azzal számolnod, hogy két hét körüli lesz majd élettartamuk.

hirdetes

Ismerd meg a következő oldalon felsorolt növényeket galériánkból!

 


hirdetes
A fekete növények amiatt is különlegesek, mert ritkán láthatjuk őket a természetben – de amikor igen, akkor messzemenőleg érdekesebbek lehetnek, mint színes társaik. Ahogy közelebbről szemügyre veszed őket, akkor észreveheted, hogy szirmaik nem is teljesen feketék, csak olyan hatást keltenek – hiszen nagyon sötét árnyalatokban tündökölnek, mint például pirosban, vagy lilában. Ettől még mindenképpen meglepő szépséget tudnak kölcsönözni kertednek, illetve csokraidnak – szimbolizálhatják sötétségükkel a misztikus mélységet, illetve a cselszövést. Most elhoztuk Nektek a legszebb, kertedben is nevelhető feketés színű virágokat. 
 

Amennyiben Téged is érdekelned ezek a fekete szépségek, lapozz!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2022-12-06

Hogyan vedd rá a karácsonyi kaktuszodat, hogy virágozzon? Íme a 3 titok!

A megfelelő feltételek mellett a karácsonyi kaktusz az ünnepek után újra virágozhat. Íme a titok, hogy mit kell tenned, a februári ismételt virágzáshoz.

2022-12-05

Amarillisz: az egyik legszebb hagyományos karácsonyi virág

A karácsonyi virágok csodálatosan kiegészítik a dekorációt, természetes téli szépséget hozva. Mutatjuk a legszebb karácsonyi virág, az Amarillisz gondozását.

2022-11-25

Rhipsalis fagyöngy kaktusz: Fagyöngy kaktusz termesztése

Kinek kellene egyszerű fagyöngy, amikor létezik ennél sokkal menőbb, sokkal extrább változatban is? Mutatunk mindent a fagyöngy kaktuszokkal kapcsolatban!

2022-11-03

Így őrizd meg a mikulásvirágok szépségét egész évben

Te tudtad, hogy mikulásvirágaidat életben tarthatod és virágozhatod egész évben is? Most le is rántjuk a leplet a titokról, hogy hogyan gondozd a mikulásvirágot.

2022-12-06

5 bevált módszer az orchidea életben tartásárához, virágoztatásához

Az orchideák nagyon csodás növények, amik csodássá varázsolhatják a lakásodat, csak néhány apróságra kell majd odafigyelned. Mutatjuk is az orchidea trükkjeit!

2022-11-07

A fagyöngy gondozása: hogyan neveljünk fagyöngyöt?

A téli ünnepek nem lennének ugyanolyanok a fagyöngy nélkül, maga a növény örökzöld, számos áttetsző fehér bogyóval, amit te is tudsz otthonodban nevelni!

2022-11-24

Ugye nem felejtetted el? – zárd el a kerti csapot, jönnek a fagyok!

Lehet sokan kapnak most a fejükhöz: tényleg, a csap! Bizony, nem szabad elfelejteni elzárni a fagyok előtt, nagy károkat okozhat, ha úgy hagyjuk. Mutatjuk, hogyan tedd ezt!

2022-11-23

Ezeket a kerti teendőket végezd el decemberben

Kerti feladatokból még decemberben sincsen hiány, hiszen, nem ez a leghidegebb és fagyosabb téli hónapunk, a cikkből kiderül, miket lehet még elvégezni idén!

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

áramjegyek

elektromos áramütés hatására a bőr hámrétegében kialakuló lapos pont v. vonal alakú,... Tovább

fejési napló (istállókönyv)

a kifejt tej mennyiségét rögzítő bizonylat. Tovább

Tovább a lexikonra
kert virág