Milyen fekete virágot tudok ültetni? A kert különlegességei - ismerd meg ezt a 8 fekete virágot

hirdetes

Kertünk különlegességei – 8 izgalmas fekete virág, melyet kertedben nevelhetsz

TK

Kertünk kialakítása mindenki számára fontos – ehhez használhatunk cserjéket, bokrokat, virágokat. Viszont, ha különlegességre vágysz, akkor ezeket a növényeket is ajánljuk figyelmedbe. Ismerd meg Te is a legcsodálatosabb fekete virágokat.

Fekete tulipán

Amennyiben otthonunkat fel szeretnénk dobni, ennek a legegyszerűbb módja, hogy például virágokat ültetünk járdánk mellé, esetleg előkertünkbe – ezek szép színfoltjai lesznek majd az említett területeknek, érdemes tehát olyan helyben gondolkozni, ahol mindig szem előtt lesznek, de megkapják a számukra megfelelő mennyiségű fényt is. Öntözés szempontjából érdemes a mélyre hatoló (ritkás, de akkor hosszantartó, kisebb szünetekkel) locsolást alkalmaznod – így megfelelő mennyiségű vizet kapnak, és az képes lesz kellőképpen felszívódni. Ebben az esetben kevésbé kell tartanod majd a túlöntözéstől. Az itt felsorolt virágoknak is érdemes megfelelően kiszárított talajt, ami jó vízelvezetéssel rendelkezik, és többnyire napos helyet keresni – ilyen körülmények között biztos lehetsz benne, hogy gyönyörű virágzással fognak majd megajándékozni nem csak tavasszal, de a legtöbben közülük nyáron, és ősszel is. Amennyiben vágott formában szeretnéd majd velük díszíteni csokraid, lakásod, érdemes azzal számolnod, hogy két hét körüli lesz majd élettartamuk.

hirdetes

Ismerd meg a következő oldalon felsorolt növényeket galériánkból!

 


hirdetes
A fekete növények amiatt is különlegesek, mert ritkán láthatjuk őket a természetben – de amikor igen, akkor messzemenőleg érdekesebbek lehetnek, mint színes társaik. Ahogy közelebbről szemügyre veszed őket, akkor észreveheted, hogy szirmaik nem is teljesen feketék, csak olyan hatást keltenek – hiszen nagyon sötét árnyalatokban tündökölnek, mint például pirosban, vagy lilában. Ettől még mindenképpen meglepő szépséget tudnak kölcsönözni kertednek, illetve csokraidnak – szimbolizálhatják sötétségükkel a misztikus mélységet, illetve a cselszövést. Most elhoztuk Nektek a legszebb, kertedben is nevelhető feketés színű virágokat. 
 

Amennyiben Téged is érdekelned ezek a fekete szépségek, lapozz!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2021-05-04

Csodaszép májusi növények – ismerd meg őket Te is!

Majdnem minden hónapnak megvannak a maga virágai, növényei, ráadásul ahogy haladunk a jó idővel a nyár felé, ezek egyre színesebbek és változatosabbak lesznek.

2021-04-25

Ehető szegfüvek – ismerd meg a kínai és pünkösdi szegfüvet

Te tudtad, hogy akadnak ehető szegfüvek hazánkban? Mostani cikkünkben e kapcsán fogom Nektek bemutatni a kínai szegfüvet, illetve a pünkösdi szegfüvet!

2021-04-24

A brit erdők szépségei – így virágoznak az angol kékcsengők

Az angol kékcsengő vagy más néven angol csillagvirág a brit erdők népszerű növénye, melynek májusi tömeges virágzása szinte már látványosságnak számít.

2021-04-23

A legszebb egzotikus növények lakásodba

Szeretnél Te is különleges szobanövényt lakásodba? Mostani cikkemben összegyűjtöttem 5 olyan növényt gondozásukkal, ami remek lesz majd otthonodban!

2021-05-05

Csodaszép egynyári növények kertedbe – ezeket a növényeket Neked is ismerned kell

Bár az egynyári növények egyre kisebb népszerűségnek örvendenek, mégis ezeket a tarka, vidám szépségeket Neked is megéri legalább egyszer elültetned kertedbe.

2021-04-30

Kert gyógyászati célokkal – ezt a 6 növényt érdemes nevelned benne

Mindenki tudja, hogy rendkívül sok növényt lehetne felhasználni gyógyászati szempontból, ráadásul a legtöbbet egyáltalán nem nehéz kertedben termeszteni.

2021-05-06

A kertészet sportnak számít? Most kiderül!

Te tudtad, hogy a kertészkedés sportnak is számíthat? Mostani cikkünkben eláruljuk milyen szempontból tekinthető sportnak a kertsézkedés, tudd meg Te is.

2021-05-03

Május a kertben – ezeket a kerti munkákat érdemes elvégezned

A kertészkedés bár a jó idővel indul el, mégis májusban végezzük el annak oroszlánrészét. Most elmondom, mik azok, amiket mindenképp végezz el a hónapban!

További cikkek ebben a témában


takarmánydinnye (Colocynthis citrullus [L.] Küntze)

a tökfélék (Cucurbitaceae) családjába tartozó, az étkezési görögdinnyéhez (Citrullus... Tovább

boronálás

az 5—8 cm-es felszíni talajréteg elmunkálása. Az eke nyomában járó fogas keveri,... Tovább

Tovább a lexikonra
kert virág