8 gyönyörű cserje, ezek fogják Veled köszönteni a tavaszt

hirdetes

8 gyönyörű cserje, mely biztos elhozza majd a tavaszt kertedbe

TK

Mi lenne tavasszal szebb, mint a virágágyások, illetve az abban lévő virágok. Ezek ugyanakkor megjelenhetnek a magasban is, cserjédeiden. Fedezd fel cikkünkben a legszebb tavaszi virágzású cserjéket!

Gyöngyvessző

Liliomfa


Rendkívül különleges, ez a cserje virágzását a tavasz elején kezdi, és rendkívül gyönyörű látványt nyújt színes, tulipánszerű, csillagalakú, dús virágaival. Nagy vagy kicsi növény, mindenféleképpen figyelnünk kell, hogy olyan helyet keressünk számára, ahol védve lesz a nagyobb széllökésektől, illetve a késői fagyoktól. Tegyünk neki lehetővé humuszban gazdag talajt, amely rendesen ki van szárítva, megfelelő vízelvezetéssel rendelkezik, semleges, vagy inkább savas. 


Kanadai fanyarka


Nagy cserje, vagy kisebb fa, ez a növény többféle képpen is képes lesz majd elvarázsolni kertedben. A tavasszal megjelenő törtfehér virágait nemsokkal utána borostyánsárga rügyek fogják követni. Nyár folyamán ezek kis, ízletes gyümölcsök lesznek, melyek mindenféle madarat fognak magukhoz vonzani. 

hirdetes


Japánbirs


Általában nagyszüleink kertjében láthatjuk – de ettől nem kell megijednünk. Válaszd őket akár tömegesen, akár csak egyet-egyet falhoz közel ültetve, minden esetben bőségesen fognak virágozni, az egyébként csupasz fán.


Boglárkacserje


A boglárkacserje rendkívül szívós növekedésre képes, még télen is. Elegánsan redőzött pici levelei, illetve pamacsszerű aranysárga virága – mind hozzájárulnak ahhoz, hogy elvarázsoljanak. 


Babérhanga


Íme, egy cserje savas talajhoz, mely akár még egy nagyobb cserépben is nevelhető. Nagy tűrőképességű, narancsos lombozattal rendelkezik. A tavasz folyamán hasonló virágzatba borul, csakúgy, mint a gyöngyvirág, lelógó, fürtös, rózsaszínes, fehéres és harangszerű virágaival.

hirdetes


Vérvörös ribiszke


Hosszú nyitott fürtjei megjelennek tavasszal, ritkán fehéres, de annál inkább pézsmaillatúbb virágaival. Levelei is hasonlóan illatosak. Gyönyörű cserjéseket telepíthetsz belőjük, melyeket érdemes virágzás után metszened.


Gyöngyvessző


Fehérsége rendezett, a rend érzetét kelthetik – ezzel a tisztaságával fog ez a növény elvarázsolni. Virágai finomak és könnyűek, kis méreteik fehér ködtengert alakíthatnak ki formáikkal.


Bangiták


Ezek a növények több fajtában is megtalálhatóak. Néhány konkrétan tavasszal fog virágzásával megajándékozni, csak ki kell választani közülük a megfelelőt.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2021-04-20

A világ legpihentetőbb kertje: így készítsd el!

Gondolkoztál már azon, hogy vajon miért lehet kerted pihentető, hogyan képes kikapcsolni? Mostani cikkemben segitek kialakítani a világ legpihentetőbb kertjét.

2021-04-14

A tűző nap sztárja – Ismerd meg az ólomvirágot!

Az ólomvirág hazánkban elsősorban cserépben nevelhető, a tűző nap sztárja. Kék színével, pici virágaival Téged is elvarázsolhat. Tudj meg róla most mindent.

2021-04-13

Rengetegféleképpen fel tudod majd használni – Így gondozd helyesen bodzád!

Mindig is szerettél volna bodzát nevelni kertedben? Mostani cikkünkben segítünk - tudj meg most mindent a bodza neveléséről, gondozásáról, ültetéséről.

2021-04-12

Május szépsége – tudj meg most mindent Te is az orgona gondozásáról

Lassan a májusba lépünk, ami csak egyet jelenthet - elkezd virágozni minden idők legkedveltebb virága, az orgona! Tudj meg mostani cikkünkből róla mindent!

2021-04-15

Hogyan tudod beazonosítani a kertedben csiripelő madarakat?

Kerted rengetegféle madárnak képes otthont nyújtani, arról nem is beszélve, hogy akik nem ott fészkelnek is megpihenhetnek benne, átrepülhetnek rajta.

2021-04-16

A macskám megrágta a szobanövényem – meg lehet még menteni?

Amennyiben Neked is van kiskedvenced lakásodban, felmerülhetett már a probléma, miszerint megcsócsálták szobanövényeidet. Mutatom, hogy lehet őket megmenteni.

2021-04-19

Mikor érdemes elültetnünk a nyáron virágzó növényeinket?

Mindenki szeretné, hogy nyárra kertje a legváltozatosabb színekben pompázzon. Erre viszont elő kell készülni, valamint érdemes tudni, mikor kell őket elültetni.

2021-04-18

8 szobanövény, mely egyáltalán nem igényel hozzáértést

Nagyon sok olyan növény van, mely remekül mutat lakásodban, most viszont azokkal fogunk foglalkozni, amik semmilyen kertészeti tudást nem igényelnek.

További cikkek ebben a témában


Bács-Kiskun Megyei Földhivatal

Földhivatal Típus: Államigazgatási szerv; Altípus: Központi közigazgatási szervek területi... Tovább

97/2008. (VII. 25.) FVM rendelet

Az Európai Mezõgazdasági Vidékfejlesztési Alap társfinanszírozásában megvalósuló... Tovább

Tovább a lexikonra
dísznövény Kertészet növény