8 gyönyörű cserje, ezek fogják Veled köszönteni a tavaszt

8 gyönyörű cserje, mely biztos elhozza majd a tavaszt kertedbe

TK, NA
Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

Mi lenne tavasszal szebb, mint a virágágyások, illetve az abban lévő virágok. Ezek ugyanakkor megjelenhetnek a magasban is, cserjédeiden. Fedezd fel cikkünkben a legszebb tavaszi virágzású cserjéket!

Gyöngyvessző

Liliomfa


Rendkívül különleges, ez a cserje virágzását a tavasz elején kezdi, és rendkívül gyönyörű látványt nyújt színes, tulipánszerű, csillagalakú, dús virágaival. Nagy vagy kicsi növény, mindenféleképpen figyelnünk kell, hogy olyan helyet keressünk számára, ahol védve lesz a nagyobb széllökésektől, illetve a késői fagyoktól. Tegyünk neki lehetővé humuszban gazdag talajt, amely rendesen ki van szárítva, megfelelő vízelvezetéssel rendelkezik, semleges, vagy inkább savas. 


Kanadai fanyarka


Nagy cserje, vagy kisebb fa, ez a növény többféle képpen is képes lesz majd elvarázsolni kertedben. A tavasszal megjelenő törtfehér virágait nemsokkal utána borostyánsárga rügyek fogják követni. Nyár folyamán ezek kis, ízletes gyümölcsök lesznek, melyek mindenféle madarat fognak magukhoz vonzani. 


Japánbirs


Általában nagyszüleink kertjében láthatjuk – de ettől nem kell megijednünk. Válaszd őket akár tömegesen, akár csak egyet-egyet falhoz közel ültetve, minden esetben bőségesen fognak virágozni, az egyébként csupasz fán.


Boglárkacserje


A boglárkacserje rendkívül szívós növekedésre képes, még télen is. Elegánsan redőzött pici levelei, illetve pamacsszerű aranysárga virága – mind hozzájárulnak ahhoz, hogy elvarázsoljanak. 


Babérhanga


Íme, egy cserje savas talajhoz, mely akár még egy nagyobb cserépben is nevelhető. Nagy tűrőképességű, narancsos lombozattal rendelkezik. A tavasz folyamán hasonló virágzatba borul, csakúgy, mint a gyöngyvirág, lelógó, fürtös, rózsaszínes, fehéres és harangszerű virágaival.


Vérvörös ribiszke


Hosszú nyitott fürtjei megjelennek tavasszal, ritkán fehéres, de annál inkább pézsmaillatúbb virágaival. Levelei is hasonlóan illatosak. Gyönyörű cserjéseket telepíthetsz belőjük, melyeket érdemes virágzás után metszened.


Gyöngyvessző


Fehérsége rendezett, a rend érzetét kelthetik – ezzel a tisztaságával fog ez a növény elvarázsolni. Virágai finomak és könnyűek, kis méreteik fehér ködtengert alakíthatnak ki formáikkal.


Bangiták


Ezek a növények több fajtában is megtalálhatóak. Néhány konkrétan tavasszal fog virágzásával megajándékozni, csak ki kell választani közülük a megfelelőt.
 

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Még több cikk

2024-06-12

Top 5 szívós növény kora nyárra, amivel feldobhatod a kertedet

Megtörnéd a zöld kerted látványát virágzó növényekkel kora nyáron? elhoztuk neked a top 5 strapabíró növényt, amik a kora nyári időszakban a legpompásabbak.

2024-06-13

Az öntözés 7 aranyszabálya - Öntözési stratégiák és szabályok

Ne küzdj tovább a kókadozó levelekkel! Tanulj meg helyesen öntözni. Itt megtalálod az öntözés 7 aranyszabályát, amiket ha ismersz, hálásak lesznek növényeid.

2024-06-13

16 érdekesség a földigilisztákról - Te tudtad ezeket?

Ebben a cikkben olyan érdekességeket olvashatsz a talaj csendes hőseiről, a földigilisztákról, amiket lehet, hogy még sosem hallottál. Tarts hát velünk!

2024-06-12

Teljes útmutató a komposztáláshoz kezdőknek: Az alapok lépésről lépésre

Szívesen belevágnál az otthoni komposztálásba de nem tudod, hogyan? Itt a teljes lépésről lépésre követhető útmutató az otthoni komposztálás elkezdéséhez.

2024-06-14

Fűszernövény kisokos - Pezsdítsd fel a konyhád ízet!

Fűszernövényeket ültetni nemcsak egyszerű, de nagyon hasznos is. Élénk ízükkel felpezsdítheted a konyhád ízeit, miközben élvezheted, hogy saját termésedet eszed.

2024-05-30

Ezeket a növényeket gyakran csipkedd meg, hogy bőséges termésed legyen

Növények csipkedése okosan: kövesd kertészünk tippjeit a növények szebb virágzása és bőséges termése érdekében, mutatjuk a legjobb tanácsokat a sikerhez!

2024-06-11

Tippek a cserepes növények kertbe ültetéséhez egy kertésztől

Tippek cserepes növények kiültetéséhez: tudd meg, mikor és hogyan ültesd át növényeidet szakszerűen, a megfelelő cserép kiválasztásától a gondozásig.

2024-06-04

Titkos trükk a csigák ellen, amit sokan nem ismernek: Sörös csigariasztó

A csigák jelentős károkat okozhatnak a kertekben különösen esős időben. A sörcsapdák használata egyszerű, és környezetbarát megoldást kínál a csigák ellen.

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

felnevelés

az újszülött állatok teljes kifejl.-éig alkalmazott tartási, takarmányozási eljárások,... Tovább

ebszékfű (Matricaria maritima ssp. inodora L.)

a fészkesek családjának csövesvirágúak alcsaládjába tartozó, egy-, ritkábban kétéves v.... Tovább

Tovább a lexikonra
dísznövény Kertészet