8 gyönyörű cserje, ezek fogják Veled köszönteni a tavaszt

hirdetes

8 gyönyörű cserje, mely biztos elhozza majd a tavaszt kertedbe

TK

Mi lenne tavasszal szebb, mint a virágágyások, illetve az abban lévő virágok. Ezek ugyanakkor megjelenhetnek a magasban is, cserjédeiden. Fedezd fel cikkünkben a legszebb tavaszi virágzású cserjéket!

Gyöngyvessző

Liliomfa


Rendkívül különleges, ez a cserje virágzását a tavasz elején kezdi, és rendkívül gyönyörű látványt nyújt színes, tulipánszerű, csillagalakú, dús virágaival. Nagy vagy kicsi növény, mindenféleképpen figyelnünk kell, hogy olyan helyet keressünk számára, ahol védve lesz a nagyobb széllökésektől, illetve a késői fagyoktól. Tegyünk neki lehetővé humuszban gazdag talajt, amely rendesen ki van szárítva, megfelelő vízelvezetéssel rendelkezik, semleges, vagy inkább savas. 


Kanadai fanyarka


Nagy cserje, vagy kisebb fa, ez a növény többféle képpen is képes lesz majd elvarázsolni kertedben. A tavasszal megjelenő törtfehér virágait nemsokkal utána borostyánsárga rügyek fogják követni. Nyár folyamán ezek kis, ízletes gyümölcsök lesznek, melyek mindenféle madarat fognak magukhoz vonzani. 

hirdetes


Japánbirs


Általában nagyszüleink kertjében láthatjuk – de ettől nem kell megijednünk. Válaszd őket akár tömegesen, akár csak egyet-egyet falhoz közel ültetve, minden esetben bőségesen fognak virágozni, az egyébként csupasz fán.


Boglárkacserje


A boglárkacserje rendkívül szívós növekedésre képes, még télen is. Elegánsan redőzött pici levelei, illetve pamacsszerű aranysárga virága – mind hozzájárulnak ahhoz, hogy elvarázsoljanak. 


Babérhanga


Íme, egy cserje savas talajhoz, mely akár még egy nagyobb cserépben is nevelhető. Nagy tűrőképességű, narancsos lombozattal rendelkezik. A tavasz folyamán hasonló virágzatba borul, csakúgy, mint a gyöngyvirág, lelógó, fürtös, rózsaszínes, fehéres és harangszerű virágaival.

hirdetes


Vérvörös ribiszke


Hosszú nyitott fürtjei megjelennek tavasszal, ritkán fehéres, de annál inkább pézsmaillatúbb virágaival. Levelei is hasonlóan illatosak. Gyönyörű cserjéseket telepíthetsz belőjük, melyeket érdemes virágzás után metszened.


Gyöngyvessző


Fehérsége rendezett, a rend érzetét kelthetik – ezzel a tisztaságával fog ez a növény elvarázsolni. Virágai finomak és könnyűek, kis méreteik fehér ködtengert alakíthatnak ki formáikkal.


Bangiták


Ezek a növények több fajtában is megtalálhatóak. Néhány konkrétan tavasszal fog virágzásával megajándékozni, csak ki kell választani közülük a megfelelőt.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2021-07-20

Szeretnél virágokkal dekorálni? Ezeket a növényeket lesz majd a legegyszerűbb kertedben gondozni

A kertedben lehetséges a legtöbb szárazvirág nevelése – mégis, vannak közülük olyanok, melyek gondozása egyszerűbb. Mutatom, miket érdemes kertedben gondoznod!

2021-07-27

Milyenek is a rövid nappalos növények? Ismerd meg őket Te is

A növények, mint már korábbi cikkemben említettem, három nagyobb kategóriába oszthatóak be fejlődésük kapcsán - most nézzük meg a rövid nappalos növényeket.

2021-07-27

Ismerjétek meg Ti is a 2021-es év rovarát!

A 2021-es év rovara címet egy apró lepke kapta, melyet akár a magyar „kolibri”-ként is emlegethetnénk - igazi légi akrobatának számít. Ismerjétek meg most.

2021-07-19

Ezek a növények tökéletes sövényt alkotnak – ráadásul szinte igénytelenek

Szeretnél Te is egy sövényt kertedbe, viszont tudod, hogy nem lenne sok időd foglalkozni vele? Akkor ezek a növények tökéletesek lesznek számodra!

2021-07-19

Lisztharmatos cukkini – mit tehetünk megmentéséért?

A legtöbb növény sajnos hajlamos arra, hogy lisztharmatos legyen. Most eláruljuk, mit tehetsz az ellen, ha cukkinid is elkapta ezt a gombabetegséget.

2021-07-27

Ezzel a növénnyel garantált a mediterrán hangulat kertedben – bemutatkozik az üstökliliom

Az üstökliliom rendkívül különleges megjelenéssel bír, általa garantált lesz majd a mediterrán hangulat kertedben. Ismerd meg most Te is ezt a növényt.

2021-07-27

Aggódsz, hogy elhervadnak növényeid a nyaralás alatt? Most 3 szuper önlocsoló ötletet mutatok Nektek!

Sokaknak megfordulhat a fejében, hogy ki fogja majd öntözni kertjét a nyári időszakban, amennyiben egy hosszabb nyaralásra tervez elutazni. Most segítünk!

További cikkek ebben a témában


árbevétel

az értékesített termékek és szolgáltatások ellenértéke, amely a vállalat bankszámlájára... Tovább

radioaktív sugárzás

a —>radioaktív izotópok bomlásából keletkező, az atommagból kilépő sugárzás. Az... Tovább

Tovább a lexikonra
dísznövény Kertészet növény