Dolgok, amiket te is megtehetsz a klímaváltozás ellen!

hirdetes

8 dolog, amit neked is meg kell tenned a klímaváltozás ellen!

Szélesi Ferenc - Főkertész
Ezeket a dolgokat teheted meg a klímaváltozás ellen

Szárítsd ruháidat a szabad levegőn

A ruhaszárítók a háztartások kevésbé fontos berendezései közé tartoznak, ráadásul sok ruhának nem is tesz jót, ha ilyen készülékekkel szárítják. Ha csak teheted, inkább akaszd ki őket, hogy a szabad levegőn száradjanak meg. Ezzel ruháid is tovább tartanak majd, így nem kell olyan sűrűn lecserélned őket, ami kevesebb vásárláshoz és kevesebb fogyasztáshoz vezet.

Próbálj néha sétálni is

…vagy kerékpározni. Tény, hogy az autók kényelmesek és gyorsak, de ahhoz képest, hogy gyakran egyedül utazol bennük, rengeteg üzemanyagot fogyasztanak és temérdek üvegházhatású gázt eregetnek a levegőbe. Ha csak teheted, próbálj inkább sétálni vagy biciklizni, ha nem mész túl messzire. Ha elég sokan kerékpároznak egy településen, talán a helyi önkormányzat is észbe kap, és megerősíti a biciklis infrastruktúrát. Ez is egyfajta szavazás – a környezetre!

hirdetes

Neveld tudatosan gyermekeidet

Amikor egy család új taggal bővül, és ez felvet bizonyos szükségleteket, amiket minden szülő szeretne eleget tenni. Azonban már egész fiatal kortól kezdve elkezdheted tudatos életmódra nevelni gyermekeidet, hogy ahogy megérnek, ők maguk is tisztában legyenek tetteik következményeivel. Egy kiegyensúlyozott étrenddel – amiben nem minden a húsokról szól – mind az egészségükre, mind a környezetre jó hatással leszel.

hirdetes

Hasznosíts és használj újra

Az újrahasznosítás ugyan az előtt terjedt el, hogy a világ észbe kapott volna a klímaváltozás hírére. Tény, hogy nemes gesztus, azonban a használt üvegek, műanyagok, egyebek összegyűjtése, szállítása, és újrafeldolgozása szintén komoly szénlábnyomot hagy a környezetben. Ez még mindig jobb megoldás, mint a „semmiből” új termékeket előállítani, de ha csak teheted, próbálj minél több anyagot házon belül újrahasználni, mielőtt újrahasznosítanád őket. Fogadjátok meg tanácsainkat, érdemes és adjátok tovább ismerőseiteknek is! 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2020-05-26

Amire senki sem gondol – Sokat ártunk a környezetnek a ház körüli gyeppel!

A gyep káros hatásaira szinte senki sem gondol, pedig ha hiszitek, ha nem, rendkívül káros lehet környezetünkre a szépen művelt gyep, tudjátok meg Ti is, miért.

2020-06-05

Tudtad, hogy a parlament betiltotta az égetést egész Magyarországon?

Avarégetés betiltása, végre valahára betiltották az avarégetést Magyarország egész területén. Cikkünkben elmondjuk, mikortól lesz tilos Magyarországon az avarégetés.

2020-12-07

Mégsem változik semmi – Továbbra is lehet égetni a kerti hulladékot…

A nyáron arról írtunk, hogy döntött a parlament, végre betiltják az avarégetést az egész ország területén. A rendkívül káros égetés januártól szűnt volna meg, most viszont úgy néz ki, mégsem lesz vége a környezetszennyezések…

2020-10-14

Használd a természet erejét - Az esővízgyűjtés művészete

Víz hiányában a növényeink illetve gyepünk hamar száradásnak indul, és lehet, hogy mikor eljutnánk oda, hogy orvosoljuk azt már késő. Így folyamatosan kell biztosítanunk a megfelelő mennyiségű vizet növényünk és gyepünk számára.

2021-01-18

Mit esznek a madarakat télen (és hogyan segíthetsz nekik)?

A madaraknak télen is élelemre van szükségük, hogy átvészelhessék a fagyos időket. Nézd meg, hogy mit esznek ilyenkor, és hogy hogyan segíthetsz nekik!

2020-06-27

Erdők-mezők gyümölcsei - Az erdei és az indiai szamóca bemutatása

Az erdei szamóca és az indiai szamóca megtalálhatók az erdőkben és a mezőkben, az emberek többsége mégsem ismeri őket annyira. Mostani cikkemben mindent elmondok erről a két szamócafajtáról!

További cikkek ebben a témában


fejlődésgenetika

a genetikának az egyedfejlődést szabályozó gének működésével, azok kölcsönhatásaival... Tovább

ellés rendellenességei (nehézellés)

okai a magzat v. az anyaállat részéről keresendők; lehet a magzat túlságosan nagy, esetleg... Tovább

Tovább a lexikonra
Környezetgazdálkodás Környezetvédelem