Így gondozd a virágokat te is!

hirdetes

5 gyakori hiba a virágok gondozása során

Király Réka

Ha rákeresünk az interneten, hogyan is kell gondozni egy bizonyos virágot, annyi féle információt kapunk, hogy sajnos gyakran el sem tudjuk dönteni, most akkor mit is tegyünk – vagy épp mit ne. Kipróbálsz mindenféle praktikát, ami nem biztos, hogy jót tesz a virágnak. Ha Te is mindig aggódsz, hogy jól gondozd, jól tartsd a virágot, olvasd el cikkünk, melyben megosztunk veled 5 gyakori hibát, amiket semmiképp sem szabad elkövetni!

Virággondozási tanácsok

​1. Ne nyomd össze és ne szúrd át a vágott virág szárát, és ne használj tompa ollót, mert tönkreteszi a növény vízfelvételét, és emiatt a baktériumok gyorsabban szaporodnak el, nagyobb területen. A növény életét, virágzását nagyban befolyásolja, hogy mennyi stressz éri.

2. Ne tegyél a virágok közelébe érett gyümölcsöt – ezekből ugyanis egy etilén nevezetű gáz szabadul fel, amely gyorsítja a virágok öregedését. A fonnyadó virágok is hasonlóan viselkednek, ezért mindig távolítsd el az újak, virágzóak közül.

hirdetes

​3. Ne helyezd huzatos helyre a virágokat, mert „megfázhatnak”, de ne tedd ki a közvetlen, erős napfénynek sem, mert melegben jobban szaporodnak a baktériumok. Kerülni kell a meleg fűtőtesteket is!

​4. Ne tegyél réz tárgyakat/érméket, citromlét, aszpirint vagy fehérítőt a vízbe. Bár népszerű trükkök, mégsem működnek – a legtöbb házi praktika többet árt, mint segít.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


ebszőlő (csucsor, Solanum)

a -> burgonyafé1ék családjába tartozó egyik nemzetség, számos fajának bogyótermése... Tovább

eszközlekötés

a mg. vállalat rendelkezésére álló eszközök összessége, beleértve az összes... Tovább

Tovább a lexikonra
Kertészet