400 ezer idénymunkás az első 8 hónapban!

hirdetes

400 ezer idénymunkás az első 8 hónapban!

Kiszner Klaudia
Instagram logo

KÖVESS MINKET

ISTAGRAMMON

 Idén megközelítőleg 400 ezer ember választott a  idénymunkát, a mezőgazdaságban napszámosként emlegetett fizikai munkát. Ez összesen 7, 5 milliónyi munkanapot jelentett a 400 ezer dolgozónak, valaki hosszabb távra- valaki csak pár napra vetette bele magát az idénymunkába. „Kenyéradóik összesen 4,5 milliárd forint közterhet utaltak át az államkasszának”- Közölte a Magyar Nemzet

Idénymunka

 Ezzel tehát 4, 5 milliárd forint került az állam zsebébe adó formájában az első nyolc hónapban . A 400 ezer munkavállaló többek között napszámosként, turisztikai alkalmazottként és egyéb idénymunkára vállalkoztak. A Nemzeti Adó és- Vámhivatal adatai szerint átlagosan a munkavállalók 17napot töltöttek bejelentett idénymunkával.

 

A tavalyi év első nyolc hónapjában meglehetősen kevesebb napot dolgoztak le az eféle kenyérkereseti lehetőséget választók.  Kevesebb, mint 6,2 millió napot töltöttek el idénymunkával összesen az elmúlt évben.

hirdetes

 

Az idén az adóhivatal kimutatásai szerint több mint 10 ezer gépjármű-kereskedelemmel, autójavítással foglalkozó cégnek volt szüksége alkalmi munkásra, emelett sok idénymunkást kerestek az építő- és feldolgozóiparba is, és természetesen a mezőgazdasági napszámosokról sem feledkezhetünk meg. Sok vendéglátó-ipari egység, kiskereskedelem is úgy döntött, hogy tömegesen foglalkoztatnak alkalmi munkaerőt idén.

Forrás: agroinform.hu

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes


Tovább a Lexikonhoz

fémzárolás

a Növénytermesztési és Minősítő Intézet közegei a vetőmagminta alapján megvizsgált és... Tovább

ekcéma

allergiás eredetű bőrgyulladás, a bőrkipirulásával, benne hólyagok, majd helyükön hámtól... Tovább

Tovább a lexikonra