Milyen egynyári virágot érdemes kertbe ültetni? Imserd meg ezt a 3 egynyári szépséget

hirdetes

Csodaszép egynyári növények kertedbe – ezeket a növényeket Neked is ismerned kell

TK

Bár az egynyári növények egyre kisebb népszerűségnek örvendenek, mégis ezeket a tarka, vidám szépségeket Neked is megéri legalább egyszer elültetned kertedbe, hiszen rendkívül dekoratívak. Mostani cikkemben 3 növényt ajánlok figyelmetekbe!

Vasvirág

Miért is szorultak manapság vissza az egynyári növények a közterületekről? Ennek elsődleges oka, hogy példának okáért a parkok virágágyásaiba való ültetésük rendkívül macerás, ugyanis minden tavasszal meg kell ismételni kiültetésüket, naponta szükséges őket öntözni, valamint a kapálásuk sem elhanyagolható – ezért fordulnak a legtöbben inkább az évelő növények felé.


Viszont ez egyáltalán nem akadályozza meg, hogy családi kertjeinkben neveljük őket, hiszen az könnyebben kivitelezhető, mint a különböző városrészeken. Lássuk tehát, milyen növényeket érdemes idén elültetned kertedbe, hogy területeid virágba boruljanak!


Mikor és hogyan érdemes őket elültetni?

hirdetes


Egynyári növényeinket érdemes április végén, május elején elültetnünk, gondosan előkészített talajba. Érdemes minél előbb sort keríteni a magok elvetésére, így is biztosítani növényeink számára a megfelelő fejlődésüket. Ügyeljünk arra is, hogy a magokat ne szórjuk el úgy, hogy virágink túl sűrűek legyenek, de ha ez mégis előfordulna, akkor érdemes, ahogy alkalmunk adódik megritkítani őket – persze a felesleges példányokat sem eldobva, hanem kertünk más területeire ültetve.


Milyen virágokat ajánlunk?


Szarkaláb


A szarkaláb Eurázsiában honos, nagyon közeli rokonságban áll a sarkantyúfűvel, viszont míg az elsősorban évelő, az igazi szarkalábat egynyári növényként kell kezelni. Jellegzetes virágai felálló, laza fürtökben helyezkednek el, május végétől egészen a nyár közepéig tart virágzása. Rendkívül élénk színű és változatos, a lila példányoktól, a fehéren át, a kékes, rózsaszínes darabokig találkozhatunk velük. Szárítani is szokták, de elsősorban vágott formában használják fel különböző csokrokba díszítésnek. Ugyanakkor érdemes odafigyelni növényedre, mivel kifejezetten mérgező minden része.

hirdetes

 

 

Amennyiben érdekel a másik két egynyári virág is, lapozz!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2021-06-20

A népszerű nyári évelő – bemutatkozik a léggömbvirág

A léggömbvirág kedvelt évelő növény, hazánkban hívják még hírharangnak, valamint ballonnövénynek is. Remek dísze lehet kertednek, ismerd meg Te is!

2021-06-17

A fürtös, gyönyörű virág – ismerd meg a nyáriorgonát

Szeretnéd feldobni kertedet a nyár folyamán? Akkor ez a növény Neked is segíteni fog – mostani cikkünkből mindent megtudhatsz a nyáriorgonáról!

2021-06-19

A krizantém gondozása – ezeket az aranyszabályokat érdemes betartanod

Szeretnél Te is meseszép krizantémot kertedben? Mostani cikkünkbe elmondjuk a krizantém nevelés aranyszabályait, ezeket Neked is érdemes betartanod!

2021-06-02

Hogyan érdemes támrendszert készíteni növényeink számára? Most segítünk!

A jó időben növényeink már gyors fejlődésbe kezdtek, van ugyanakkor néhány, akiknél elkél majd a segítség - támrendszerrel. Mutatom, hogyan kivitelezd.

2021-06-16

Virágok a nyárra – ez az 5 növény jól tűri a szárazságot

Virágok a nyárra, avagy nyári virágok – olyan növények tartoznak elsősorban közéjük, akik rendkívül jól tűrik a forróságot, illetve a szárazságot.

2021-06-14

Bemutatkozik a sétányrózsa – ismerjétek meg Ti is a pillangók kedvencét

A sétányrózsa a pillangók és a méhek egyik kedvenc virága. Neve rendkívül beszédes, ugyanis megfelelő gondozással gyorsan képes terjedni. Ismerjétek meg Ti is!

2021-06-07

Mire figyelj oda virágoskertedben júniusban?

A jó időben nem csak veteményeseinkre, de virágágyasainkra is megfelelően oda kell figyelni. Mutatjuk, miket érdemes szem előtt tartanod júniusban kertedben!

2021-06-13

Hogyan termessz egészséges zöldégeket konyhakertedben? Most segítünk!

Te is szeretnél ropogós, egészséges zöldségeket termeszteni konyhakertedben? Mostani cikkünkben elmondjuk, mikre érdemes odafigyelned konyhakertedben!

További cikkek ebben a témában


kromoszóma-rendellenességek (kromoszómaaberrációk)

az adott fajra jellemző kromoszómaszerelvény megváltozásai. Többféle megnyilvánulási... Tovább

állóvíz

a földfelszíni mélyedésekben összegyűlt víztömeg. Az átvilágítottság miatt a... Tovább

Tovább a lexikonra
dísznövény Házi kert virág