Milyen egynyári virágot érdemes kertbe ültetni? Imserd meg ezt a 3 egynyári szépséget

hirdetes

Csodaszép egynyári növények kertedbe – ezeket a növényeket Neked is ismerned kell

TK

Bár az egynyári növények egyre kisebb népszerűségnek örvendenek, mégis ezeket a tarka, vidám szépségeket Neked is megéri legalább egyszer elültetned kertedbe, hiszen rendkívül dekoratívak. Mostani cikkemben 3 növényt ajánlok figyelmetekbe!

Vasvirág

Miért is szorultak manapság vissza az egynyári növények a közterületekről? Ennek elsődleges oka, hogy példának okáért a parkok virágágyásaiba való ültetésük rendkívül macerás, ugyanis minden tavasszal meg kell ismételni kiültetésüket, naponta szükséges őket öntözni, valamint a kapálásuk sem elhanyagolható – ezért fordulnak a legtöbben inkább az évelő növények felé.


Viszont ez egyáltalán nem akadályozza meg, hogy családi kertjeinkben neveljük őket, hiszen az könnyebben kivitelezhető, mint a különböző városrészeken. Lássuk tehát, milyen növényeket érdemes idén elültetned kertedbe, hogy területeid virágba boruljanak!


Mikor és hogyan érdemes őket elültetni?

hirdetes


Egynyári növényeinket érdemes április végén, május elején elültetnünk, gondosan előkészített talajba. Érdemes minél előbb sort keríteni a magok elvetésére, így is biztosítani növényeink számára a megfelelő fejlődésüket. Ügyeljünk arra is, hogy a magokat ne szórjuk el úgy, hogy virágink túl sűrűek legyenek, de ha ez mégis előfordulna, akkor érdemes, ahogy alkalmunk adódik megritkítani őket – persze a felesleges példányokat sem eldobva, hanem kertünk más területeire ültetve.


Milyen virágokat ajánlunk?


Szarkaláb


A szarkaláb Eurázsiában honos, nagyon közeli rokonságban áll a sarkantyúfűvel, viszont míg az elsősorban évelő, az igazi szarkalábat egynyári növényként kell kezelni. Jellegzetes virágai felálló, laza fürtökben helyezkednek el, május végétől egészen a nyár közepéig tart virágzása. Rendkívül élénk színű és változatos, a lila példányoktól, a fehéren át, a kékes, rózsaszínes darabokig találkozhatunk velük. Szárítani is szokták, de elsősorban vágott formában használják fel különböző csokrokba díszítésnek. Ugyanakkor érdemes odafigyelni növényedre, mivel kifejezetten mérgező minden része.

hirdetes

 

 

Amennyiben érdekel a másik két egynyári virág is, lapozz!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2022-06-29

Így mentheted meg kiszáradt növényeidet

A szárazság még a gyökereket is megtámadhatja, amitől a növény végül teljesen kipusztul majd. De van megoldás a kiszáradt növények megmentésére, mutatjuk!

2022-06-23

Kerülendő évelők - ezeket nem biztos, hogy jó ötlet a kertedbe ültetni

Vannak évelő növények, amelyek bár lehet, hogy gyönyörűek, több fejfájást okoznak, mint örömöt hoznak a házhoz. Ezeknek az ültetését gondold át többször is!

2022-06-22

Ettől a 4 trükktől roskadozni fog a virágoktól a leander!

Fontos ezt a 4 leander gondozási trükköt neked is bevetned, ha azt szeretnéd, hogy a leandered rengeteg virágjai beillatozzák az egész kertet! Leander gondozás

2022-06-22

Így termessz mini napraforgót

A mini napraforgók különféle kultúrfajtái a szezon időszakaiban virágzanak, azonban bármelyiket is választod ezek közül, meglehetősen egyszerű dolgod lesz velük.

2022-06-29

Ezért kell visszametszeni a paradicsomot! – Trükkök a tökéletes terméshez

Miért hasznos rendszeresen visszametszeni a paradicsomot? A paradicsomok visszametszése igazán fontos, a növény fejlődésének érdekében, tudd meg miért!

2022-06-22

10 nyári virág, ami nem hiányozhat kertedből

Habár sok virágot már kora tavasszal érdemes elültetni, akár a nyár elején is elhelyezhetsz néhány palántát vagy magot a kertedben. Ezek a legszebb nyári virágok.

2022-06-29

Darázsfészket találtál a kertben? – Mutatjuk mit kell tenned a darázsfészekkel!

A darázsfajokat nem fenyegeti az eltűnés veszélye, ugyanakkor a fullánkosokat akkor is vétek írtani. De mit kell tenni, ha darázsfészket találunk a ház körül?

2022-06-29

Pusztít a gombás fertőzés a párás, meleg időben – Így védekezz!

A gombás fertőzések melegágya a párás és meleg időjárás, maikor a legtöbb növényünk veszélynek van kitéve. Így védekezz a gombás fertőzések ellen a kertben.

További cikkek ebben a témában


havivakság

a lovak időnként visszatérő, egyik v. mindkét szemen jelentkező, nem gennyes belső... Tovább

táblaforgó

a műveleti fogások két végén keletkező üresjárati fordulósáv. Keresztirányú... Tovább

Tovább a lexikonra
dísznövény Házi kert virág