Itt a tavasz, már mindenki mehet ki a kertbe, aki akar. De vajon a te kertedben is megtalálható 2023 legtrendibb virága? Lehet, hogy már virágzik is lassan!

hirdetes

Ez 2023 legtrendibb virága, és lehet, hogy már nő is a kertedben

NA
Push értesítések

ÉRTESÜLJ ELSŐKÉNT,

IRATKOZZ FEL ÉRTESÍTÉSEINKRE

Beköszöntött a tavasz, ami azt jelenti, hogy itt az ideje a virágok növekedésének. Ha eldöntöd, hogy ebben a szezonban mely virágokat ültesd el a kertedben, akkor van egy lehetőségünk, amelyet nem szeretnél kihagyni. Idén a The Home Depot Spring Preview rendezvényén megosztottak egy bizonyos virágot, amely idén egyre népszerűbb, ez pedig nem más, mint a rózsa. Ha ez a trend egy kicsit "unalmasnak" tűnik, akkor megértjük – a rózsa klasszikus, mindig is nagy kedvenc volt a kertészek körében. De pompás vonzerejük és egyszerű karbantartásuk miatt idén minden eddiginél több termelő dönt úgy, hogy rózsát ültet a kertjébe. 

Trendi virág

Miért divatosak idén a rózsák?

A rózsák idén tavasszal és nyáron rendkívül népszerű virágokká válhatnak, ami nem meglepő. Ami a szerelem és a szépség kifejezését szimbolizálja, azzal nehéz hibázni. Időtlen és elegáns, a rózsabokrok pedig karakteressé teszik a tájat.

Hogyan vásároljunk rózsákat?

Mielőtt elmennél a helyi kertészetbe, és elkezdenéd a rózsavásárlást, fontos tudni és megérteni, hogy milyen rózsát szeretnél nevelni. Figyelembe kell venni a színt, a vágási képességet és a mászási hajlamot.

Rózsák ültetése és termesztése

Mielőtt izgatottan elkezdenéd a rózsaültetést , néhány dolgot figyelembe kell venni. Meg kell határozni, hogy mekkora udvari helyet tudsz reálisan szentelni a nagy kúszó rózsabokroknak, mivel ezeknek a fajtáknak elég sok hely kell.

Egy másik tényező a könnyűség és a karbantartás. Ha sok időt töltesz kerted ápolásával, a rózsa a tökéletes virág a számodra. Azt is figyelembe kell venni, hogy mekkora lesz a növény mérete, amikor mér teljesen kifejlett. Az új kertészek izgatottak, és sok rózsát pakolnak be virágágyásaikba, aztán látják, ahogy a rózsák zsúfolódnak, ahogy nőnek. A növényen lévő címkén feltüntetik az érett növény magasságát és szélességét, valamint az ajánlott távolságot. Ezt fontos jól elolvasni!

hirdetes

A legjobb tippek rózsatermesztéshez

A rózsák akkor nőnek a legjobban, ha kora tavasszal ültetik őket, éppen akkor, amikor az időjárás kezd melegedni, bár a termesztési időszakban bármikor elültethetők. Néhány egyszerű tippet és trükköt is megosztunk a rózsák gondozásához:

Az erős rózsákhoz idő kell

Minden rózsának a fejlődése, növekedése körülbelül két évig tart a kertben, mielőtt igazán virágzik.

Alkalmazz mulcsot

A rózsák, mint egy 5-7 cm vastag talajtakaró vagy fenyőszalma réteg alatt növekednek jól, elterülnek a gyökérszerkezetükön.

hirdetes

A napfény a kulcs

A rózsáknak sok napra van szükségük. Minél több napfényt kapnak, annál több virágot termelnek, és annál kisebb az esélye a gombáknak. Ügyelj arra, hogy olyan helyre ültesd őket, ahol naponta legalább hat órányi napfényt kapnak. 

Ne öntözd túl

A rózsák nem szeretik a nedves talajt. Ne ültessük olyan helyre, ahol folyamatosan nedvesek, vagy csak lassan száradnak ki. Ültetéskor öntözzük meg, majd ezután csak hetente egyszer. 

Betegségek felderítője

Ha rózsáidat meg kell védeni a gombáktól, bízz egy használatra kész rózsa- és virágrovarirtóban. Győződj meg arról, hogy amit használsz, az biztonságos a virágzáshoz, de szívós a rovarok ellen!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

Cézár-púp

először egy Cézár nevű, kiváló svájci bikán és utódain észlelt jellegzetesség (innen az... Tovább

.../2007. (...) FVM rendelet

az Európai Mezõgazdasági Vidékfejlesztési Alap társfinanszírozásában megvalósuló... Tovább

Tovább a lexikonra
kert