Olcsó dekorációk egyszerűen - íme, a 15 legszebb szárított virág

hirdetes

A 15 legmutatósabb szárított virág

TK, ZH
Pinterest logo

KÖVESS MINKET

PINTERESTEN

Ha még nem láttál volna ilyeneket, akkor is biztosra veheted, hogy a szárított virágok nagyon jól mutatnak dekorációként. A saját szárított virágkompozíciók elkészítése egyszerű, és olcsó is lehet, különösen akkor, ha a legalkalmasabb virágokat termeszted. Ezek a virágok gyönyörűen fognak kinézni virágzás közben is a kertben, és színes, tartós szárított díszeket eredményeznek.

Fátyolvirág

1.    Disznóparéj


Másnéven amarán. Ez a könnyen nevelhető, egynyári növény élénk színű, egyenes, hosszú, lelógó virágkötegekkel virít a nyár végén. A bojtok különösen jól mutathatnak tárolók oldalain. Az amarán megőrzi színét, amikor szárítjuk, így hosszan tartós díszítéseket készíthetünk belőlük.


2.    Bojtocska


Az egyik legjobb vágni való növény a bojtocska. Homályos kis kék, rózsaszín vagy fehér virágokból álló fürtjei hőállók és egész nyáron virágoznak. A virágait és szív alakú leveleit gyakran használják dekorációk kitöltésére, és beltéren is kellemes megjelenést mutathatnak.


3.    Lisztes zsálya


Ennek a virágnak használatával szárított virágkompozíciónkhoz néhány erős, függőleges elemet adhatunk. Virágai hasonlítanak a levenduláéhoz, bátran kijelenthetjük, hogy az egyik legszebb virág lehet kertünkben. Bár enyhébb éghajlaton évelő, általában egynyári növényként termesztik. Egész nyáron virágzik, bírja a meleget, a párát és a szárazságot. 

hirdetes

Szeretnéd jobban megismerni a cikkünkben említett virágokat? Akkor tekintsd meg mostani galériánkat!


4.    Bíborka


Lekerekített virágfejei merev, szalmaszerű külsejűek, hasonlítanak egy húsvéti festékbe mártott lóherevirághoz. A hőtűrő egynyári virág fehér, őszibarack, narancs, rózsaszín és bíbor színben virágzik kora nyártól őszig. Díszekhez érdemes reggel vagy este levágni a szépségeket, amikor a virágfejekben lévő apró virágok fele kinyílt.

hirdetes


5.    Kakastaréj


Kiváló fókuszpontja lehet kompozíciónknak a kakastaréj, feltűnő virágfejekkel, amelyek nyártól őszig virágoznak. Narancssárga, lila, sárga és krémszínű színekben pompáznak. Az egyik legegyszerűbben magról termeszthető egynyári virág, gyakran újraveti magát.


6.    Szamárkenyér


A szamárkenyér gömb alakú virágfejei lenyűgöző, kék virágokkal varázsolnak el bennünket. Ezek a hosszan tartó virágok tüskés golyókként indulnak a hosszú szárak végén, és csillag alakú, égkék virágokkal borított gömbökké alakulnak. Amikor teljesen kinyíltak, magukra vonzzák a beporzókat. Szárításra a virágzás előtt a legalkalmasabb. 

 

Cikkünk még nem ért véget – amennyiben érdekel a többi meseszép virág is, lapozz!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2023-01-30

Lonc gondozása: Hogyan neveljünk loncot a kertben

Mindenki felismeri a lonc növény kedves illatát és nektárjának édes ízét. De hogyan kell gondozzuk a lonc növényeket a házi kertben, hogy csodásan virágozzon?

2023-01-30

A lilaakác ültetése, termesztése és gondozása

A lilaakác erőteljesen virágzik tavasszal, új növekedéskor lila színű virágcsoportokat hoz létre, amelyek viszont a fő hajtások sarkantyújából kelnek ki.

2023-01-27

Így gyűjtsük össze és tisztítsuk meg a tyúktojást

Ha vannak tyúkjaid akkor bizonyára rendszeresen gyűjtöd be a tojásaikat, ezért nem árt tudni, a pontos menetét ennek és a tisztításuk teljes folyamatát is!

2023-02-01

Kerti sarkantyúka- a csodanövény, aminek minden kertben ott lenne a helye

Álmodni sem lehetne jobb kerti virágod a kerti sarkantyúkánál, nincs vele gond, mégis csodásan mutat, és még gyógyító hatása is van, az egész virág ehető!

2023-01-31

6 ok, amiért a nárciszhagymáid nem virágoznak- és a megoldás

Nárciszhagyma nem virágzik, mi a megoldás? Több oka is lehet annak, ha a nárciszhagymák nem virágoznak, mutatjuk mik azok, és hogy mit tudsz tenni ellene!

2023-01-30

Építsünk raklapból epertartót - csodásan mutat!

Csodálatos, hétvégi DIY projekt az epreid számára, amiket lassan de biztosan már lehet ültetni, gondozni: építsünk raklapból virágtartót az epreknek!

2023-01-31

A nárcisz gondozása- 5 fontos tudnivaló a nárcisz megfelelő ápolásához

Bentre vagy kintre szeretnél nárciszt ültetni? Igazából mindegyig, néhány fontos információt mindenképpen tudnod kell a nárciszok gondozásával kapcsolatban.

2023-01-31

Gyomirtás vegyszermenetesen – irtsunk sóval!

Sok kertész számára fontos a vegyszermentes gyomirtás, hisz így a környezetünket is óvjuk vele: ehhez mutatunk egy nagyon jó tippet ami segíthet neked!

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

legelő felújítása

az elvénült, elgyomosodott, elzsombékosodott legelőt célszerű feltörni, 2-3 évig... Tovább

szulákpohánka (szulákkeserűfű,Bilderdykia [Fagopyrum])

A keserűfűfélék (Polygonaceae) családjába tartozó nemzetség. Elterjedt gyom a mélyre... Tovább

Tovább a lexikonra
dísznövény Érdekességek virág