Tippek őszi lemosó permetezéshez, őszi lemosó permetezés vegyszermentese, őszi lemosó permetezés időpontja

hirdetes

Most kell elvégezni az őszi lemosó permetezést, mutatjuk hogyan!

VN
Push értesítések

ÉRTESÜLJ ELSŐKÉNT,

IRATKOZZ FEL ÉRTESÍTÉSEINKRE

Az őszi lemosó permetezést értelemszerűen ősszel kell elvégezni, cikkünkben mutatjuk, hogy pontosan az évszak mely szakaszában, és azt is, hogy hogyan tudod megoldani, házilag, vegyszermentes anyagokkal!

 Őszi lemosó permetezés időpontja

Miért és mikor érdemes elvégezni az őszi lemosó permetezést?

Az őszi lemosó permetezést a jövő évi egészséges növények, jó termés céljából kell elvégezni. Az évnek ez az időszaka nemcsak nekünk, embereknek kritikus, és kapunk el könnyedén mindenféle betegséget, hanem a növények is. Ahogyan a hőmérséklet elkezd csökkeni egyre nagyobb számban jelennek meg a levegőben a különböző gombák és baktériumok és kórokozók. A lombhullatással keletkező apró kis hegeken pedig könnyedén utat találhatnak maguknak. Arról nem is beszélve, hogy a metszési nyomokon is milyen könnyen beférkőznek ezek a káros kórokozók növényeinkbe. Az őszi lemosóm permetezés legjobb időpontja akkor van, amikor növényeink körülbelül a fele lombjukat már lehullatták. Régebben sokan a télvégi, rügyfakadás előtti lemosó permetezést tartották a leghatékonyabbnak, azonban az őszi lemosó permetezés még ennél is eredményesebbnek bizonyult, amit a vegetáció befejezésekor, lombhullatáskor kell végezni. Ezzel ugyanis az esetleges fertőzött, áttelelő lombot is lehet semlegesíteni.

hirdetes

Milyen növényeket kell őszi lemosó permetezéssel kezelni?

hirdetes

Az őszi lemosó permetezéssel gyakorlatilag minden növényt kezelni lehet, és ajánlott is a, télen vegetáló örökzöld növények kivételével. Az őszi lemosó permetezéssel nemcsak a gyümölcsfákat, gyümölcsbokrokat, szőlőt érdemes kezelni, hanem a különböző ágyásokat, például szamócaágyásokat, lombhullató díszfákat, díszcserjéket, rózsabokrokat is. Plusz szakértői tanács: a kerti fa felületeket is érdemes lehet őszi lemosó permetezéssel kezelni, ugyanis a fakerítés, fából épített szerszámosláda, fából készült szék anyagainak repedéseiben is megtelepedhetnek a kártevők tojásai, amik itt könnyedén áttelelnek.

Milyen anyaggal érdemes elvégezni az őszi lemosó permetezést? Hogyan lehet vegyszerek nélkül? Lapozz, és mutatjuk a válszt!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2023-12-31

Autópálya-matrica árak 2024-ben: Holnaptól már érvényben!

2024-től az e-matrica árak emelkednek, és további útszakaszok válnak fizetőssé, ezért érdemes időben beszerezni a matricát, és tervezni az útvonalat az esetleges költségek miatt.

2024-02-13

Csirkék, tyúkok nagy kedvence ez a csodálatos virág – Ültess kerti sarkantyúkát!

A kerti sarkantyúka egy csodaszép növény, ami feldobaja a kerteket, na meg a csirkeólakat. Mutatjuk hogyan ültesd el, és etesd vele a csirkéket, tyúkokat.

2023-12-31

Látványos égi jelenséggel kezdődik az Új Év – Itt a Quadrantidák Meteorraj

Készüljünk fel a természet egyik leglenyűgözőbb show-jára, és merüljünk el az égi csillagok varázslatos világában! Látványosan indul az Új Év!

2024-02-15

Még most is ültethetsz tulipánt, jácintot, és nárciszt tavaszra balkonládába

Bár az olyan hagymás virágokat, mint a jácint, nárcisz, vagy a népszerű tulipán, még ősszel kell elültetni, nekünk van egy trükkünk a tavaszi ültetéshez!

2023-12-31

Rothad a karácsonyi kaktusz gyökere - Mit kell tenni?

Ha a karácsonyi kaktusz gyökerei rothadnak, ne essen pánikba! Ez a cikk praktikus tippekkel és tanácsokkal szolgál, hogy visszaállítsa ezen ünnepi növények egészségét és szépségét.

2024-01-25

Gyönyörű virágokat szeretnél? Ezt a házi műtrágyát keverd ki tavaszra!

Egy nagyon jó házi műtrágyára bukkantunk, amit fillérekből ki lehet keverni, érdemes lehet kipróbálni idén tavasszal! Mutatjuk is a filléres, házi műtrágya receptet!

2024-02-06

Csak „Csodarét”-ként emlegetik a helyet, ahol hatvanezer egyhajúvirág nyílik ki

A most bemutatott hely még éppen hazánkon belül található, de annyira szép, hogy még a határt is érdemes lenne átlépni miatta! Több ezer különleges virág!

2024-02-03

Ez a mezőgazdaság új jövője: a drónos permetezés 7 nagyszerű előnye

Haladni kell a korral, a mezőgazdaságban pedig még inkább, szakértőnk elhozta nektek a drónos permetezés 7 nagyszerű előnyét.

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

felületi öntözés

az olyan öntözési mód, amelynél az öntözővíz a talaj felszínén mozogva jut el a talaj... Tovább

antikodon

a tRNS (->ribonukleinsav) meghatározott helyén levő nukleotidhármas, az mRNS... Tovább

Tovább a lexikonra
gyümölcs Házi kert Kertészet Környezetgazdálkodás Környezetvédelem