Tippek őszi lemosó permetezéshez, őszi lemosó permetezés vegyszermentese, őszi lemosó permetezés időpontja

Most kell elvégezni az őszi lemosó permetezést, mutatjuk hogyan!

VN
Push értesítések

ÉRTESÜLJ ELSŐKÉNT,

IRATKOZZ FEL ÉRTESÍTÉSEINKRE

Az őszi lemosó permetezést értelemszerűen ősszel kell elvégezni, cikkünkben mutatjuk, hogy pontosan az évszak mely szakaszában, és azt is, hogy hogyan tudod megoldani, házilag, vegyszermentes anyagokkal!

 Őszi lemosó permetezés időpontja

Miért és mikor érdemes elvégezni az őszi lemosó permetezést?

Az őszi lemosó permetezést a jövő évi egészséges növények, jó termés céljából kell elvégezni. Az évnek ez az időszaka nemcsak nekünk, embereknek kritikus, és kapunk el könnyedén mindenféle betegséget, hanem a növények is. Ahogyan a hőmérséklet elkezd csökkeni egyre nagyobb számban jelennek meg a levegőben a különböző gombák és baktériumok és kórokozók. A lombhullatással keletkező apró kis hegeken pedig könnyedén utat találhatnak maguknak. Arról nem is beszélve, hogy a metszési nyomokon is milyen könnyen beférkőznek ezek a káros kórokozók növényeinkbe. Az őszi lemosóm permetezés legjobb időpontja akkor van, amikor növényeink körülbelül a fele lombjukat már lehullatták. Régebben sokan a télvégi, rügyfakadás előtti lemosó permetezést tartották a leghatékonyabbnak, azonban az őszi lemosó permetezés még ennél is eredményesebbnek bizonyult, amit a vegetáció befejezésekor, lombhullatáskor kell végezni. Ezzel ugyanis az esetleges fertőzött, áttelelő lombot is lehet semlegesíteni.

Milyen növényeket kell őszi lemosó permetezéssel kezelni?

Az őszi lemosó permetezéssel gyakorlatilag minden növényt kezelni lehet, és ajánlott is a, télen vegetáló örökzöld növények kivételével. Az őszi lemosó permetezéssel nemcsak a gyümölcsfákat, gyümölcsbokrokat, szőlőt érdemes kezelni, hanem a különböző ágyásokat, például szamócaágyásokat, lombhullató díszfákat, díszcserjéket, rózsabokrokat is. Plusz szakértői tanács: a kerti fa felületeket is érdemes lehet őszi lemosó permetezéssel kezelni, ugyanis a fakerítés, fából épített szerszámosláda, fából készült szék anyagainak repedéseiben is megtelepedhetnek a kártevők tojásai, amik itt könnyedén áttelelnek.

Milyen anyaggal érdemes elvégezni az őszi lemosó permetezést? Hogyan lehet vegyszerek nélkül? Lapozz, és mutatjuk a válszt!

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Még több cikk

2024-07-05

Ezekkel a természetes ellenszerekkel tudsz védekezni a földibolhák ellen

Apró lyukak jelentek meg a növényeiden? Látod az apró, ugráló, fekete bogarakat is? Valószínűleg földibolhával van dolgod. Ezek a természetes ellenszerei.

2024-07-04

Másodvetés a kertben - Mutatom miket és hogyan ültess ilyenkor

A júliusi betakarítással még közel sem ért véget a kertészkedés. Pont ilyenkor jön el az ideje a másodvetésnek. Mutatom miket és hogyan ültess ilyenkor.

2024-07-04

A sok esőzés után a te kertedben is megjelent a közönséges gyíkfű? - Hasznosabb, mint gondolnád

Egy-egy nagyobb esőzés után gyakori, hogy a kertekben megjelenik a közönséges gyíkfű az apró, lilás-rózsaszínes virágaival. Ne gyomláld ki, nagyon hasznos!

2024-07-11

Különleges csípős paprika fajták, amelyek termesztésével te lehetsz a környékbeli kiskertek királya

A csípős paprika fajták beszerzése, termesztése nem is olyan nehéz dolog. Különleges chili fajták, amelyekkel te lehetsz a környékbeli kiskertek királya!

2024-07-01

Mutatok pár ötletet a cukkini felhasználásához, hogy ne menjen kárba a termés

Bár gyönyörű álom, hogy a kertünkben ültetett cukkini folyamatosan annyit terem, amennyire éppen szükségünk van, de nagyon gyakori, hogy berobban a termés.

2024-06-12

Teljes útmutató a komposztáláshoz kezdőknek: Az alapok lépésről lépésre

Szívesen belevágnál az otthoni komposztálásba de nem tudod, hogyan? Itt a teljes lépésről lépésre követhető útmutató az otthoni komposztálás elkezdéséhez.

2024-06-13

Környezetbarát megoldások nyomában: a növénytermesztés és az állattenyésztés összevonása

Környezetbarát megoldások nyomában: a növénytermesztés és az állattenyésztés összevonása. A régebben élt gazdálkodók még így csinálták, nekünk is így kellene.

2024-07-03

Tegyünk közösen a fehérgólyák jövőjéért - A 15. hazai országos fehérgólya-felmérés

A 15. hazai fehérgólya-felmérés során a lakosság segítségét kéri a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME). A fehérgólyák populációja fogyatkozik.

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

sátorcsapda

kúp alakú vászonsátor, a tetején tölcsérrel és üveg gyűjtőedénnyel. Az... Tovább

töltögetés

Sajátos művelési mód:egyes növényel (pl.burgonya) hálásak a tövükhöz bakhátszerűen... Tovább

Tovább a lexikonra
gyümölcs Házi kert Kertészet Környezetgazdálkodás Környezetvédelem