Gazdasági Diploma után az élet…

Gazdasági Diploma után az élet…

Youtube logo

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

  A legnagyobb kérdés a diploma megszerzése után, hogy hogyan tovább? Hiszen manapság már a felsőoktatásban végzőknek sem egyszerű a helyzete, mondhatni elkeserítő. Ezen a tényen próbálnak segíteni számtalan programmal ország szerte. 

 

„Az egyik legfrissebb ilyen program a magyarországi Diplomás Pályakövető Rendszer (DPR) hallgatói kutatásában 31 hazai felsőoktatási intézmény kereste meg 2011-ben aktív státuszban lévő hallgatóit, online kérdőívek segítségével. A vizsgálat kérdései a tanulmányi életútra, annak nemzetközi komponenseire és a munka világához való kapcsolódásukra vonatkoztak. A friss diplomás szó nem mindig azonos azzal, hogy teljesen pályakezdő munkavállaló lenne a piacon, hiszen sokan tanulmányaik mellett munkát vállalnak ezzel tapasztalatra tesznek szert és könnyebben és nagyobb eséllyel kapnak megfelelő munkát számukra később, főleg ha szakterületükön végzik ezt.”
 
(forrás:http://www.felvi.hu/diploman_tul/szakmai_tamogatas/eredmenyek/hallgatoi_kutatas/hallgatok_2011_zarotanulmany )
Szent István Egyetem és a pályakezdők segítése
 

A Szent István Egyetem is lehetőséget kínál a diákoknak

 
A Szent István Egyetem Gazdaság és –Társadalomtudományi Kara is lehetőséget kínál a diákoknak arra, hogy segítséget kapjanak a munka világának megismerésével és praktikáival.  Az iroda elsődleges feladata a hallgatók elhelyezkedésének segítése, naprakész álláskeresési információk nyújtása, munkalehetőségek és gyakorlati helyek felkutatása, karrier tanácsadás, valamint a munkában állást segítő tréningek  szervezése.
 

A gazdasági friss diplomák értékelése a Szent István Egyetemen

 
A felsőoktatási intézmény elsődleges előnye, hogy rengetek olyan céggel, vállalkozással áll kapcsolatban , ahol szívesen látják a Szent Istvános hallgatókat mind ez széleskörű választékban. A cég vezetők elsősorban a szerteágazó,  sok rétű oktatást emelik ki. Hiszen manapság fontos hogy naprakész és az újdonságokkal tisztában levő munkatársakkal tudjanak dolgozni. Ez talán a rengeteg szaknak és a vegyes karoknak köszönhető, így rengeteg más - más szakterületről jövő tanárral büszkélkedhet az Egyetem.
 

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS


Tovább a Lexikonhoz

tömb

Több tábla (szántóföldi tábla) összevonásával létrehozott,rendszerint azonos növénnyel... Tovább

Veszprémi Egyetem

Egyetem Georgikon Mezõgazdaságtudományi Kar A keszthelyi Georgikon... Tovább

Tovább a lexikonra