Legyünk zöldebbek!- 5 egyszerű tipp egy fenntartható konferencia megrendezéséhez, környezetbarát rendezvény szervezése

Legyünk zöldebbek!- 5 egyszerű tipp egy fenntartható konferencia megrendezéséhez

VN
Pinterest logo

KÖVESS MINKET

PINTERESTEN

2022-t írunk, amikor is egyre fontosabb téma a fenntarthatóság, a bolygónk védelme. Szerencsére egyre több magánember, és nagyobb vállalt is kezdi ezt belátni, és egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek olyan zöld megoldások keresésére, amik környezetbaráttá tehetnek egy-egy eseményt. Mi most olyan tippeket hoztunk –főleg céges számára-, amik segítenek fenntarthatóbbá tennie egy nagyszabású konferenciát!

 fenntartható konferencia szervezése
Cikkünk megírásában a Kristály Hotel Ajka**** is nagy segítségségünkre volt. Konferencia hotel lévén számtalan üzleti rendezvény lebonyolításában vettek már részt, így jól tudják, hogy mik azok a kritikus pontok, ahol lehet, és meg is éri figyelni. Mik azok a pontok, ahol érdemes zöldíteni az üzleti rendezvényeket, konferenciákat. A hotel a Balaton-felvidékének és a Bakony lankás vonulatainak a találkozásánál, a Kristály-völgyben fekszik –nevét is innen kapta-, csodaszép környezetben, így számukra is kiemelten fontos a környezet védelme. Egy tökéletes fenntartható konferencia helyszín lehet! Na, de jöjjenek is a tippek, amiket a segítségükkel gyűjtöttünk össze! te tudtad, hogy a Forbes nagyszabású kutatása szerint a fogyasztók 88%-a azt szeretné, ha a márkák környezetbarátabbá válnának? Ez egy nagyon jó alkalom!

Legyél papírmentes!

Nagyon sok felesleges papírt használunk manapság, annak ellenére is, hogy gyakorlatilag minden információt az okos telefonunkban is tudnánk hordozni. Persze nagyon jól mutat egy díszes meghívó, de ezt online is el lehet küldeni. Ráadásul emailen átdobni valamit sokkal egyszerűbb, mint a postára rohangálni! Érdemes tehát a felesleges papírfelhasználás elkerülése érdekében a digitális marketing eszköztára felé fordulni. Ez azt jelenti, hogy a konferenciát nagy mértékben online kell megtervezni, online meghívókat kell kiadni, és a szokásos mappák, szóróanyagok, füzetek, szórólapok és névjegykártyák helyett rendezvényalkalmazást kell használni. Hidd el, a szóróanyagok nagy része, egyébként is a kukában végzi! Felesleges repiajándékok helyett pedig adhatsz kedvezményeket online kupon formájában, hasznosabb, és kevesebb szeméttel is jár!
 

Lapozz, mert a következő oldalon mutatunk még szuper tippekt a környezetbarát rendezvények megszervezéséhez!

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Még több cikk

2024-07-03

Tegyünk közösen a fehérgólyák jövőjéért - A 15. hazai országos fehérgólya-felmérés

A 15. hazai fehérgólya-felmérés során a lakosság segítségét kéri a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME). A fehérgólyák populációja fogyatkozik.

2024-06-29

Permetezz szódabikarbónával, és élvezd a kártevőmentes kerted látványát!

Ha bio növényvédelemről beszélünk, akkor nem maradhat ki a sorból a szódabikarbóna sem. Szedd ki a szódabikarbónát fiókból, és használd fel ezt a csodaszert!

2024-06-26

Tele van szúnyoglárvával a kerti vízgyűjtőd? Önts bele étkezési olajat, mutatjuk miért

Bár az esővíz gyűjtése egy nagyon pozitív dolog, van egy árnyoldala is: az összegyűjtött víz kiváló tenyészhelye a szúnyogoknak. Önts olajat a vízgyűjtődbe!

2024-06-25

Tuti megoldás a bio növényvédelemre: A tejes permetezés

A tejes permetezés tényleg működik. Rengetegen alkalmazzák, és növényeik boldogabbak, mint valaha. Ha következőnek marad egy kis tej a hűtőben, gondolj erre.

2024-07-05

Ezekkel a természetes ellenszerekkel tudsz védekezni a földibolhák ellen

Apró lyukak jelentek meg a növényeiden? Látod az apró, ugráló, fekete bogarakat is? Valószínűleg földibolhával van dolgod. Ezek a természetes ellenszerei.

2024-06-12

Teljes útmutató a komposztáláshoz kezdőknek: Az alapok lépésről lépésre

Szívesen belevágnál az otthoni komposztálásba de nem tudod, hogyan? Itt a teljes lépésről lépésre követhető útmutató az otthoni komposztálás elkezdéséhez.

2024-06-27

Mit tehetünk, ha megjelennek a poloskák a kertben?

A ploska az egyik legidegesítőbb rovar a világon. Nemcsak sokan vannak és könnyen szaporodnak, de büdösek és kártékonyak is. Így irtsd ki őket kertedből.

2024-06-14

A vargánya gomba - ízletes és nagyon egészséges is!

Ha már unod a legnépszerűbb gombát, a csiperkét, és valami újra vágysz, akkor érdemes kipróbálnod a vargánya gombát. Én nagyon szeretem, te se fogsz csalódni!

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

kemizálás

a kémiai úton előállított anyagok, valamint a kémiai folyamatok céltudatos alkalmazása a... Tovább

hemosziderin

a vörösvérsejteknek a szövetekben történt szétesésekor és a hemoglobin bomlásakor... Tovább

Tovább a lexikonra
Környezetgazdálkodás Környezetvédelem