PP bálázó zsinegek

KÖSSÜNK BE TÖBBET!

Fodor László, PARTIUM 70 RT.
Youtube logo

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

A PARTIUM 70 RT. 1985-ben kezdte meg különféle PP bálázó zsinegek és 2004-től a bálaháló gyártását. A gyártási, csomagolási technológia folyamatos fejlesztése és jelentős gyártási tapasztalat teszi lehetővé, hogy zsineg- és hálótermékei a hazai értékesítés mellet Nyugat-Európa és Észak-Amerika piacaira is eljutnak.
PP bálázó zsinegek

A PARTIUM 70 RT. 1985-ben kezdte meg különféle PP bálázó zsinegek és 2004-től a bálaháló gyártását. A gyártási, csomagolási technológia folyamatos fejlesztése és jelentős gyártási tapasztalat teszi lehetővé, hogy zsineg- és hálótermékei a hazai értékesítés mellet Nyugat-Európa és Észak-Amerika piacaira is eljutnak.

A szálastakarmány és szalma betakarítás korszerűsödő gépei, a gyakorlati követelmények a korábbiakhoz viszonyítva magasabb szakítószilárdságú és csomó szakítóerejű zsineget igényelnek. Mindemellett a zsinegnek sima futásúnak kell lennie, és a legkevésbé koptathatja a kötöző fejet, ezért a PARTIUM 70 RT. zsineg termékeit originális alapanyagból állítja elő.

A gazdálkodók körének megváltozása a hazai mezőgazdaságban jelentősen kibővítette azok számát, akik a szálastakarmány, szalma betakarításban közvetlenül érintettek. Sokan vannak a gazdálkodók között, akik a gyártók hiányos felhasználási javaslata miatt vagy esetenként megszokásból választanak olyan típusú zsineget, amit már nyugodtan lecserélhetnének vékonyabb, nagyobb kiadóságú zsinegre, hiszen a jelenleg gyártott zsinegek szakítószilárdsága ezt lehetővé teszi. Úgy is fogalmazhatnánk, hogy sokan használnak feleslegesen vastagabb zsineget, s ezzel több költséget vállalnak, mint amire jó szakítószilárdságú zsineg használata esetén szükség lenne.

A szakítóerő az a minőséget tükröző tulajdonság, melyet a felhasznált alapanyag és a gyártás során alkalmazott fibrilláció határoz meg. A fibrilláció biztosítja azt, hogy a zsineg ne nyúljon, hanem rugalmas szerkezetű legyen és a szilárdságát is őrizze meg. A szakítóerő a zsineg vastagabbra gyártásával növelhető, ez azonban a tényleges kiadósság csökkenéséhez vezet.

A PARTIUM70 RT, azzal, hogy közreadja a gyártott zsinegeinek mért átlagos szakítóerejét és a garantált kiadósságot, segítséget kíván nyújtani a felhasználóknak abban, hogy a nagyobb kiadóságú típusokat választhassák, kipróbálhassák saját körülményeik között. A nagyobb kiadósság minden esetben 20-25%-kal több bekötött bála lehetőségét kínálja.

A táblázatból is kitűnik, hogy egy jelenleg gyártott 800-as kiadósságú zsineg szakítóereje megfelel egy korábbi időszak 600-as zsineg szakítóerejének.

Minden zsineg termék UV stabilizátorral van gyártva, ennek hiányában a zsinegek szerkezete a napsütés hatására néhány hónap után úgynevezett „zippzár effektusban” omlik össze és a bekötött bála szétesne.

Örömmel vesszük minden tisztelt felhasználónk tapasztalatát, mely megerősít bennünket, abban, hogy fejlesztéseink az érdekeiket szolgáljákés hozzájárulnak költségeik csökkentéséhez.

A PARTIUM 70 RT. termékei beszerezhetők a mezőgazdasági nagykereskedelemben és munkatársaink készséggel állnak tanáccsal az érdeklődő felhasználók rendelkezésére.

Forrás: Agrárágazat

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS


Tovább a Lexikonhoz

88/2008. (VII. 18.) FVM rendelet

Az állatoknak a szállítás és a kapcsolódó mûveletek közbeni védelmére vonatkozó... Tovább

önetetők

olyan berendezések, amelyek lehetővé teszik az állatok takarmányozásában a gépesítést,... Tovább

Tovább a lexikonra