Isteni zserbó variációk! - A zserbó a karácsonyi asztal egyik kedvenc édessége, azonban, ha pici csavart szeretnél belerakni, akkor most itt van számodra két szuper zserbó variáció!

hirdetes

Ha már unalmas a sima zserbó: tökmagos-málnás és meggyes-mákos

NA
Youtube logo

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

Lehet elsőre kicsit furcsán hangozhat a tökmagos-málnás és a meggyes-mákos zserbó variáció, de higgyétek el, mindkettő fantasztikusan finom lesz, tökéletesen fognak harmonizálni az ízek! Válassz egy kedvedre valót, és kápráztasd el az egész családot. 

Zserbó receptek

Hozzávalók a meggyes-mákos zserbóhoz

Forma: 33x22 cm

TÉSZTA
* 50 dkg finomliszt
* 16 dkg vaj
* 6 dkg disznózsír (helyette mehet ugyanannyi vaj, de különösen omlós a zsírtól)
* 1,5 dl tej
* 2 tojássárgája
* 1 dkg friss élesztő (tényleg csak ilyen pici kell, nem elírás)
* 7 dkg porcukor

TÖLTELÉK
* 25 dkg darált mák
* 16 dkg kristálycukor
* 60-70 dkg meggylekvár

 A TETEJÉRE
* 15 dkg fehércsokoládé
* 5 dkg étcsokoládé

Elkészítés
A tészta elkészítéséhez a lisztet a porcukorral, sóval, vajjal és zsírral elmorzsoljuk. A hideg tejhez hozzáadom a tojássárgáját és az élesztőt. Csak elkeverem, nem kell futtatni, ez nem egy hagyományos kelt tészta.
Hozzáadom a lisztes/vajas morzsához és szép sima tésztát gyúrok belőle. 5 részre osztom, hűtőbe teszem a becsomagolt gombócokat.

hirdetes
A mákot a cukorral elkeverem. Egyesével kinyújtom a tésztagombócokat, majd tepsibe helyezett tésztalapokat megkenem lekvárral, megszórom a mákos cukor negyedével. Így folytatom a sortt! 170 fokon 35-40 percig sül. Amikor teljesen kihűl, kiveszem a tepsiből, (az alja lesz a teteje) leöntöm olvasztott fehércsokival, majd az olvadt étcsokival is meglocsolom. Fogpiszkálóval lehet csíkozni, mintázni. Nagyon finom, igazi ünnepi sütemény. 


Hozzávalók a tökmagos-málnás zserbóhoz

18x28 a tepsi mérete

Tészta 
•    11 dkg vaj 
•    25 dkg liszt 
•     1 dl tej 
•    1 db tojássárgája 

hirdetes
•    2 gramm instant élesztő (csapott teáskanálnyi)  
•    3 dkg porcukor 
•    2 dkg tökmagliszt 

Málnalekvár 
•    50 dkg fagyasztott málna 
•    10 dkg cukor 

Tökmagos töltelék 
•    25 dkg tökmag 
•    8 dkg kristálycukor 

Tetejére: 
•    15 dkg Ruby csokoládé 
•     Liofilizált málna 

sütés : 175 fok alul felül sütés, 40 perc

Elkészítését a videóban találjátok:


Forrás: Bebepiskóta

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

egyensúlyi nedvességtartalom (higroszkopikus egyensúly)

az anyagoknak — így a takarmányoknak is — az a tulajdonsága, amely szerint... Tovább

Bácsalmási Körzeti Földhivatal

Földhivatal Földhivatal Cím: Bácsalmás Rákóczi u. 26. 6430 Magyarország Tovább

Tovább a lexikonra
Karácsony Karácsonyi asztal