Így tudod a nagy melegben megvédeni a zöldségeidet!

hirdetes

Hogyan védjük meg a zöldségeket a nagy melegben?

AN
Push értesítések

ÉRTESÜLJ ELSŐKÉNT,

IRATKOZZ FEL ÉRTESÍTÉSEINKRE

Bár már a nyár vége felé tartunk, még így is sokszor van még nagyon meleg, ami a zöldségeknek és más növényeknek sem feltétlenül jó, hogy ha nincsen ennek megfelelően kezelve. Most elmondjuk, hogy hogyan tudod megvédeni a a zöldségeidet a nagy melegtől!

Mit tudunk tenni a nagy melegben a zöldségeinkkel?

Megosztunk pár tippet, ami segíthet egészségesen tartani a zöldségeket és tippeket, hogy hogyan lehet megvédeni őket a nagy melegtől. 

A hőstressz kezelése: Hogyan védjük meg a zöldségeket meleg időben

A nyár folyamán sokszor a kertészek komoly aggodalmat éreznek a nyári hőmérséklet emelkedése miatt, különösen, ha az alacsony csapadékmennyiséggel párosul, ami sajnos az elmúlt időben egyre gyakoribb. Míg egyes zöldségek jobban szenvednek, mint mások, mindegyiket valamilyen fokú stressz éri az emelkedő hőmérséklet miatt. A hőstressz kezelése frusztráló lehet a kertészek számára, ezért fontos megtalálni a módját a növények védelmének ilyen perzselő időkben is. Olvass tovább, ha többet szeretnél megtudni a zöldségek meleg időben történő védelméről.

 

Mit okoz a nagy meleg a zöldségekkel?

A magas hőmérsékletnek való folyamatos kitettség levélperzselést, levélhullást és akár leégést is okozhat a növényeknél. Ezenkívül a magas hőmérséklet zavarja a fotoszintézist és toxinok felhalmozódását okozhatja a növényekben. A meleg miatt a növényeknek van, hogy a termésük is keserű lesz. A kertészeknek tudniuk kell, hogyan védjék meg a zöldségeket meleg időben, hogy elkerüljék a visszafordíthatatlan károkat.

hirdetes

Zöldségek védelme meleg időben

  • Árnyékolás

A növények védelmének egyik legnépszerűbb módja a nyári melegben az árnyékoló kendő használata a kertekben. Egy egyszerű kerti árnyékoló kendőt felfűzhetünk a támaszok közé, vagy kidolgozottabb szerkezetet építhetünk a nagy hőségnek kitett területeken.

A rácsok és a pergolák árnyékot teremthetnek, hogy megvédjék a növényeket a nap legmelegebb időszakában. Ezen túlmenően, ha nagy hőség esetén bőséges vizet biztosítunk a zöldségeknek, akkor az hasznos a hőstressz kezelésében.

hirdetes
  • Csepegtető öntözés

A legjobb, ha csepegtető öntözőrendszert használsz és ezt rendszeresen ellenőrizzd, hogy megbizonyosodj arról, hogy minden növény megfelelő mennyiségű vízzel van ellátva. A párásító rendszer szintén hasznos és segít csökkenteni a növény hőmérsékletét. A növények jól hidratált állapotban tartása biztosítja számukra azt, hogy túléljék a perzselő hőmérséklet okozta stresszt. Gondoskodj talajtakaróval a növények körül, hogy ez segítse a nedvesség megtartását, főleg a nagy melegben hasznos ez a növények számára.

Fontos a tápanyag biztosítás a zöldségeknek

Az egészséges növények bírják a legjobban a hőterhelést. Az egyik legjobb módja annak, hogy megvédjük növényeinket a rendkívül magas hőmérséklettől, ha gondoskodunkk arról, hogy minden tápanyag biztosítva legyen az egészségükhöz. A gazdag szerves talaj, a szerves trágya és a sok vízzel együtt a zöldségek készen állnak a magas hőmérsékletre.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2023-02-02

Egyszerű trükk: Így csíráztass édesburgonyát, akár a konyhaablakban!

Egy nagyon egyszerű trükkel te is hajtathatsz a konyhaablakodban is édesburgonyát, aminek még a levele is ehető- mutatjuk hogan csíráztass édesburgonyát!

2023-01-30

A lilaakác ültetése, termesztése és gondozása

A lilaakác erőteljesen virágzik tavasszal, új növekedéskor lila színű virágcsoportokat hoz létre, amelyek viszont a fő hajtások sarkantyújából kelnek ki.

2023-01-30

Lonc gondozása: Hogyan neveljünk loncot a kertben

Mindenki felismeri a lonc növény kedves illatát és nektárjának édes ízét. De hogyan kell gondozzuk a lonc növényeket a házi kertben, hogy csodásan virágozzon?

2023-01-30

Útmutató a fák és a cserjék késő téli és korai tavaszi metszéséhez

Tekintsd meg listánkat arról, hogy mely fákat és cserjéket kell metszeni a nyugalmi hónapokban – és kapj néhány általános metszési tippet a szezonra!

2023-01-18

Így nevelhetsz te is mézédes koktélparadicsomot cserépben

Nem számít, hol laksz, kis házban, vagy nagyban, hatalmas udvarod van kerttel, vagy sem egy cserépben neked is lehet otthon termett mézédes koktélparadicsomod.

2023-01-23

A leggyakoribb növénybetegség – Mi okozza a gyökérrothadást?

A gyökérrothadás egy nagyon veszélyes és gyakori betegség, egy olyan fertőzés, ami szó szerint az alapoktól elpusztíthatja a növényt. Hogyan előzheted meg?

2022-11-18

Így végezz talajtesztet befőttesüveggel- a hatékony, gyors, és olcsó megoldás

Ehhez a módszerhez semmi másra nem lesz szükséged, mint egy befőttesüvegre. Mr mutatjuk is hogyan végezd el a talajtesztet, és elemezd az eredményeket!

2023-02-01

Kerti sarkantyúka- a csodanövény, aminek minden kertben ott lenne a helye

Álmodni sem lehetne jobb kerti virágod a kerti sarkantyúkánál, nincs vele gond, mégis csodásan mutat, és még gyógyító hatása is van, az egész virág ehető!

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

klorofill

a fotoszintetizáló zöld növényekben levő növényi pigment, több komponensből áll,... Tovább

bruttó energia

a takarmányok bruttó energia-tartalma egyenlő azok égéshőjével. Amikor a takarmányt... Tovább

Tovább a lexikonra
Házi kert kert Kertészet Zöldség